Olympic Air-Inflight services

Εδώ όλες οι πληροφορίες, ερωτήσεις & φήμες για την Olympic Air της Marfin Investment Group (MIG)

Re: Olympic Air-Inflight services

Δημοσίευσηαπό flesland την 21 Ιαν 2010, 15:11

jerry έγραψε:Συγκλονίζει στο editorial-υποδοχή του επιβάτη-κείμενο η φράση : "Γιατί η MIG δεν είναι ένας ακόμη όμιλος"

Τι είναι δηλαδή; Μην μου πεις ότι έχει τπτ μπούρδες για ελληνισμό κτλ;;
thinking without limits

Οι πτήσεις μου
Άβαταρ μέλους
flesland
First-Class
First-Class

Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): EDMA

Δημοσίευσηαπό Lydia την 28 Ιαν 2010, 02:40

καλησπερα σε ολους τους φιλους του airliners.gr.
Μιας και ειμαι νεο μελος εδω αποφασισα να γραψω σε αρκετα θεματα που ειδα
στην αναζητηση μου.
Ενα απο αυτα που θα ηθελα να παραθεσω ηταν η εμπειρια μου σε μια πτηση της νεας ΟΑ ανημερα της Πρωτοχρονιας
απο Μυκονο -Αθηνα.
Εξαιρετικη!!!!! Δεν λεω ,ειμαι φιλη της εταιριας λογω κυριως συναισθηματικων λογων,ομως μπορω να διακρινω
πραγματα που ανεβαζουν η ριχνουν το πρεστιζ μιας εταιριας.
Ηταν ενα Q400 με αγγλικο νηολογιο ,οποτε φανταζομαι ηταν της FLY BE με ελληνικο ομως πληρωμα στην καμπινα.
Ενας νεαρος και μια κοπελα. Εξαιρετικοι και οι 2 ,ευγενικοι , με ενα ζεστο και πλατυ χαμογελο,και το κυριοτερο εδειχναν να απολαμβανουν την δουλεια τους ιδιαιτερα μια τετοια μερα που ολοι καπου διασκεδαζαν.Τολμω να ομολογησω οτι μου ειχε λειψει τοση ζεστασια σε πτηση της ΟΑ(καταλαβαινετε καποιοι ,τι εννοω).
Ο νεαρος , που μαλλον πρεπει να ηταν ο προισταμενος,χαμογελουσε συνεχεια και μια κυρια ,πισω μου ,το σχολιασε με θαυμασμο.Η ιπταμενη δε, ηταν πολυ γλυκεια και εγκαρδια κατα την αποβιβαση μας.
Και εξηγω , οτι αναφερω το γεγονος αυτο, γιατι πολυ απλα μου εκανε τεραστια εντυπωση.Επιτελους 2 εταιριες μας
ξανα, υψηλων προδιαγραφων. Κι ας ειναι ανταγωνιστριες.Μονο ετσι ανεβαινει ο πηχυς.
Lydia
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): B.A
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LGAV

Δημοσίευσηαπό Kiwi Jumbo την 08 Φεβ 2010, 00:54

Έλεγαν πως θα έχουν και καλά ένα βίντεο στις πτήσης τώρα για την Ολυμπιακή Επιτροπή αν δεν κάνω λάθος, έχω πετάξει 2 φορές αλλά παρόλο που τα αεροπλάνα είναι εφοδιασμένα με οθόνες (τουλάχιστον έτσι φαίνεται) και στα καθίσματα έχουν τοποθετημένα χειριστήρια δεν τις δουλεύουν ακόμα. Ξέρει κάνεις τπτ παραπάνω?
- Μα καλά πως γίνετε να σηκώνετε το αεροπλάνο με τόσο βάρος??
- Πίνει Red Bull πριν από κάθε πτήση!!!
Άβαταρ μέλους
Kiwi Jumbo
Economy-Class
Economy-Class

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): VIR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): EGLC

Δημοσίευσηαπό Cross την 08 Φεβ 2010, 01:00

Εχθές πέταξα με το ΟΑΙ, θέση 8Α. Το κάθισμά μου δεν είχε μηχανισμό ανάκλισης. Έχει πολλά τέτοια Airbuses η Olympic Air;
CONCORDE: ENGINEERED TO BE THE BEST, FLEW ABOVE THE REST.
Άβαταρ μέλους
Cross
First-Class
First-Class

