Αεροδρομιο Καρδιτσας

  • Thread starter micha
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ψοφάω που έχει πάντως και taxiing και τον άλλον να απογειώνεται και άλλα να περιμένουν, ούτε το Heathrow!!! :D
 
Και τα 2 επιβατικά α/φ που εμφανίζονται δεν είναι τυχαία... Το Βoeing KNG :thx: είναι της FR ("κλεμμένο" απ' τον Βόλο και με τα δικαστήρια να εκκρεμούν) ενώ το ατάρι είναι της "άγονης" γραμμής που εκτελεί τρενάκι Σητεία-Βόλος-Καρδίτσα-Λάρισα-Πρέβεζα-Ιωάννινα-Αλεξ/λη-Θεσσαλονίκη και είναι αποτέλεσμα διανομαρχιακής συνεννόησης με χορηγούς τους τοπικούς βουλευτές...

Πάντως, προσωπικά δεν με ενοχλεί το συγκεκριμένο airfield αρκεί να έχει επιχειρηματικό σχέδιο και να μην απορροφά εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους...
 
Σε μια συνέντευξη πριν απο 10 χρονια θυμάμαι τον Βερελή να λέει οτι υπήρχε ενδιαφέρον ιδιωτών για αεροδρόμιο στην Καλαμπάκα (απόλυτα λογικό) λόγω μετεώρων
 
Η είδηση αναφέρει έναν μικρό ασφαλτοστρωμένο διάδρομο ("αεροδιάδρομο" που λένε οι δημοσιογράφοι). Που φτάσαμε λοιπόν κάποιοι να εμπορεύονται πύργους ελέγχου, B-737, όνειρα για τσάρτερ και τουριστική ανάπτυξη...
 
Hastaroth":32xrtdfx said:
Εχομεν λοιπόν:

1.Κρατικός Αερολιμήν Βόλου (υπάρχει).

2.Κρατικός Αερολιμήν Λαρίσης (υπάρχει).

3.Κρατικός Αερολιμήν Καρδίτσης (ετοιμάζεται).

4.Κρατικός Αερολιμήν Τρικάλων (πού θα πάη,θά τό δημοπρατήσουν κι'αυτό,γιά νά βάλη ο Ryan Λίγδης δρομολόγιο Tromso-Trikala,έτσι,γιά να τήν μπή στούς Βολιώτες αρμόδιους,που του κάνουν κόνξες)..

5.Κρατικός Αερολιμήν Φαρσάλων (κι'αυτό επίσης θά τό δημοπρατήσουν,αλλιώς πώς θά γίνωνται οι εξαγωγές χαλβά;)

Ολα αυτά σέ μιά περιοχή όπου οι αποστάσεις μεταξύ τών 5 προαναφερθεισών πόλεων δέν υπερβαίνουν τά 100 χιλιόμετρα...

ΥΓ.Οσο γιά τό B737 που φεύγει από διάδρομο 681 μέτρων,δέν το ξέρετε οτι είναι το ΚNG (Κάργα New Generation) μέ tilting wings,τεχνολογία δανεισμένη από το Osprey V-22;
Απ' όσο ξέρω το αεροδρόμιο είναι ιδιωτικό,στύλ ΙΚΑROS AIRPORT που απευθύνεται σε μικρά αεροσκάφη.Τώρα για 737 με 700 μέτρα διάδρομο δεν το νομίζω.
Το πάνε πολύ μακριά!!!! :)
 
Από το δημοσίευμα δεν μου μοιάζει καθόλου για ιδιωτικό το αεροδρόμιο, ο Δήμος πληρώνει την κατασκευή και ο Δήμαρχος μάλιστα μιλάει και για επόμενη φάση με ΠΕΠ κλπ. Για αυτό άλλωστε το σχολιάζω, αλλιώς, τι επιχείρηση στήνει ο κάθε ιδιώτης με τα λεφτά του δεν με αφορά. Επί της ουσίας τώρα, τα λεφτά που βλέπω, θα φθάσουν μόνο για τίς πρώτες και απολύτως απαραίτητες εργασίες και αυτό εάν δεν χρειασθεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία του εδάφους. Ας ελπίσουμε ότι το έχουν μελετήσει συνολικά το έργο και μέχρι τέλους και δεν θα πεταχθούν απλώς κάποια λεφτά σε μιά αρχή χωρίς ελπίδα συνέχειας.
 
Ο διάδρομος των 681 μέτρων θα γίνει την Ανοιξη και τα κτιριακά (πύργος ελέγχου, μικρό κτήριακι, στέγαστρο) το καλοκαίρι.

Αλλού είναι το θέμα:
Ακουσα ότι θα επεκταθεί άλλα περίπου 450 μέτρα τον επόμενο χρόνο αφού γίνουν τα κτιριακά φέτος και ο διάδρομος των 681 μέτρων, δηλ. συνολικά 680 + 450 = 1130μ. περίπου.

Ξέρει κανείς τι αεροσκάφη μπορεί να εξυπηρετήσει ένας τέτοιος διάδρομος εκτός από cargo για αγροτικά προϊόντα κλπ, δηλαδή επιβατηγά αεροσκάφη για Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα κλπ? :?:

Νομίζω στην Τήνο προσγειώνονται ελικοφόρα σε λιγότερο από 900 μ. διάδρομο.
Τεσπα το 737 πόσα μέτρα χρειάζεται minimum διάδρομο? :?:
 
traffic23":6t5moekt said:
Ξέρει κανείς τι αεροσκάφη μπορεί να εξυπηρετήσει ένας τέτοιος διάδρομος εκτός από cargo για αγροτικά προϊόντα κλπ, δηλαδή επιβατηγά αεροσκάφη για Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα κλπ? :?:

Turboprop όπως... ATR, Dash... (τα 1130 μ.)

traffic23":6t5moekt said:
Νομίζω στην Τήνο προσγειώνονται ελικοφόρα σε λιγότερο από 900 μ. διάδρομο.

No airport in Tinos

traffic23":6t5moekt said:
Τεσπα το 737 πόσα μέτρα χρειάζεται minimum διάδρομο? :?:

Υπολόγισε από 1600 μ. και πάνω, αλλά για σημαντική αξιοποίηση του διαθέσιμου TOW του αεροσκάφους πάνω από 2000 μ.
 
φαινεται στη Θεσσαλια κανεις δεν ειναι ικανοποιημενος με τη χρηση του αεροδρομιου στην αγχιαλο(σαν αεροδ.κεντρικης ελλεδας) και αντιδρουν με τετοιου ειδους ενεργειες... απορω πως δεν εχει ενεργοποιηθει η Λαρισα ακομη :rolleyes:
 
απο "πρωτο θεμα" http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=62038

''Αναφερόμενος στο έργο, ο δήμαρχος Κάμπου, Κωνσταντίνος Παπαλός τόνισε πως στο αεροδρόμιο θα μπορούν να προσγειώνονται ελικοφόρα αεροπλάνα.'' :banana:
''Ακόμη, υπογράμμισε πως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με ιδιωτική εταιρεία για δρομολόγια στο εσωτερικό της χώρας.'' :banana:

''Τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου αεροδρομίου της Δυτικής Θεσσαλία''
θα υπαρξει και δευτερο??? :shock:

Τροφη για σχολια...........
 
Top