Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας

  • Thread starter psil
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

Επιστρέφοντας σήμερα αργά το απόγευμα από το Λαγονήσι με "έπιασε" το φανάρι της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του τέως Δυτικού Αερολιμένα και νυν είσοδο του μουσείου. Ασυναίσθητα έκανα δεξιά για να δω αν λειτουργεί το μουσείο ή αν έχει κάποιο ωράριο.
Σε ένα κουβούκλιο ακριβώς έξω από την είσοδο του μουσείου ήταν ένας υπάλληλος εταιρείας φύλαξης.
Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
-Fotis: Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι ώρες λειτουργεί το μουσείο.
-Υπάλληλος φύλαξης: Εεε... για το μουσείο... εεε... έχουν άδεια τώρα για το μουσείο... έχουν άδεια...
-Fotis: Ευχαριστώ, καλό βράδι.
-Υπάλληλος φύλαξης: Ναι...ναι... έχουν άδεια... Γεια σας.

Συμπέρασμα (του fotis):
Ο πολιτισμός πήγε διακοπές!
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

Μετά απο απουσία γραφής σε post στο Φόρουμ μας και τονίζω ΜΑΣ (όσων δηλαδή αγαπούν την αεροπορία ο καθένας απο την δική του πλευρά) καί έχοντας επισκευθεί το''ΜΟΥΣΕΙΟ'' στα εγκαίνια του έρχομαι να αφηγηθώ την γεύση ενός απλού ανθρώπου που αγαπά την αεροπορία και ζει στο σωτήριο έτος 2011.
Μερικοί άνθρωποι γνωστοί άγνωστοι συνδικαλιστές.. έχοντας απολαύσει επι σειρά ετών υπηρεσίες και απολαβές απο μια ματωμένη εταιρία που ταίζει μέχρι και τα εγγόνια τους ακόμη και σήμερα είπαν να παινέψουν το σπίτι τους να μήν πέσει και τους πλακώσει!
Δέν είναι μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας είναι ενα showroom ένα Olympic Airways showroom με ένα FRANSCA sim αρχαίο 15 στολές 50 σημαίες 100 φωτό και ένα Γραφείο του μακαρίτη Ωνάση που καλά κάνουν ακόμα κ πίνουν νερό στο όνομα του.
Ήταν απλά ένας λόγος να μαζευτούν πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής να πιούν όλοι μαζί ένα ποτό να χαρούν και να πούν τα νέα τους.
Δεν μπορεί αυτό λοιπόν να είναι ενα μουσείο πολιτικής αεροπορίας και λυπάμαι ενω όλοι αυτοί αφού είχαν ρημάξει τα free tickets και είχαν κάνει την Αμερική Ομόνοια-Σύνταγμα δεν είχαν μπεί στον κόπο να δουν εκεί πως είναι τα μουσεία Πολιτικής Αεροπορίας...

Φώτη έχεις δίκιο ο πολιτισμός δυστυχώς λείπει με άδεια...
Π
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

Δυστυχώς η άγνοια και η ελλειψη ωριμοτητας εκφράζονται παντα με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου...
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

Γιατί έχει άδικο κάποιος από όσους εγράψαν πιο πριν; Επειδή και εγώ πήγα στα εγκαίνια, αυτό δεν είναι μουσείο πολιτικής αεροπορίας αλλά μουσείο Ολυμπιακής Αεροπορίας. Δεν είδα ΤΙΠΟΤΑ από καμια άλλη εταιρία ή φορέα ή υπηρεσία πέρα από της Ολυμπιακής. Δεν είδα κανέναν υπάλληλο, φορέα, εκπρόσωπο από άλλη εταιρία πέρα από την Ολυμπιακή. Πως μπορεί άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο όταν το εγχείρημα το οργανώνει το ΠΟΛΚΕΟΑ και όχι κάποια πιο "ανεξάρτητη" αρχή ή έστω κάποια επιτροπή, φορέας κλπ που να μετέχουν άτομα από όλους τους χώρους και όλες τις εταιρίες της πολιτικής αεροπορίας. Αν εγώ τους χάριζα δηλαδή κάτι που άνηκε στην Aegean, θα το έβαζαν στο μουσείο; :evil: :twisted:
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

stergio":236xm8k9 said:
λυπάμαι ενω όλοι αυτοί αφού είχαν ρημάξει τα free tickets και είχαν κάνει την Αμερική Ομόνοια-Σύνταγμα δεν είχαν μπεί στον κόπο να δουν εκεί πως είναι τα μουσεία Πολιτικής Αεροπορίας...
Π


Σου προτείνω να ρωτήσεις και να μάθεις τι εστί free ticket διότι απ΄ ό,τι φαίνεται εισαι ημιμαθής και όπως λεεί η παροιμία χειρότερος από αμαθής!
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

@ Dimitris swiss Με τα Free tickets (όρος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να καταλάβουν και οι εκτός απο τον χορό αναγνώστες) ενοούσα Staff Tickets και ναι τα γνωρίζω την πολιτική αγαπητέ Κύριε δηλαδη οτι δίδονται ανάλογα με την διαθεσιμότητα θέσεων και ύστερα απο την καταβολή φόρων...όσο για τον Κύριο απο την Καλαμάτα που βιάζεται να χαρακτηρίσει καποιον πεζοδρομιακό πέρα απο το καλό λάδι που παράγει ο τόπος του να μάθει και απο ξύδι προφανώς του χρειάζεται λίγο μετά το κλείσιμο της αγαπημένης του εταιρίας..

