Easyjet

3 ελληνικά νησιά. Την Μύκονο θα την κρατήσει η BA. Σήμερα βγήκε ανακοίνωση που ζητάει εθελοντές για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο να δουλέψουν στην GB. Θα εκπαιδευθούν στα 320/321 και αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα είναι ένας Easyjet FA σε κάθε πτήση της GB.

OA277
 
Πως ειναι δυνατον να κραταει τη Μυκονο η ΒΑ αφου και αυτη ηταν στο δικτυο της GB. Εξαλλου η Easyjet εχει γαλει ανακοινωση οτι θα ειναι και η Μυκονος. Ειναι ξεκαθαρο οτο το Ηρακλειο θα ειχε σιγουρα περισσοτερες πιθανοτητες να το κρατουσε η ΒΑ, και οχι τη Μυκονο που ειναι πολυ πιο μικρος προορισμος και ιδιαιτερα εποχικος.
 
Νεα υπηρεσια ή μαλλον αναβαθμιση μιας ήδη υπαρχουσας. Speedy Boarding Plus με ειδικο check-in για τους επιβατες της υπηρεσιας.

Περισσοτερα στο http://www.easyjet.com/en/book/speedy_b ... _plus.html

Βεβαια το Speedy Boarding ειναι μια απατη και μιση κατα τη γνωμη μου, αλλα τωρα ισως γλυτωνεις χρονο κατα το check-in. Παντως οι τιμες της αναβαθμισμενης υπηρεσιας ειναι (σχετικα) χαμηλοτερες απο πριν.
 
Γιατί λες ότι είναι απάτη το Speedy Boarding?


OA277
 
Λεω οτι ειναι απατη γιατι την επαθα και εγω προσωπικα αλλα και ακουσα τα ιδια απο συζητησεις στο airliners.net.


morpheus78":3gyhht88 said:
Να καταθεσω και γω τη δικη μου εμπειρια.
Το καλοκαιρι ταξιδεψα με Wizz BUD-SKG. Επειδη ειχα βρει ναυλο 49 ευρω τελικη τιμη, ειχα πει κατα τη διαρκεια του Booking "δεν κλεινω και priority boarding να δουμε πως ειναι? Εξαλλου τοτε ηταν μονο 3 ευρω".

Πραγματι οταν εφτασα στο Ferihegy 1 - το terminal μονο για λοκο στη Βουδαπεστη, το οποιο μου φανηκε παρεπιπτοντως αξιοπρεπεστατο και δε χρειαζεται να τρεχεις 100 χιλιομετρα μεσα στις ερημιες για να το βρεις ειναι μονο 1000μ μακρυα σπο το "κανονικο" αεροδρομιο. Πραγματι λοιπον εκανα check - in απο τους πρωτους (ετυχε) και πηρα στη καρτα επιβιβασης το κοκκινο στικακι.

Οταν φτασαμε στη πυλη, πληθος τρελων Ουγγρων ειχαν μαζευτει κανα σαρανταλεπτο πιο πριν κανοντας τρελες ουρες για το πιο θα μεπι πρωτος. Εμεις το παιζαμε ανετοι, καναμε βολτες στα μαγαζια και οταν ηρθαν τα λεωφοριακια δειξαμε το στικακι και περασαμε πρωτοι. Οταν μπαιναμε στο λεωφορειο ολοι πηγαιναν και στριμοχνωνταν μπροστα. Λεω κατι θα ξερουν θα ανοιξει πρωτα αυτη τη πορτα ο οδηγος.

Τελικα να μην τα πολυλογω αφου γεμισαν ΚΑΙ τα 2 λεωφορεια αποβιβασε κοσμο πρωτα αυτο που γεμισε τελευταιο και μεις περιμεναμε σαν τους μ...κες να ανεβουμε στο αεροπλανο πρωτοι. Και αφου ανοιξαν οι πορτες ετρεξαν ολοι σα τρελοι να ανεβουν και εγω τα ειχα ηδη παρει στο κρανιο. Ημουν ετοιμος να πω στις αεροσυνοδους δυο κουβεντες μεσα για τη μεγαλη απατη που ονομαζεται priority boarding.

Τελικα αυτο που εγινε ηταν οτι κατσαμε και βγαλαμε ενα καρο φωτογραφιες το αεροπλανο, επιβιβαστικαμε πραγματικα τελευταιοι και μολις μπηκαμε μεσα βρηκαμε 2 θεσεις παραθυρο σε μια πτηση που ηταν 95% full. Τι να πω. Καθαρη τυχη μαλλον.

Να μη ξεχασω να πω οτι στον πηγαιμο προτιμησαμε τη SkyEurope η οποια και ιδια τιμη ειχε (50 euro one way) και assigned seating εχει, και τσαμπα αποσκευες και πιο ομορφες αεροσυνοδους.... :) Κριμα που εκλεισε το hub της στη BUD, πως θα παμε του χρονου στο Sziget festival....



Μιλαω παντα οτι ειναι απατη στη περιπτωση που επιβιβαζεσαι με λεωφορειο και οχι σε φυσουνα να εξηγουμαστε.
 
Έτσι το δέχομαι! Εξαρτάται καθαρά από το αεροδρόμιο και το ground handling. Μου έχει τύχει στο CIA (χειρότερος προορισμός για SB) να ζητήσω του SB επιβάτες και va μου φέρουν B.
Αν μιλήσουμε τώρα για CDG εκεί τους βγάζω το καπέλο! Κάτι άλλο που μπορεί να επηρεάσει το SB είναι η επιλογή gate. Αν μια πτήση για παράδειγμα φεύγει από το gate11 στο LGW τότε το SB είναι άχρηστο. Όλο το gate είναι ένα stand χωρίς χώρο αναμονής.


