Ξεκινάω ζητώντας συγγνώμη από όλους για το λάθος στο video. Όντως ΔΕΝ είναι 777 είναι 340 (ευχαριστώ όλους όσους μου το επισήμαναν)
Όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή έχουν ένα τέλος . Δυστυχώς τα ταξίδια δεν αποτελούν εξαίρεση κι έτσι έφτασε η μέρα της επιστροφής στα πάτρια εδάφη. Όμως ήμουν αποφασισμένος να φύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Μιας και πετούσα στις 15:00 είχα αποφασίσει από την αρχή του ταξιδιού να σποτάρω στο ΖΑΒΕΝΤΕΜ πριν παραδώσω το αυτοκίνητο και να συνεχίσω το spotting στο αεροδρόμιο πριν κάνω security chek.
Πρωϊνό ξύπνημα λοιπόν, έφαγα και τα πατώματα στο πρωϊνό και άφησα το ξενοδοχείο με το μυαλό καθαρό για να γεμίσει εικόνες αεροπλάνων. Η Γάνδη απέχει μόλις 55 χλμ από τις Βρυξέλλες και ο δρόμος για το spotting place πανεύκολος (περισσότερες λεπτομέρεις στο τέλος). Το σημείο βρίσκεται πίσω από τα approach lights του 25L. H ώρα ήταν μόλις 9 το πρώϊ κι όμως ήδη βρίσκονταν μαζεμένοι περίπου
20 "αεροπλανάδες" ηλικίας 3-65 ετών (ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ !!! μάλιστα η κυρία του κυρίου 65 του έφερε το καλαθάκι με το πρωϊνό του σηνάμενη κουνάμενη πάνω στο ποδηλατάκι της. Τ' ΑΚΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΑΑΑΑΑ ?). Όπως μου είπε κάποιος από την παρέα η καλύτερη ώρα για spotting είναι γύρω στις 6:60 το πρωϊ που αρχίζουν να φτάνουν τα heavies από Αμερική και τα cargo από όλο τον κόσμο (θα το έχω υπόψιν για την επόμενη φορά χεχεχε).Με το που τελείωσα τις καλημέρες με του υπόλοιπους να και το πρώτο
καλούδι από τας μακρινάς και εξωτικάς Ινδίας. Αλλά επειδή τα άτιμα πάνε δυο δυο σαν τους Χιώτες μετά από λίγο έφτασε και το αδερφάκι του με την ίδια χάρη όπως κι αυτό. Σιγά σιγά άρχισαν να καταφτάνουν οι "φτωχοί συγγενείς" από
Ρουμανία,
Ιρλανδία και
Ουγγαρία για να μη μιλήσουμε για τα AVRO της Brussels Airlines.
Ξαφνικά μια αναστάτωση δημιουργήθηκε στις τάξεις των ξεπαγιασμένων spotters και η ιαχή
RUNWAY CHANGE έσκισε τον αέρα. Τι είχε συμβεί ? Τα σκανεράκια έπιασαν τις οδηγίες του πύργου ότι λόγω αλλαγής του αέρα οι αποπροσγειώσεις θα γίνονταν στον 7R & 7L (δηλαδή ακριβώς αντίθετα). Με μιας το μέρος άδειασε κι όλοι μαζί περάσαμε το δρόμο και τρέχοντας μέσα στις λάσπες βρεθήκαμε σέ ένα λοφάκι που βλέπει στο rottating point του 7R.
E, ρε και τι δεν είδαν τα μάτια μας:
Μαχαραγιάδες να πετάνε,
καμπόϋδες να πηδάνε τη μάντρα,
american boys με ωραίο condensation στον Νο 2, τη
ΔΕΛΤΑτης γειτονιάς σου, που πας ρε
Καραμήτρο ανάμεσα στα θεριά? και πολλά ακόμα ουκ έστιν αριθμός... (βασικά ΟΣΑ προσγειώθηκαν στον 25L και τα είδα να έρχονται απογειώθηκαν από τον 7R όπως
MALEV,
AIR LINGUS). Η ώρα όμως περνούσε, οι 3 πρωϊνοί καφέδες ήθελαν οπωσδήποτε να βγουν από μέσα μου και το αυτοκίνητο έπρεπε επιτέλους να γυρίσει σπίτι του.Με βαριά καρδιά λοιπόν πήρα το δρόμο για το parking των νοικιάρικων μπροστά από το terminal.