Καλό απόγευμα αγαπητοί Κύριοι
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

Εγώ θα πώ το άλλο:

Ας δεχτούμε,χάριν απλούστευσης,ότι η ιστορία τής πολιτικής αεροπορίας στην Ελλάδα "εκφράζεται" κατά κύριο λόγο από την αείμνηστη ΟΑ,αφού αυτή ήταν επί μισόν αιώνα και πλέον η μόνη αεροπορική εταιρία που δρούσε στην χώρα.Οπότε,λογικά,το μουσείο πολιτικής αεροπορίας τής Ελλάδας θα περιλαμβάνη εκθέματα κυρίως από την ΟΑ.

Το θέμα είναι πως τό κύριο έκθεμα ενός μουσείου πολιτικής αεροπορίας είναι τα αεροπλάνα-όσα δέν πουλήθηκαν σε ξένες χώρες και όσα δέν έγιναν τηγάνια.Τα υπόλοιπα-στολές,γραβάτες,γραφεία κλπ είναι δευτερεύοντα.Εδώ λοιπόν έχουμε τρία αεροπλάνα-τής παλαιάς ΟΑ,τί να κάνουμε,αυτά ξέμειναν εδώ-που υποτίθεται αποτελούν το κύριο έκθεμα τού μουσείου και τά οποία είναι σε "καταπεπτωκυία" (που λέει κι'ένας συνάδελφός μου) κατάσταση,δηλαδή σε μαύρο χάλι και δέν μπορεί να μπή μέσα να τα δή άνθρωπος.Δέν θα έπρεπε ΠΡΙΝ γίνουν εγκαίνια και ταρατατζούμ,να έχουν αποκατασταθεί τα αεροπλάνα αυτά σε βαθμό που να μπορή να μπή μέσα στην καμπίνα τους ο επισκέπτης να δή πώς ήταν όταν πετούσαν;Με τά ωραία χρωματάκια στά καθίσματα,στίς ταπετσαρίες κλπ;Χωρίς να κρέμωνται panels και καλώδια από την οροφή τους;Και-το κυριώτερο-να έχη γίνει και μιά,έστω εικονική,"αποκατάσταση" στο κόκπιτ τους,που να μπορούν να το βλέπουν έστω απ'έξω οι επισκέπτες;

Γιατί το να κάνουμε εγκαίνια με μουσικές και φανφάρες επειδή μερικοί πρώην ιπτάμενοι τής ΟΑ έβαλαν τίς στολές τους σε δυό-τρείς βιτρίνες και βάλανε και το γραφείο τού ιδρυτή τής εταιρίας στην ίδια αίθουσα και όλο αυτό το λέμε "μουσείο πολιτικής αεροπορίας",δέν νομίζω πως δείχνει σοβαρότητα.....
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

stergio":3k33pqbg said:
@ Dimitris swiss Με τα Free tickets (όρος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να καταλάβουν και οι εκτός απο τον χορό αναγνώστες) ενοούσα Staff Tickets και ναι τα γνωρίζω την πολιτική αγαπητέ Κύριε δηλαδη οτι δίδονται ανάλογα με την διαθεσιμότητα θέσεων και ύστερα απο την καταβολή φόρων..
Καλό απόγευμα αγαπητοί Κύριοι

Μετά την καταβολή φόρων αλλά και ενός ποσού προς την εταιρεία ανάλογα με την απόσταση. Οπότε ουσιαστικά η εταιρεία δεν χάνει κάτι, ίσως να μειώνει την ζημιά της πτήσης αφού ούτως η άλλος η θέση ήταν αδεια.

Στα λοιπά περί μουσείου συμφωνούμε.

Καλή σου μέρα και ΄σένα.
 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

χαιρετω με την σειρα μου το φορουμ, το οποιο καιρο τωρα διαβαζω σαν επισκεπτης. δεν γνωριζω αν ειναι η καταλληλη ενοτητα (κι αν δεν ειναι, παρακαλω τους διαχειριστες να μεταφερουν το ποστ μου και να με συγχωρησουν) αλλα ποσταρω μια φωτο, ενος αυτοκινητου που αρκετο καιρο τωρα, με παρα πολυ κοπο και αφου αγοραστηκε-σωθηκε απ το να γινει κουταλι η τενεκεδακι αναψηκτικου, προσπαθω να φερω, οσο το δυνατον, στην αυθεντικη του κατασταση.....
δεκτα οποιαδηποτε σχολια

ευχαριστω πολυ


 
Re: Εγκαίνια του νέου Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας

Καλώς ήρθες και ώς μέλος στο φόρουμ μας.Αξιέπαινη την βρίσκω την προσπάθειά σου-άλλωστε το αυτοκίνητο αυτό έχει διπλή ιστορική αξία,αφού εκτός τού ότι ανήκει στην αείμνηστη πΟΑ και είναι από τα παλιώτερα που είχε στον στόλο της,είναι και ένα από τα πιό πετυχημένα μοντέλα αυτοκινήτου που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως (το remake του που κυκλοφόρησε πρίν λίγα χρόνια είναι "φρικτόν ιδείν",που έλεγε κι'ένας καθηγητής μου στο σχολείο...).Ομως έχω την απορία τί προτίθεσαι να το κάνης-θα το χρησιμοποιής ώς ΙΧ σου ή σκέφτεσαι να το δωρήσης στο Μ.Π.Α.;
 
Top