Δημοσίευσηαπό Kiwi Jumbo την 08 Φεβ 2010, 02:10

Όσες φορές έχω πετάξει ποτέ δεν είχα θέμα με ανάκληση δεν ξέρω τι γίνεται τα μισά είναι κανονικά και τα αλλά δεν έχουν ανάκληση. Δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη όλοι λένε διαφορετικά πράγματα.
- Μα καλά πως γίνετε να σηκώνετε το αεροπλάνο με τόσο βάρος??
- Πίνει Red Bull πριν από κάθε πτήση!!!
Άβαταρ μέλους
Kiwi Jumbo
Economy-Class
Economy-Class

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): VIR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): EGLC

Δημοσίευσηαπό Cross την 08 Φεβ 2010, 02:45

Μάλλον έχει να κάνει με την προέλευση του κάθε αεροσκάφους. Αυτό όμως δεν είναι πολύ ωραίο. Είπαμε, είναι αρχή και δεν έχει boarding music (αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να βάλουν και πόσο θα διαρκέσει αυτή η αρχή;), δεν έχει IFE, κτλ. Η δυνατότητα ανάκλισης καθίσματος σε Α320 όμως είναι κάπως άσχημο να μην υπάρχει, ειδικά σε πτήσεις διάρκειας άνω των δυο ωρών. Πιστεύω ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, στην οποία η Olympic Air δυστυχώς δεν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία.
CONCORDE: ENGINEERED TO BE THE BEST, FLEW ABOVE THE REST.
Άβαταρ μέλους
Cross
First-Class
First-Class

Δημοσίευσηαπό lewton την 08 Φεβ 2010, 13:11

Cross έγραψε:Εχθές πέταξα με το ΟΑΙ, θέση 8Α. Το κάθισμά μου δεν είχε μηχανισμό ανάκλισης. Έχει πολλά τέτοια Airbuses η Olympic Air;

Σε κάποιον είχαν πει ότι δεν έχει επειδή είναι καινούριο ακόμα. :D
Άβαταρ μέλους
lewton
Business-Class
Business-Class

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): BBO
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LSGG

Δημοσίευσηαπό shimoda την 08 Φεβ 2010, 16:25

Οταν ψαχνεις αεροπλανα,και ιδιεταιρα airbus ,6 μηνες πριν ,εκτιμω οτι ειναι αθλος να καταφερεις να αρχισεις εστω και με αυτες τις ελειψεις που σιγουρα ειναι πολυ σημαντικες για μεγαλο ποσοστο επιβατων.Πιστευω τουλαχιστον να ενεργοποιησουν το ife
αφου υπαρχει στα περισσοτερα αεροπλανα.
Προσωπικα προτιμω το OAI παρ ολο που δεν εχει μηχανισμο ανακλισης ,λογω λεπτοτερων καθισματων ,φαινεται να εχει μεγαλυτερο pitch.Ξερει κανεις πως θα ειναι το OAU και το OAT?
Α, και οσο αφορα την μουσικη επιβιβασης,τις περισσοτερες φορες ειναι τραγικη....Προτιμω το mp3 μου!! :D
Άβαταρ μέλους
shimoda
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): CUB
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LGAT

Δημοσίευσηαπό Lydia την 08 Φεβ 2010, 23:52

Τα 2 αυτα 320 νομιζω ειναι καινουργια και με καθισματα business.
Απο οτι λενε θα ειναι μαλλον για τισ μεγαλυτερες πτησεις , τυπου Λονδινο...κλπ
Lydia
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): B.A

Δημοσίευσηαπό GP707 την 09 Φεβ 2010, 10:23

shimoda έγραψε:Προσωπικα προτιμω το OAI παρ ολο που δεν εχει μηχανισμο ανακλισης ,λογω λεπτοτερων καθισματων ,φαινεται να εχει μεγαλυτερο pitch.

