Νεα Αεροδρομια στην Ελλαδα!!

Το ζητημα για το εαν πρεπει να κατασκευστουν αεροδρομια σε ολα τα νησια πηγαζει απο τις ιδιες τις κοινωνιες. Αν για παραδειγμα θελουν τον τουρισμο αυτοι και μονο αυτοι οι κατοικοι στην πλειοψηφια τους δεν μπορει και δεν εχει δικαιωμα κανενας να τους στερησει την κατασκευη και αναπτυξη αεροδρομιακης υποδομης.
Κατα τη δικη μου αποψη στις Κυκλαδες 2 νησια υπαρχουν που χρειαζονανται αεροδρομιακη αναπτυξη. Η Παρος η οποια δεν μπορει να θεωρειται ολοκληρωμενος τουριστικος προορισμος με τους Ελληνες και τη γενικη νοοτροπια αρπαχτης οπως και η Ναξος ως ενα απο τα μεγαλυτερα και τουριστικα αξιοποιησιμα νησια των Κυκλαδων.
Υπαρχει και λυση των interιsland πτησεων, κατι που στη Ελλαδα αποτελει ειδος πολυτελειας...
Ως προς την αξιοποιηση των υπαρχοντων και μαλιστα αυτων που δεχονται και πτησεις εξωτερικου τα εχουμε ξαναπει. Βρισκεται σε πολυ χαμηλα επιπεδα κατατασοντας την Ελλαδα στη 37η θεση.
 
Η Άνδρος θα μπορούσε να είχε αεροδρόμιο. Ως το κοντινό νησί της Αθήνας και στάση πηγαίνοντας για τη Μύκονο, υποφέρει χρόνια από τουριστική άποψη και δέν μπορεί να προσελκύσει τουρίστες ποιότητας από το εξωτερικό. Επίσης η Χώρα απέχει 1 ώρα οδικώς από το λιμάνι. Χρόνια συζητούν για αεροδρόμιο στή θέση Ατένι και ίσως είχε γίνει και κάποια μελέτη αλλά ποτέ δεν προωθήθηκαν τα σχέδια. Η σύνδεση με το εξωτερικό η τη Χίο και Μυτιλήνη θα ήταν εφικτή. Αντιθέτως πνίγεται κυριολεκτικά από τα αυτοκίνητα της Αττικής και είναι πια τόπος πολύ φτηνού τουρισμού κακιάς ποιότητας και αρπαχτής και οι επισκέπτες και κάτοικοι κινδυνεύουν καθημερινά στο κορεσμένο οδικό δίκτυο.
 
θεωρώ ότι νέα αεροδρόμια χρειάζονται οι παρακάτω περιοχές: Ιος, Τήνος, Σέριφος, Σίφνος, Πάτμος, Γαύδος, Αγιος Ευστράτιος, Ιθάκη, Αλόνησος, Τήλος, Αμοργός, Σαμοθράκη, Σέρρες. Και βελτίωση των υπαρχόντων αεροδρομίων (μαγάλωμα διαδρόμων) , σε Πάρο, Νάξο, Κάλυμνο, Μήλο, Καστοριά, Λέρο, Κοζάνη. Εννοείται, ότι πρέπει και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις εδάφους σε μια σειρά άλλων αεροδρομίων, όπως: Ανδραβίδα, Αραξος, Αγχίαλος, Καλαμάτα κλπ.
 
Και η Αίγινα χρειάζεται αεροδρόμιο επειγόντως, για να πηγαίνουν οι Γερμανοί κατ' ευθείαν στην Αγία Μαρίνα και να μην μας τρώνε τις θέσεις στα ιπτάμενα δελφίνια. Αλλά και η Σαλαμίνα, όπου θα μπορούσε καλλιστα να συνδυαστεί με τη ναυτική βάση, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην άμυνα της Πατρίδας.
 
toy2day":905x9n2p said:
θεωρώ ότι νέα αεροδρόμια χρειάζονται οι παρακάτω περιοχές: Ιος, Τήνος, Σέριφος, Σίφνος, Πάτμος, Γαύδος, Αγιος Ευστράτιος, Ιθάκη, Αλόνησος, Τήλος, Αμοργός, Σαμοθράκη, Σέρρες. Και βελτίωση των υπαρχόντων αεροδρομίων (μαγάλωμα διαδρόμων) , σε Πάρο, Νάξο, Κάλυμνο, Μήλο, Καστοριά, Λέρο, Κοζάνη. Εννοείται, ότι πρέπει και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις εδάφους σε μια σειρά άλλων αεροδρομίων, όπως: Ανδραβίδα, Αραξος, Αγχίαλος, Καλαμάτα κλπ.
Μήπως είναι λιγάκι υπερβολικό να υπάρχει και από ένα αεροδρόμιο σε κάθε νησί ή σε κάθε νομό;
Για ποιό λόγο να έχει αεροδρόμιο
α) η Πάτμος όταν υπάρχει από ένα αεροδρόμιο σε νησιά με απόσταση λιγότερη της μιας ώρας με πλοίο (Κάλυμνος, Λέρος και Αστυπάλαια) και όταν πέρα από τα συμβατικά πλοία υπάρχουν και τα (τοπικά) ιπτάμενα δελφίνια που συνδέουν άριστα αυτά τα νησιά;
β) η Ίος όταν έχει σε απόσταση 45-50 λεπτών την Σαντορίνη,
γ) η Τήνος που βρίσκεται 30 λεπτά μακρυά από τη Μύκονο
Για ποιό λόγο να έχουν αεροδρόμιο οι Σέρρες όταν υπάρχει δίπλα τους το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης;
κλπ κλπ.

