Λάθος στο όνομα του εισιτηρίου

Τέτοια λάθη σε πτήσεις εσωτερικού δεν αποτελούν πρόβλημα. Αν ήσουν σε πτήση εξωτερικού, σίγουρα θα έπρεπε να ξεκινήσει διαδικασία αντικατάστασης. Στην Aegean για παράδειγμα, ο πελάτης πρέπει να αγοράσει νέο εισιτήριο και να του κάνουμε refund application για επιστροφή χρημάτων του παλιού.
 
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση! Με ηρεμησες αρκετα, ειχα ανακατευτει απο την αγωνια

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png
 
Στην AEGEAN κ για εσωτερικό αλλα και εξωτερικό δικαιολογήτε το ένα γράμμα να είναι λάθος.δεν υπάρχει θέμα
 
Καλησπερα σε ολους..
Αντιμετωπιζω κι εγω ενα παρομοιο προβλημα για το οποιο ουσιαστικα δεν ευθυνομαι και ειμαι πολυ θυμωμενος. Σε κρατηση με easyjet για Μιλανο εγραψα φυσικα τα ονοματα συμφωνα με τις ταυτοτητες ομως που να ηξερα.. Η ταυτοτητα της κοπελας μου η οποια ειχε εκδοθει 5 χρονια πριν σε ενα χωριο της Κρητης ανεφερε το επωνυμο MPINI. Χθες λογω ελεεινης καταστασης της ταυτοτητας και υπο το φοβο απορριψης της στο αεροδρομιο εξεδωσε καινουρια στο Α.Τ. Καλλιθεας. Εκει ομως το επωνυμο ανεγραφη BINI!! Οταν μαλιστα τουσ ανεφερε το συμβαν την εβγαλαν ψευτρα και κατοπιν απλα κοροιδευαν τους συναδελφους στην Κρητη. Μολις ειδα οτι η αλλαγη του ονοματος θα μου κοστισει 135 ευρω ενω τα δυο εισιτηρια κοστισαν 157 ευρω!! Υπαρχει περιπτωση να μην εχουμε προβλημα εαν μεινει η κατασταση εως εχει? Ελπιζω καποιος να εχει παρομοια εμπειρια και να μπορει να με καθοδηγησει τι πρεπει να κανω..Τι να πω..Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
 
Στην θέση σου θα δοκίμαζα ή να βγάλω καινούργια ταυτότητα ή να βγάλω διαβατήριο με 100Ε και να μείνει. Πήγαινε στον Διοικητή του Ασ. τμήματος ή σε άλλο τμήμα ίσως. Το ΜΠ να είναι ''B'' και ''MP'' σε όνομα με 4 γράμματα στο εξωτερικό δύσκολα θα περάσει...

ΥΓ πόσος ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος που την μόνη απλή δουλειά που έχει να κάνει, την κάνει λάθος και αυτή :?: :with:
 
Αστα μολις ειδαν την παλια ταυτοτητα στο Α.Τ. Καλλιθεας πεθαναν στα γελια..Το θεμα ειναι οτι τα κερατιατικα λεφτα δεν τα γλυτωνω ε? ευχαριστω πολυ για την απαντηση..
 
abreal":2fecu3qw said:
...Η ταυτοτητα της κοπελας μου η οποια ειχε εκδοθει 5 χρονια πριν σε ενα χωριο της Κρητης ανεφερε το επωνυμο MPINI. Χθες λογω ελεεινης καταστασης της ταυτοτητας και υπο το φοβο απορριψης της στο αεροδρομιο εξεδωσε καινουρια στο Α.Τ. Καλλιθεας. Εκει ομως το επωνυμο ανεγραφη BINI!! Οταν μαλιστα τουσ ανεφερε το συμβαν την εβγαλαν ψευτρα και κατοπιν απλα κοροιδευαν τους συναδελφους στην Κρητη...

Αν και η wikipedia δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη πηγή, εντούτοις οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Καλλιθέας έκαναν απ' ότι φαίνεται ολόσωστα τη δουλειά τους. Η απόδοση τον ελληνικών χαρακτήρων στο λατινικό αλφάβητο, δεν γίνεται αυθαίρετα, όπως του έρθει του καθενός εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν κάποιοι θεσπισμένοι κανόνες που ακολουθούνται. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον ακολουθήθηκαν οι κανόνες των UN(United Nations)/ΕΛ.Ο.Τ. (=Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) Έτσι, ο δίφθογγος "μπ" όταν βρίσκεται στην αρχή της "λέξης", μετατρέπεται σε "B" και όταν βρίσκεται σε άλλη θέση μετατρέπεται σε "MP".

Και διαβατήριο να βγάλεις, μάλλον με τον ίδιο τρόπο θα γραφτεί.

Μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση σε πτήση από το Λονδίνο στην Αθήνα το 2000 με British Airways, όταν κατά το check-in υπήρξε εμπλοκή διότι στο επώνυμό μου περιέχεται ο δίφθογγος "ντ" και ο υπάλληλος που είχε κάνει την κράτηση στην Αθήνα τον είχε περάσει ως "d", ενώ στην ταυτότητα ήταν "nt". Τότε εξήγησα στην υπάλληλο ότι στα ελληνικά το "nt" προφέρεται "d" και έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αλλά μιλάμε για εποχές προ 11/09, Ιράκ, Αφγανιστάν, κτλ κτλ...
 
καλησπέρα,

θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατι με εχει πιάσει πανικός. εκλεισα πριν λίγο καιρο ενα εισιτήριο απο Αθήνα για Μόσχα, μετά απο δυο μέρες για μια άλλη πόλη της Ρωσίας και επιστροφή απο την άλλη πόλη - Αθήνα.
Το θέμα είναι ότι έχω 2 διαβατήρια, ρωσικο και ελληνικο και το εισιτηριο το έκλεισα με το ονομα που ειναι γραμμένο στο ελληνικό. Δυστυχώς όπως παρατήρησα το ελληνικό έχει διαφορά με το ρώσικο ως προς την κατάληξη αντι για - dou στο ΄ρωσικο λεει di και το ελληνικό εχει κ ενα E επιπλέον. Λέτε να έχω θέμα στο ταξίδι από Μόσχα ? τι μπορω να κάνω? αν δείξω και το ελληνικο για να επιβεβαιώσουν το ονομα γίνεται?

ευχαριστώ πολύ
 
Αρχικά θα ήταν καλύτερο να είχες κλείσει το εισιτήριο με το Ρωσικό διαβατήριο, μιας και εάν υπάρχει πιθανότητα να προκύψει πρόβλημα αυτό θα ήταν στην Ρωσία. Τώρα απο εκεί και πέρα στον έλεγχο διαβατηρίου εάν σε ρωτήσουν δείξε και το ελληνικό διαβατήριο, αλλιώς κάνε την πάπια. Καμία απο τις δύο χώρες πάντως δεν απαγορεύει την διπλή υποκοότητα οπότε θα είσαι οκ λογικά.
 
σε ευχαριστώ πολύ. επειδη παντα τα εκλεινε ο πατερας μου δεν ειχα δωσει σημασία.ο ιδιος τωρα μου λεει οτι πεταω χρονια εχοντας παντα διαφορετικα γραμμενο το ονομα μου απο μικρή χωρίς πρόβλημα αλλα επειδη ηταν ξεναγος και πολυ ανετος γενικα ακομα κ με τα υπερβαρα εγω δεν είμαι τοσο ανετη κ ας με κοροιδευει που το κανα θεμα!
 
Top