LGAV satelite terminal

Μπορει να ηταν τυχαιο γεγονος αλλα ειδα πριν μερικες μερες πτηση της wizz να αναχωρει απο τον δορυφορικο σταθμο και μαλιστα να φορτωνει μεσω φυσουνας. Εχουν μεταφερει εκει τις πτησεις τους, γνωριζει κανεις?
Μιας και μιλαμε για τον δορυφορικο, ξερουμε εαν θα λειτουργησει και τον χειμωνα?
 
Σήμερα η πρώτη μου αναχώρηση απο το συγκεκριμένο κτήριο και οι εντυπώσεις είναι οι εξής:

- Τέσσερις συνολικά έλεγχοι κάρτας επιβίβασης (πρώτη στην σκάλα στο κυρίως κτήριο εκεί που είναι τα εστιατόρια, δεύτερη κάπου στα μισά του υπογείου διαδρόμου, τρίτη πριν τον έλεγχο χειραποσκευών, τέταρτη στην πύλη), έναντι δύο ελέγχων σε αναχωρήσεις απο το κεντρικό κτήριο (1-έλεγχος χειραποσκευών, 2-πύλη)

- Το επιπλέον περπάτημα έδωσε την εντύπωση πραγματικά μεγάλου σε έκταση αεροδρομίου. Στα σύν και η διακόσμηση / προβολή της Αττικής κατα μήκος του διαδρόμου, η οποία ουσιαστικά λείπει απο το κεντρικό κτήριο. Φαντάζομαι πως στο κεντρικό δεν υπάρχουν κυλιόμενοι διάδρομοι κατα μήκος πχ των πυλών επιβίβασης Β, γιατί το κτήριο δεν σχεδιάστηκε με αυτή τη διαρρύθμιση αρχικά.

- Οι "φραγμένες" έξοδοι επιβίβασης

- Το οτι δείχνει πιο "καινούριο" λόγω της πολύχρονης αχρησίας

- Υπήρχε προσωπικό έξω απο το κτήριο όσο βαδίζαμε προς το αεροπλάνο που επέβλεπε να κινούμαστε μέσα στον διάδρομο πεζών

Ελπίζω μόνο να μην ερημώσει τον χειμώνα, αν και με τα ανοιχτά καταστήματα πλέον μέσα δεν ξέρω αν είναι εφικτό πια να κλείσει για λίγους μήνες.
 
Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που έχει βάρδια (8ωρη;) στη μέση του υπόγειου διαδρόμου χωρίς παράθυρα για να ελέγχει μην τυχόν και μπει κανένας από καμιά... χαραμάδα και δεν περάσει τον έλεγχο στις κυλιόμενες; Εκτός κι αν ψάχνουν τον Eugene Tooms (όσοι έχετε δει X-Files θα τον θυμάστε. :twisted: :banana: )

Παντως τον εν λόγω υπάλληλο τον λυπάμαι :? :(
 
+1000 για την αναφορά στα X-Files και τον Eugene Tooms! :thx:
 
d|m|tr|s":304fkwxj said:
Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που έχει βάρδια (8ωρη;) στη μέση του υπόγειου διαδρόμου χωρίς παράθυρα για να ελέγχει μην τυχόν και μπει κανένας από καμιά... χαραμάδα και δεν περάσει τον έλεγχο στις κυλιόμενες;

Προφανώς ειναι εκει για να "κοψει" κάποιον που προσπαθει να μπει στον υπογειο διαδρομο απευθειας απο το επιπεδο των αφιξεων. Δυσκολο να πληρωνονται και να επανδρωνονται 24ωρες θεσεις χωρις λογο.
 
Καλησπερα σας.Το STB, satellite terminal building ήρθε για να μείνει κ θα μείνει.Το χρησιμοποιουν αρκετές εταιρίες κ θα μπούνε κι άλλες με την πάροδο του χρόνου, Επίσης υπάρχουν εταιρίες οι οποίες κάνουν χρήση της φυσουνας κ άλλες όχι. Είναι τι θέλει η κάθε εταιρία κ σημαντικός παράγοντας είναι η ταχύτητα αποβίβασης επιβίβαση,ναι, είναι πιο αργεί η χρήση της φυσουνας.Να προσθέσω ότι το χρησιμοποιούν κ άλλες εταιρίες απλά κ μόνο για απλό parking, πχ LH,AZ,OS,EL,Α3 κ αλλες.
To STB πλέον χρησιμοποιείται για αυτό που φτιάχτηκε,θα βελτιωθεί θα μεγαλώσει κ θα γίνει ακόμα καλύτερο.Να αναφέρω ότι είδη επεκτείνεται κ ο κεντρικός αεροσταθμός προς την πλευρά του πύργου έλεγχου.
 
AirNamibia":q557ie23 said:
Το δορυφορικό κτήριο παρατήρησα ότι το χρησιμοποιεί και η LH, και όπως οι TR, TS χρησιμοποιούν τις γέφυρες αποβίβασης.

Έφτασα πριν από λίγες μέρες με τη βραδινή πτήση της LH από Μόναχο. Όπως έγραψε και ο Aviator13, το αεροπλάνο πάρκαρε μεν στο δορυφορικό κτίριο, η αποβίβαση έγινε όμως με σκάλες και μεταφορά με λεωφορεία στο κύριο κτίριο (από τη πίσω πλευρά με άμεση πρόσβαση στα Β-Gates για ανταποκρίσεις). Το ίδιο ισχύει και για την επιβίβαση της πρωινής πτήσης, δηλ. από το κύριο κτίριο με λεωφορείο.

Δηλ. παρόμοιο με την Α3, απλά παρκάρει τα αεροπλάνα εκεί την νύχτα, αλλά δεν χρησιμοποιεί το Satellite. Ενώ οι άλλες πτήσεις της LH (χωρίς night stop) γίνονται γενικά με φυσούνα στο κύριο κτίριο.
 
Ξεκινάει προς τα τέλη του έτους μια μικρή επέκταση του δορυφορικού τέρμιναλ προς τα ανατολικά που θα προσθέσει 1.400 τμ επιφάνειας ενώ θα γίνουν και αναδιαρρυθμίσεις στους υφιστάμενους χώρους. Η αποπεράτωση σχεδιάζεται για τον Απρίλιο του 2023.

Πηγή: newmoney.gr Η υπουργός ονειρεύεται, Ισραηλινοί επενδυτές κοιτούν την Πέρδικα, η CVC, η THI και η Equinix την Ελλάδα και το ΤΑΙΠΕΔ… τα δάση
 
Ξέρει επίσης κάποιος αν η επέκταση του Satellite ( βλέπε αμέσως προηγούμενο post ) ολοκληρώθηκε και τι περιλαμβανει;
 
Πριν 2 εβδομάδες που πετούσα, περασαμε την ώρα του taxiing από το σημείο, ακόμα φαινόταν ότι έκαναν εργασίες.

OA277
 
Top