Aegean Cabin Crew

Re: Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

καλησπέρα,
ξεκινάω πρακτική τη δευτέρα για τη θέση της αεροσυνοδού στην AEGEAN ήθελα να ρωτήσω: 1ον) σε ποιο πόσο ανέρχεται ο μισθός μιας αεροσυνοδού, 2ον) πόσες ώρες την ημέρα δουλεύει και 3ον) πόσα ρεπό δικαιούται τη βδομάδα ;

ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
emma":2xjm8ky1 said:
Σου ειπαν να πας τη Μεγαλη Δευτερα για συνεντευξη; Ειδοποιηθηκα εχθες. Για Αθηνα.
Ναι ναι μεγαλη δευτερα 10:30 και στο μειλ που μου έστειλαν υςτερα,μου είπαν οτι μεγαλη τριτη θα πραγματοποιηθούν οι προσωπικές συνέντευξεις.!λογικα το εχεις λάβει και εσυ το μειλ
 
Re: Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

Καλησπέρα, Θα ήταν εύκολο να μου πείτε το πως είναι περίπου οι συνεντεύξεις? Το ψυχολογικό τεστ που σου βαζουν πως είναι και το κειμενο για μεταφραση που σου δινουν τι θέμα έχει? Και οι προσωπικές συνεντευξεις είναι μόνο στα αγγλικά.?
 
Μπραβο μπραβο! Θα τα πουμε εκει.
 
Re: Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

καλησπέρα άννα,
απο την πρόσβατη εμπειρία μου μπορώ να σου πω πως στην αρχή σου δίνουν ένα ψυχομετρκό τεστ με το οποίο θέλουν να δουν αν είσαι καλά στα μυαλά σου ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ! , το κείμενο που σου δίνουν για μετάφραση είναι 3σειρές και έχει να κάνει με αεροπορικά θέματα επίσης σου μετράνε ύψος και βάρος, έπειτα περνάς από μια 5λεπτη συνέντευξη στην οποία σε ρωτάνε κάτι στα ελληνικά και τέλος σου κάνουν άλλη μια ερώτηση σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα έχεις δηλώσει πως μιλάς. αυτά!
 
Με τον φόβο να με πιάσετε από τα μούτρα, τολμώ να ρωτήσω, γιατί η Aegean βάζει κυλιόμενες αγγελίες για ιπτάμενες συνοδούς/φροντιστές, τόσες εβδομάδες τώρα; Προφανώς δεν καλύπτουν τις θέσεις που χρειάζονται, αλλά γιατί, με όλα αυτά τα βιογραφικά που παίρνουν; :mrgreen:
 
Καλησπέρα σας,

Χθες Μ. Τρίτη πέρασα από την προσωπική συνέντευξη της Aegean Airlines. Σήμερα κιόλας το πρωί έλαβα απαντητικό μέιλ από το τμήμα HR πως " .. θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας να εργασθείτε στην Aegean Airlines...Η αίτηση σας καταχωρήθηκε στο αρχείο μας όπου και θα διατηρηθεί για ένα έτος. Σε περίπτωση που προκύψει μελλοντικά κάποια θέση εργασίας, η οποία να ανταποκρίνεται στο επαγγελματικό σας προφίλ, θα επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί σας. .."
Γνωρίζετε αν έχω ελπίδες για το επόμενο group εκπαιδεύσεων; H συνέντευξη κύλησε πολύ καλά, και η τελευταία μου απάντηση φάνηκε να ικανοποίησε την εξετάστρια..

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Re: Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

koubaki":2l4whjyh said:
καλησπέρα,
ξεκινάω πρακτική τη δευτέρα για τη θέση της αεροσυνοδού στην AEGEAN ήθελα να ρωτήσω: 1ον) σε ποιο πόσο ανέρχεται ο μισθός μιας αεροσυνοδού, 2ον) πόσες ώρες την ημέρα δουλεύει και 3ον) πόσα ρεπό δικαιούται τη βδομάδα ;