OA277
 
Re: Summer schedule 2008

morpheus78":z0syeuav said:
Σημερα (μαλιστα πριν καμμια ωριτσα) ανοιξε το νεο προγραμμα για το ερχομενο καλοκαιρι απο το Luton μαζι με την ανακοινωση για νεους προορισμους

Η σημερινη μου ερωτηση ειναι ποτε περιπου ανοιγουν τα προγραμματα αλλων βασεων για το καλοκαιρι. (και κυριως ενδιαφερομαι για Παρισι)

Πριν απο 2 μέρες ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια και για τους υπολοιπους προορισμούς της Easyjet.
Το πιο ευχαριστο αφορά το Παρίσι που στην υψηλή καλοκαιρινη περίοδο (Ιουλ-Αυγ) θα έχει καθημερινα 2 πτησεις. Η πρωτη εξακολουθει να ειναι την ώρα που ήταν 6.15 ORY-ATH, 11:00 ATH-ORY και η δευτερη θα είναι 15.15 ORY-ATH, 19.55 ATH-ORY. Αυτο διευκολύνει σημαντικά τη μετακίνηση των Ελληνων που αναγκάζονταν να περνουν ένα ολόκληρο βραδυ στο αεροδρόμιο του Ορλυ. Η πτήση παντως ακούγεται σημερα ότι χτύπαει πληροτητα σε καθημερινη βάση πανω απο 80% οποτε ηταν αναμενομενο.
Για το Βερολίνο δεν υπαρχει καμια αλλαγή, μια πτήση καθημερινα.
Για το Μιλάνο Μαλπένσα, επισης, μια πτήση καθημερινα.
Για το Λονδίνο Gatwick, απο Αθηνα, η απογευματινη πτηση γίνεται καθημερινη (απο 4 εβδομαδιαιες), αρα μιλάμε για 2 πτήσεις καθημερινα μεταξυ ATH-LGW.

Απο Θεσ/νικη, θα εκτελούνται 3 εβδομαδιαίες πτησεις για Ντορντμουντ και 4 για Λονδινο, ολη τη θερινη περιοδο Απριλιος-Οκτωβριος (τα δρομολογια που είναι onsale είναι μεχρι τις 28 Σεπτ)
 
Επίσης να πω ότι σήμερα ανακοινώθηκε το MAN σαν η τελευταία βάση τις εταιρείας. Το μονο που γνωρίζω είναι ότι μέχρι το 2010 θα έχει 5 αεροσκάφη. Δεν ανακοινώθηκαν καινούργιοι προορισμοί, οποτε φαντάζομαι ότι σαν αρχή θα διατηρήσει τους προορισμούς τις GB
 
morpheus78":2c9zy2ls said:
Πριν λιγο μου ηρθε το τελευταιο newsletter της ευκολοτζετ... ειναι ενδιαφερον... οσο και αναμενομενο βεβαια...


We shared with you last month that we will be acquiring GB Airways. Within the next 8 weeks we plan to have some stunning new destinations on sale for summer.

Dive in to Sharm El Sheikh, relax in sunny Corsica, or party in Mykonos.

You will be surprised where easyJet plans to be taking you from London Gatwick:
The Greek Islands (Mykonos, Crete, Corfu, Rhodes)
Corsica
Egypt
The Canary Islands
Malta
Cyprus
Morocco and many many more great destinations!

And because we are easyJet you can get there for less!

We will let you know first, as soon as they are on sale.
Μου κάνει φοβερη εντύπωση που η easyjet εχει δεσμευτει μέσω newsletter για πτήσεις το καλοκαιρι του 2008. Εχω την αισθηση πάντως ότι για τη saison Απριλ-Οκτ 2008 δε θα προλαβει να βγαλει δρομολογια. Ενδεχομενως να κάνει πτηση code share με τη GB. To λέω αυτό γιατι εδω και αρκετο καιρο η GB και η British μεσα απο τις ιστοσελιδες τους διαθέτουν κανονικά για κρατηση τις πτησεις της θερινης περιοδου για όλους τους προαναφερθεντες προορισμους. Επομενως, τι θα κανει η GB? θα τους δώσει πακέτο οπως είναι στην Easyjet?? Η GB ας μη ξεχναμε ότι συνεργαζεται με χιλιαδες πρακτορεια στη Βρετανια για τουριστικα πακετα all inclusive κατι που δε νομιζω οτι κάνει η Easyjet... Τι να πω, μακαρι να πέσω εξω, και να εχουμε easyjet και στα νησια απ' το καλοκαιρι...
 
Τυπικα η GB θα παψει να υφιστανται σαν εταιρια και σαν συνεργατης της ΒΑ στο τελος Μαρτιου του 2008 οποτε μεχρι τοτε λειτουργει οπως και σημερα και για αυτο οι προορισμοι αυτοι υπαρχουν και στην ιστοσελιδα της ΒΑ.Απο το τελος Μαρτιου 2008 θα ειναι Easyjet,οποτε ενδεχομενως εν αποκλειεται αυτοι οι προορισμοι της GB να προστεθουν τοτε και οχι τωρα αφου τυπικα δεν της ανηκουν ακομα.
 
Top