H πτήση είχε ήδη φανεί στα
FIDS έτσι έκανα check in ζητώντας την 8Α στο BRU-MUC &την 12Α sto MUC-SKG έχοντας κατά νου το seating plan της ΜΠΟΥΜΠΟΥΣ (ναι φίλε aakunz είμαι ερωτευμένος με την ΜΠΟΥΜΠΟΥ, το ομολογώ). έχοντας περίπου 2 ώρες ελεύθερες, ανέβηκα στον τελευταίο όροφο του Parking 3 (αριστερά όπως βγαίνετε από το terminal ή δεξιά του Sheraton, όπως προτιμάτε, δε θα μαλώσουμε έχοντας μια πολύ όμορφη εικόνα του 7R-25L και όλων των αεροσκαφών που πλησίαζαν από το apron:
Airbus A321-231
G-EUXG BA
Airbus A319-111
CS-TTB TAP
Airbus A319-112
OH-LVC Finnair
Airbus A330-243
A6-EYD ETIHAD
Airbus A330-301
OO-SFN Brussels Airlines
Boeing 777-35R(ER)
VT-JEK Jet Airways
Το κρύο σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα είχε αρχίσει να γίνεται αφόρητο, οπότε ήρθε η ώρα να αποδεχτώ τη μοίρα μου και επιστρέψω στη ζεστασιά του αεροσταθμού. Η κλασική ρουτίνα security check, ψώνια για τους γιούς και τη σύζυγο και ανεύρεση φιλόξενης γωνιάς με καλή θέα στην πίστα.Το σημείο βρέθηκε κοντά στην Α60 του Pier A κι άρχισα να γεμίζω εικόνες (τα τζάμια βρώμικα αλλά το Photoshop δυνατότερο !!!):
Boeing 737-3M8
OO-LTM (με Winglets παρακαλώ !!!)
Boeing 737-43Q
OO-VEP BAe 146-RJ85
OO-DJPAVRO με βοηθητικές
OO-DWBΕ,
που πας, γύρνα πίσω
ΜΑΝΟΥΥΥΛΑAirbus A320-211
D-AIQS "Eisenach" LH
Κάποια στιγμή πέρασε και το
πυραυλάκι μου για Μόναχο οπότε κατηφόρησα για την
Α45 περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά μου για επιβίβαση.
14.9.2008 BRU-MUC LH4607, CRJ-200LR
D-ACJCΘέση: 8Α
Αναχώρηση: 15:03
Άφιξη : 15:57
Κυβερνήτης : Φον Τρεγαγυρευόπουλος
Πληρότητα: 90%
Το αεροπλάνο γέμισε γρήγορα κι εγώ αναπαυτικά καθισμένος στην
8Α (exit row) χάζευα το φόρτωμα των αποσκευών. H απογείωση γρήγορη και απαλή από τον 7R και μετά από λίγο σερβιρίστηκε το σνακ (ίδιο με την πτήση του ερχομού, άρα ανάξιο παράθεσης). Το πλήρωμα αποτελούμενο από δύο ΜΑΝΟΥΥΥΥΥΛΕΣ, πέρασε δυο φορές για καφέ και αναψυκτικά !!! ώσπου άρχισε η κάθοδος για το βροχερό Μόναχο. Προσγείωση στον 08R, μακρύ taxi για το απομακρυσμένο stand της LH Regional, επιβίβαση στο λεωφορείο και ξανά στο Τ2. Κάθε διάθεση για φωτογραφία χάθηκε λόγω του βροχερού καιρού, οπότε κάθησα στην G18 περιμένοντας την ΜΠΟΥΜΠΟΥ να φτάσει από τη Σαλονίκη. Σε κάποια στιγμή φάνηκλε η μουσούδα της, έραξε στην φυσούνα και μόλις βγήκε κι οτελευταίος επιβάτης, ΤΣΟΥΠ βγήκαν 2 FAs και ο Captain για ψώνια απο τα Duty Free.
14.9.2008 MUC-SKG, Boeing 737-33A SX-BBU
Θέση: 12Α
Αναχώρηση: 18:00
Άφιξη : 19:48
Κυβερνήτης: κ. ΓΟΥΡΝΗΣ
Πληρότητα: 90%
Η θέση μου (που διάλεξα πριν ακόμα ξεκινήσω από Θεσ/νίκη) πρόσφερε
άπλετο seat pitch σε τιμή economy. Την άνεση του ταξιδιού πολλαπλασίασαν οι δυο άδειες θέσεις δίπλα μου. Η
απογείωση από τον 08R έγινε μέσα σε βροχή, ενώ η άνοδος μέσα από τα σύννεφα δημιούργησε ένα
όμορφο στιγμιότυπο από τα vortex generators του Νο 1. Όταν πια η άνοδος στο flight level 350 ολοκληρώθηκε, το όμορφο και μονίμως χαμογελαστό πλήρωμα άρχισε να μοιράζει το
φαγητό. Χωρίς αντίρηση μοίρασε και δεύτερο μπουκάλι κρασί σε όσους το ζήτησαν (moi aussi) κι έτσι χαρούμενοι όλοι μας (πλήρωμα και επιβάτες)
φτάσαμε στη νυχτερινή και ζεστή Θεσσαλονίκη.
Άλλο ένα ταξίδι είχε φτάσει στο τέλος του, γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και υποσχέσεις για επιστροφή. Άλλωστε οι επόμενες πτήσεις ήταν κοντά (10/2008 και 12/2008) και ήδη έκανα σχέδια για το επόμενο trip report. Ελπίζω να το χαρήκατε όσο κι εγώ.