Stoixeia O.A

Τι θα λέγατε για το... G-OUZO :D και με την ονομασία "Spirit of Melina" της Virgin... :?:

Πλέον το αεροσκάφος αυτά όμως έφυγε από την Virgin και πήγε στην My travel airways με νηολόγιο G-JOEM :evil:

Φωτο εδώ: http://www.airliners.net/open.file/118313/M/
 
Ο Τάσος έχει δίκιο για το Α320 της Virgin. Ονομαζόταν για την ακρίβεια "Spirit of Melina" και είχε τα χαρακτηριστικά στοιχεία νηολογίου G-OUZO.

Όσο για την αεροπειρατεία που αναφέρει ο dtrach, η υπόθεση είχε να κάνει με έναν Αιθίοπα (νομίζω δημοσιογράφο), που προσπάθησε να κάνει αεροπειρατεία, ακινητοποιώντας μία αεροσυνοδό με ένα μαχαιράκι (από αυτά που υπάρχουν στο δίσκο του φαγητού). Δε νομίζω ότι ήθελε να βλάψει κανέναν και γι'αυτό το θέμα τότε δεν είχε πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις, αν και είχε προβληθεί βέβαια από την τηλεόραση.
 
Ένα λεπτό η διαφορά... :D ;)

Ναι, την θυμάμε τη αεροπειρατεία, αλλά μέχρι χτες νόμιζα ότι ήταν ένα Α300 που ερχόταν από το ΒΚΚ... :oops: Με λάθος εντυπώσεις ζούσα δηλαδή τόσα χρόνια :?: :cry:
 
Κάναμε την ίδια σκέψη, αλλά με πρόλαβες ;)

Στη λίστα με τους dropped domestic destinations να προσθέσω την Καλαμάτα (τα τελευταία χρόνια) και τη Λάρισα :!: Θυμάμαι, επίσης, ότι κάπου είχα διαβάσει ότι η ΟΑ εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας :!: αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά ακριβώς σε ποιο αεροδρόμιο κοντά στην Πάτρα προσγειωνόταν...

Και μία ακόμα παρατήρηση: δε νομίζω ότι πετούσε ποτέ η Ολυμπιακή στη Μπανκόγκ με Α300, έτσι δεν είναι :?: Η μήπως ήταν εκείνο το δρομολόγιο ATH-DXB-BKK που εκτελούσε κάποτε... :?
 
sthn patra einai to aerodromio ston arakso nomizo .
ego thymamai na to ekane auto dromologio h air greece kai oxi h oa . den ksero pio palia . kalamata akoma den paei h oa ?
 
Και όμως πετούσα... δε θυμάμαι αν πήγαιμε μέσω DXB, αλλά είχε κάποτε εκτός το δρομολόγιο που περνούσε από ΒΚΚ για Αυστραλία και ένα extra με Α300...

Εδώ σχετική φωτογραφία: :arrow: http://www.airliners.net/open.file/020773/M/
 
Δίκιο έχεις, στον Άραξο πήγαινε. Ναι, τελευταία το έκανε η Air Greece, αλλά παλιότερα εκτελούνταν και από την Ολυμπιακή. Πόσο παλιά δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή, αλλά θα ψάξω και θα ενημερώσω σύντομα.

Η Καλαμάτα έχει κοπεί από το Μάρτιο του 2002. Σκέψου ότι ήταν καθημερινό δρομολόγιο πριν λίγα χρόνια (και μάλιστα το καλοκαίρι οι πτήσεις έφταναν τις 8-9 εβδομαδιαίως...), αλλά βελτιώθηκε πολύ η οδική σύνδεση με την Αθήνα (σχεδόν 2,5-3 ώρες με αυτοκίνητο) και η κίνηση έπεσε. Τα τελευταία χρόνια με το δρομολόγιο αυτό πετούσαν το καλοκαίρι κυρίως ξένοι τουρίστες, που βέβαια εκμεταλλεύονταν το πολύ φθηνό εισιτήριο... Αλλά, ενώ τον Αύγουστο του 2000 τα ATR-42 δεν επαρκούσαν και δρομολογούνταν -72 και για να κλείσεις θέση έπρεπε να μπεις σε λίστα αναμονής (σχεδόν ένα μήνα πριν :!: :!: :!: ), το καλοκαίρι του 2001 ήδη οι πληρότητες είχαν πέσει δραματικά... (θέσεις υπήρχαν και μία μέρα πριν...σε ATR-42 φυσικά). Αλλά βέβαια ήταν ένα δρομολόγιο που δεν είχε σχεδιαστεί για να κάνει ανταποκρίσεις με άλλες πτήσεις, καθώς έφτανε στην Αθήνα αργά το απόγευμα και η εταιρία προτίμησε να αξιοποιήσει τα αεροπλάνα της σε άλλους προορισμούς, που θα της απέφεραν μεγαλύτερο κέρδος.

(τυχαίνει να έχω ρίζες μεταξύ άλλων και από εκεί, γι' αυτό και η εκτεταμένη ανάλυση για το εν λόγω δρομολόγιο)
 
anarotiemai omos giati kophke to patra thessaloniki . pisteuo me ena atr 42 , kai oxi kathimerino tha boleue ektos apo thn patra kai olh thn pelopponhsso .
an to eftiaxnan etsi kai gia antapokriseis pros germania kai lon . edo ebala 3x pros sitia meso alexandroupolh kai 3xskyros . kai mou fainetai oti to thessaloniki skyros exei perissoteres syxnothtes apo to athina skyros , an kai den eimai sigouros
 
Άκη, έχεις δίκιο για το Α300-600 στην ΒΚΚ. Πτήση ΟΑ359, αναχώρηση από Αθήνα Δευτέρα & Πέμπτη, με τελικό προοροσμό την Μπανκόγκ και ενδιάμεση στάση στο Ντουμπάι (αυτά από timetables της OA από το καλοκαίρι του 1997 και του 98 ). Το δρομολόγιο αυτό όμως δεν είχε ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι του 1996, καθώς το timetable της ΟΑ που έχω από τότε δεν το αναφέρει. Οι υπόλοιπες πτήσεις προς ΒΚΚ (που όμως κατέληγαν στην Αυστραλία) γίνονταν με τα 747. Η πτήση αυτή κόπηκε πριν το καλοκαίρι του 1999, οπότε τις πτήσεις της Αυστραλίας (και της ΒΚΚ) ανέλαβαν τα Α340.
 
to g-ouzo pisteuo oti eitan ena apta A320 ta opia hrisimopiouse i SEEA mazi me tin Virgin gia to dromologio Athina-Londino. Krima pou i SEEA eklise. Eiha tin eukeria na petakso mazi tous AXD-ATH. To taksidi mou emine poly oraia anamnisi: Kouklares aerosinodi, poly eugenikes i kopeles, apo pota oti eitheles, kai ena megalo santouits.
(Ti hazo onoma: SEEA)
 
Top