Δυστυχώς δεν ισχύει ούτε αυτό. Τα Airbus της ΝΟΑ έχουν seat pitch 30 & 31 (εξαρτάται το αεροσκάφος). Αυτά που κατασκευάστηκαν για low cost εταιρίες και τα πήρε η ΝΟΑ, είναι αρκετά άβολα. Πάντως η μη ανάκλιση της πλάτης σε συνδυασμό με τα λεπτά (και καθόλου "αφράτα") καθίσματα δημιουργούν ένα έντονο αίσθημα "πιασίματος" σε πτήσεις άνω της 1-1.30 ώρας.
Άβαταρ μέλους
GP707
Συντονιστής
Συντονιστής

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): AOA

Δημοσίευσηαπό johndrim την 14 Φεβ 2010, 22:51

Πότε θα ενεργοποιήσουν το IFE τελικά;
johndrim
Tourist
Tourist

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): NOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LGKL

Δημοσίευσηαπό pulsar την 14 Φεβ 2010, 23:50

Χτές έκανα το LHR-ATH και ATH-SKG με τις 270 και 918.
Registrations είδα, αλλά τα ξέχασα καθότι ταξίδευα σχεδόν άυπνος και πολύ κουρασμένος.

Στην πρώτη ήμουν σε emergency exit, οπότε δεν είχα ίδια εμπειρία της στενότητας, αλλά οι υπόλοιποι επιβάτες φαινόταν πραγματικά στριμωγμένοι.
Στα μείον, όπως ειπώθηκε, η έλλειψη οθονών IFE κυρίως για το airshow, γιατί τις επιλογές ταινιών, σειρών κλπ που πετυχαίνω με άλλες εταιρίες τις βαριέμαι απίστευτα.
Στα συν το αξιοπρεπές γεύμα, σε μια εποχή που θεωρείται πολυτέλεια. Είχα να φάω ζεστό φαγητό σε αεροπλάνο ενάμιση χρόνο (την προηγούμενη φορά ήταν σε long haul) και μετά από 10 πτήσεις short-medium haul.

Η 918 έγινε με all business 320 και πολύ με άρεσε.

Κανονικά για τον επιβάτη θα έπρεπε τα αεροπλάνα να μπουν ανάποδα, αλλά για το κέρδος της εταιρίας όπως μπήκαν τελικά. Η 270 100% πληρότητα, η 918 50%, και μάλιστα σε τέτοια διαμόρφωση.

Αυτά :)

edit: Α! Ήταν η πρώτες μου πτήσεις με τη νΟΑ, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλες πτήσεις τους.
Άβαταρ μέλους
pulsar
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class

Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): EGTC

Δημοσίευσηαπό aakunz την 12 Μαρ 2010, 11:09

Στις εφημερίδες αυτής της Κυριακής θα δούμε τη διαφημιστική καταχώρηση ενός νέου προϊόντος της OA, το οποίο θα περιλαμβάνει και κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο (i.e. δεν το έχει κάνει ακόμα η πολυβραβευμένη Αιγαίου, Εταιρεία της Χρονιάς 2008/9).
Άβαταρ μέλους
aakunz
Concorde-Class
Concorde-Class

Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): BGSF

Δημοσίευσηαπό lewton την 12 Μαρ 2010, 11:18

Ξέχασες το "an era award". :lol:

Aλλά εν πάση περιπτώσει, τι ζήλεια αυτή για την Aegean; Με άλλα λόγια η ΟΑ αναγνωρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που βγάζει κάτι που δεν το έχει ήδη βγάλει η Aegean και φροντίζει να μας το τονίζει με περισσή υπερηφάνεια. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
lewton
Business-Class
Business-Class

Αγαπημένη αεροπορική εταιρία (ICAO Code): BBO
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LSGG

Δημοσίευσηαπό aakunz την 12 Μαρ 2010, 12:17

Θα ήθελες να μου πεις, αν μπορείς, από πού συμπεραίνεις ότι ζηλεύω την Aegean και ότι μιλώ ως ΟΑ; Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενά μου; Επειδή γνωρίζω κάτι για κάποια εταιρεία σημαίνει ότι μιλώ εκ μέρους της; Try to get the point.

Φχαριστώ
Άβαταρ μέλους
aakunz
Concorde-Class
Concorde-Class

Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): BGSF

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Olympic Air

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες