Αεροναυπηγων Μηχανικων

  • Thread starter giorg
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Το τμήμα τεχνολογίας αεροσκαφών στη χαλκίδα προορίζεται για μηχανικούς αεροσκαφών που ασχολούνται με το κομμάτι της συντήρησης-επισκευής. Ο αεροναυπηγός ασχολείται με το engineering, δηλαδή μελέτη και σχεδιασμό αεροσκαφών. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αεροναυπηγοί στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστοι και θέσεις δεν υπάρχουν. Μπορείς βεβαίως να δουλέψεις έξω και καλύτερα να κάνεις και κάποιο μεταπτυχιακό σε καλό πανεπιστήμιο όπως το Cranfield. Η αεροναυπηγική όμως έχει τρελό διάβασμα. Αν από την άλλη θέλεις να δουλέψεις ως μηχανικός σε κάποιο υπόστεγο άσε το τεί χαλκίδας και πήγαινε σε πιστοποιημένο τμήμα μηχανικών αεροσκαφών στην Αγγλία όπως αυτό εδώ http://www.cityofbristol.ac.uk/cour.../easa-part-147-aircraft-maintenance-training/.
Ως μηχανικός αεροσκαφών έχεις κάποια δυνατότητα να δουλέψεις και στην Ελλάδα.
 
Κατεύθυνση Αεροναυπηγού προσφέρει και η σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ στην κατεύθυνση "Επίγειων και Εναέριων Μεταφορικών Μέσων". Η επιλογή γίνεται στην αρχή του 4ου έτους.

Φυσικά θεωρείται μια από τις δυσκολότερες αν όχι η δυσκολότερη κατεύθυνση της σχολής, κυρίως λόγω των ρευστομηχανικών.
 
Όπως και το ΑΠΘ με τον κύκλο εξειδίκευσης "Αεροναυτική και κινητήρες".

Η διαφορά μεταξύ Πάτρας και λοιπών Πολυτεχνείων είναι πως επισήμως στα διπλώματα αναφέρεται μόνο το ΜηχΜηχ και όχι η εξειδίκευση. Δεν μπορώ να φανταστώ βέβαια που μπορεί ν'αποτελέσει εμπόδιο αυτό ,εκτός ίσως από κάποιον διαγωνισμό του δημοσίου που ζητέιται ρητά αεροναυπηγός (εδώ γελάμε :mrgreen: ).
 
Στην Ελλάδα τα επαγγελματικά δικαιώματα δίνονται μόνο βάσει του πτυχίου και όχι του μεταπτυχιακού. Οπότε αν τελειώσεις μηχανολόγος μηχανικός σκέτο και κάνεις ακόμα και 10 μεταπτυχιακά στην αεροναυπηγική, για το αθάνατο Ελληνικό δημόσιο δε θα γίνεις ποτέ αεροναυπηγός :banana:
 
Πλεον η εννοια "επαγγελματικα δικαιώματα" στην Ελλαδα εχει πεθανει γιατι πολυ απλα εχουν σταματησει οι προσληψεις στο δημοσιο και ολα τα επαγγελματα σιγα σιγα ανοιγουν. Επιπλεον ο αεροναυπηγος ειναι ενα επαγγελμα που πολυ δυσκολα ταυτιζεται με το δημοσιο για να χρειαζεται να κατοχυρωσει κανεις επαγγελματικο δικαιωμα. Το δημοσιο πολυ δυσκολα να προκυρηξει στο μελλον θεσεις για αεροναυπηγους. Τι να τους κανει? Επαγγελματικα δικαιωματα ταυτιζονται με θεσεις οπως δασκαλοι, γιατροι κτλ που το δημοσιο κανει μαζικα προσληψεις.
Απο εκει και περα η επιλογη μιας τετοιας σχολης (αεροναυπηγος) πρεπει να γινει αποκλειστικα με κριτηρια επιλογης ατομικου ενδιαφεροντος. Θελει να να φυγει κανεις εξωτερικο και να συνεχισει τις σπουδες του σε καποιο πανεπιστημιο? Τοτε αεροναυπηγος ειναι ΟΚ. Θελει να ασχοληθει με κατσαβιδι σε αεροδρομιο? Τοτε σε ΙΕΚ τεχνικων για αποκτηση Β1-Β2 και μετα αναζητηση εργασιας (αρχικα για να κουβαλαει νερο στους παλιους τεχνικους)
 
Top