ευχαριστώ εκ των προτέρων
580 και 5ευρω κάθε ώρα πτήσης. Υπολογιζε από 850-1100. Αναλόγως,αν είσαι Θεσσαλονίκη Αθήνα, κάνεις το οκταωρο σου και φεύγεις. Γενικότερα παίζουν διάφοροι παράγοντες που δε μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι ώρα θα επιστρέψεις. Πχ μια καταιγίδα πάνω από το αεροδρόμιο όπου βρίσκεσαι θα σε αναγκάσει να παραμείνεις υπομονετικά πάνω στο αεροπλάνο χωρίς να πληρώθεις. Το 5ευρω είναι για κάθε ώρα πτήσης. Όσον αφορά τα ρεπό, καλή ερώτηση. Εργάζεσαι σκληρά. Το χειρότερο είναι ότι πριζεσαι ολόκληρη από τις πιέσεις .Δε χωράς στα ρούχα σου. Βγάζεις σπιρια στο σώμα σου .Έχει ζόρι.το λογικό είναι 5 2 .Αλλά τυχαίνει και 10 συνεχόμενες μέρες να εργάζεσαι. Κάποια από αυτές τις ημέρες είσαι stand by .Σπίτι σου αλλά αν σε καλέσουν πρέπει σε μια ώρα να είσαι Βενιζέλος. Από έξω φαίνεται μια καθαρή δουλειά με κύρος...τι θα κάνεις όμως αν ένα πρωί σου πούνε κυρία μου η εταιρεία κρίνει απαραίτητο να μετεγκαστασταθειτε για 3 μήνες Ηράκλειο ή σε άλλη βάση, ενώ το σπίτι σου είναι στην Αθήνα. Όταν λέω σπίτι εννοώ αυτό που νοικιάζεις γιατί οι περισσότεροι /ες είμαστε εκτός Αθηνών. Θα πρέπει να νοικιάσεις δεύτερο σπίτι για αυτούς τους μήνες. Θα πρέπει να κόψεις το λαιμουδακι σου για χάρη της εταιρείας σου. Άξιζει;;
Αυτό που θέλω να πω επίσης και κλείνω, ας συμορφωθουνε πολλές cabin crew senior διότι αν είσαι επιτυχουσα ο ψυχολογικος πόλεμος που δέχεσαι είναι το κάτι άλλο. Αν γνωρίζεις καλά την αγγλική άνοιξε τα φτερά σου για κάποια μεγάλη αραβική. Δουλεύεις σκληρά αλλά αμοιβεσαι.
 
Θα ήθελα να κάνω απλά μια διευκρίνηση για την ερώτηση των ρεπό γενικότερα, όχι όσον αφορά την Aegean καθώς δεν έχω καμιά εικόνα για το συμβόλαιο που παρέχει, δε γνωρίζω κανέναν που να δουλεύει εκεί οπότε δε μπορώ να έχω άποψη πόσο μάλλον να συμμετέχω στην απάντηση των ερωτήσεων.
Η EASA όμως που είναι υπέυθυνη για τους πτητικούς κανονισμούς και όλες τις προδιαγραφές έχει κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια καθώς ο φάκελος σου ελέγχεται και φαίνονται τα πάντα (Πόσες ώρες πέταξες μέσα στο μήνα, πόσα πρωινά έκανες, πόσα σκέλη μέσα στη μέρα, τι rest είχες πριν κλπ κλπ )Δεν μπορείς λοιπόν να δουλέψεις πάνω απο 6 συνεχόμενες μέρες ή αν και εφόσον το θέλεις εσύ και μια έβδομη, αλλά οπωσδήποτε ΠΡΕΠΕΙ να έχεις δυο συνεχόμενα ρεπό ανά 14 ημέρες. Επίσης έχεις δυο ώρες προκειμένουν να παρουσιαστείς στο αεροδρόμιο. Αυτά ως απλά παραδείγματα στο τι μπορεί να ισχύει ή όχι. Φυσικά οι κανονισμοί είναι πάρα πολλοί στο τι επιτρέπεται και τι όχι και μάλιστα άλλαξαν κάποια πράγματα και σχετικά πρόσφατα. Με λίγα λόγια καμιά εταιρία δε θα σου επιβάλλει να δουλέψεις σε σημείο πέραν απο το νόμιμα προβλεπόμενο είτε αυτη είναι η Aegean είτε η American είτε η Κάτω Ραχούλα Airlines.
Απο κει και πέρα, αγαπητέ/ή candidate, ναι το επάγγελμα είναι απαιτητικό όμως δεν είναι ούτε πυρηνική φυσική ούτε αυτοάνοσο νόσημα. Προσωπικά τουλάχιστον δεν έχω παρουσιάσει καμιά αλλεργία στα χρόνια που ασχολούμαι. Ούτε μπαλόνια γινόμαστε, ούτε φλύκταινες βγάζουμε απο το κακό μας. Είμαι της άποψης πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, πόσο μάλλον τώρα που οι επιλογές δεν είναι και πολλές. Δε γίνεται να ζούμε με το "αν" και "μήπως". Δε χρειάζεται να παραπληροφορούμε και να αποκαρδιώνουμε παιδιά που θέλουν ν'ασχοληθούν και απλά ρωτάνε για να μάθουν περισσότερα πράγματα. Όπως επίσης και δεν είναι σωστό να τους στρέφουμε σε "αραβικές" χώρες που σε αποζημειώνουν όπως λες. Αν μιλάς απο προσωπική πείρα, χαίρομαι που η εμπειρία σου ήταν τελείως διαφορετική απο τη δική μου. Αν όχι, λίγη προσοχή κατά την ταπεινή μου γνώμη στο τι λέμε και στο τι προτάσεις δίνουμε.
Φιλικά
 
Top