Εγώ θεωρώ πως οι περιοχές που χρειάζονται αεροδρόμιο είναι οι παρακάτω:
Άγιος Στέφανος Αττικής, Άγιοι Θεόδωροι Αττικής, Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας και γενικότερα (για να μην πλατιάζω) όλοι οι Άγιοι.
Επίσης, αν δε γίνει επέκταση του αεροδιαδρόμου(!!!) του αεροδρομίου της Καλαμάτας, καλό θα ήταν να γίνει ένα (μικρό, όχι μεγάλο) αεροδρόμιο στο χωριό "Πήδημα" του νομού Μεσσηνίας.
 
Re:

fotis":4ftew0pc said:
Μήπως είναι λιγάκι υπερβολικό να υπάρχει και από ένα αεροδρόμιο σε κάθε νησί ή σε κάθε νομό;
[/quote]

Mα τι σάχλες λες Φώτη... Άκου εκεί υπερβολικό... Εδώ έχουμε τα δίκαια αιτήματα των βοσκών της Μακρονήσου, των κατοίκων της Γυάρου, των ακριτών της Ψερίμου κι εσύ τα θεωρείς υπερβολικά?? Είσαι βαλτός, εγκάθετος... Αίσχος...
Το σύνθημα είναι ένα "Κάθε νησί και αεροδρόμιο κάθε βραχονησίδα και ελικοδρόμιο..."

Υ.Γ. Πάει κι αυτό το τόπικ... το ξεφτυλίσατε...
 
Η αίγινα k η σαλαμίνα δε πρόκειται να αποκτήσουν αεροδρομιο. Η μεν αίγινα δε πρόκειται επειδή υπάρχουν τα συμφέροντα των hellenic sea lines k των δελφινιών που δεν θα αφήσουν ποτε να γίνει το αεροδρόμιο k η δε σαλαμίνα καλύπτεται από το απαγορευτικό των 100xm από την αθηνα για υπαρξη αεροδρομίου που έχει θέσει η κατασκευαστική του LGAV.

Επίσης νησιά όπως η νάξος λίγο χλωμό να βελτιωθεί ο διάδρομος τους γιατί αυτό βρίσκει αντιθετους τους κατοικους ναξιώτες που θεωρούν ότι ένα νέο αεροδρόμιο θα επιφέρει την καταστροφή του νησιού από των επικείμενο τουρισμό :wall:

Κοινώς: Ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι k... στην κορφή κανέλα
 
Ενταξει τα νησια του Αργοσαρωνικου ειναι πολυ μικρα και πληθυσμιακα και ειναι πολυ κοντα με τον Πειραια.
Στη Ναξο απο οτι γνωριζω μια ομαδα οικολογων (αριστεριστων) αντιστεκεται στην επεκταση του αεροδρομιου, σε ενα νησι που μπορει να εχει και αξιολογη τουριστικη κινηση, αλλα και εσωτερικες πτησεις.
Η Ανδρος και κυρια η Τηνος απευθυνονται σε ειδη τουρισμο που δεν μετακινουνται με αεροπλανο γενικα.
Στην Ανδραβιδα δημοπρατιθηκαν οι μελετες και φυσικα το κοστος επειδη ειναι στρατιωτικο αεροδρομιο ειναι πολυ μικρο συγκριτικα με αλλους υποψηφιους τοπους.
Το εχω ξαναπει αλλα Πατρα, Λαρισα και Βολος σιγουρα θα αξιζαν κατι καλυτερο απο αεροδρομιακης υποδομης.
Για να μην αμφιβαλλει κανεις οτι το κρατος αντιμετωπιζει μεγαλες πολεις οπως η Λαρισα π.χ ως προαστια της Θεσσαλονικης , ο ΟΣΕ θα δημιουργησει προαστιακο σηδιροδρομο με διαρκεια αν δεν κανω λαθος 1 ωρα και κατι...
 
Θα συμφωνήσω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα αεροδρόμια λόγω της ιδιαιτερότητας των πολλών νησιών αλλά τί να το κάνεις το αεροδρόμιο όταν τα ναύλα είναι απλησίαστα; Για παράδειγμα την προηγούμενη βδομάδα έπρεπε ν πάω Αθήνα αλλά το έμαθα τελευταία στιγμή. Απλή μετάβαση Κω - Αθήνα είχε 130€.... Έλεος... Έτσι αναγκάστηκα να πάρω το πλοίο με 45€... Επίσης θα έπρεπε να βελτιωθούν τα υπάρχοντα αεροδρόμια.... Για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Κω από οτι ξέρω δεν έχει radar.... Άρα το θέμα νέο αεροδρόμιο σηκώνει πολύ κουβέντα και θα πρέπει να το δούμε συνολικά και όχι σπασμοδικά μ' ένα ναι ή όχι....
 
μηπως θα πρεπει να συζητησουμε για υδατοδρομια παρα για αεροδρομια?
 
Top