C-130

Ξεκίνησε το C-27J 4117 για Τουρκία
 
Μόλις άκουσα ρεπορτάζ ότι πετάνε μόνο 2, από τα οποία το ένα είναι αυτό που χάλασε σήμερα.
Και μπήκα διάβασα το φορουν.
Αλήθεια τώρα; Τι ντροπή!
 
Ξεκίνησε το C-27J 4117 για Τουρκία
Και αφήσαν τα οχήματα στην Ελευσίνα καθώς δεν χωρούσαν...Όλα στο πόδι, θα γίνει καμιά στραβή και δεν θα έχουμε μεταγωγικά αεροσκάφη.

Αν θυμάμαι καλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν καν να πετάξουν προς συντήρηση στο Ισραήλ και πρέπει να λυθούνε για να επανασυναρμολογηθούν;
 
Last edited:
Οι ελλείψεις στην διαθεσμότητα αεροπορικού υλικού είναι γενικές. Απλώς αυτές στα C-130 φαίνονται στις ειδήσεις. Δυστυχώς η έκταση του προβλήματος αποκρύπτεται από την κοινή γνώμη.

Επί 15 έτη, από την εκλογή Καραμανλή μέχρι το 2019 οι αμυντικές δαπάνες είχαν σχεδόν μηδενισθεί. Στην πενταετία Π. Καμένου 2015-2019 το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο. Η Π.Α. οριακά συντηρούσε τα F-16 και είχαν εγκαταλειφθεί ακόμα και τα Mirage-2000.

Επιπλέον υπάρχει συστηματική κατάχρηση στρατιωτικών αεροσκαφών & ελικοπτέρων για αεροδιακομιδές και αεροπουρόσβεση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ευτυχώς υπήρξε η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος (2 Α/Φ και 2 Ε/Π) που περιόρισε την κατάχρηση.
 
Μόνο δύο είναι διαθέσιμα;;

Πολύ άσχημο αυτό...να τα έχεις στην ΕΑΒ τόσα χρόνια παρκαρισμένα...
Πότε θα ληφθεί μια ουσιαστική απόφαση για τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Π.Α.
Ένα C-130 θα αναχωρήσει σε λίγες μέρες από την ΕΑΒ...
 
Ναι, νομίζω είδα ένα που έκανε δοκιμαστική πτήση τις προάλλες, αλλά αν δεν βγουν 2-3 μαζεμένα, ένα θα βγαίνει και ένα θα μπαίνει.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CNN.GR, μετά το νέο διεθνές ρεζιλίκι (*), δρομολογείται η "άμεση προμήθεια" 6 μεταχειρισμένων αεροσκαφών C-130J. Ας αναμένουμε επιβεβαίωση.

(*) Για την ιστορία, τα ίδια πάθαμε την Άνοιξη του 2022 που φέραμε καναδικό C-130J για μεταφορά πλεονάζοντος στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.
 
Τα οποία βέβαια θα πληρωθούν χρυσάφι όπως πάντα…
 
Με πορδές δεν βάφονται αυγά.
 
6 μεταχειρισμένα από Ιταλία διαβάζω και 3 νέα μετά το 2026. Θυμάμαι και συνομιλίες με Η.Β. για τα δικά τους.
Το θέμα είναι τι γίνεται με τα 13 που υπάρχουν. Θα μπορούσαν 5-6 να είναι έτοιμα μέσα στη χρονιά; Αξίζει να γίνουν;
 
Top