Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

Ειμαι μαθητης 3ης λυκειου και δινω φετος πανελλαδικες και μπηκα σε αντανάκλαση με το που θελω να σταδιοδρομήσω τελικα.. Αρχικα στόχευμα για τμήμα φυσικής μονο και εκανα την αναλογη προετοιμασία, αλλα απο παιδι ηθελα να μπω στην Σ.Ι για ιπταμενος, ειναι το παιδικο μου ονειρο ακομα και ειμαι ετοιμος για τα παντα, αλλα δεν πιστευα πως θα περνουσα ποτε εκει λογο υψηλής βασης και δεν το σκεφτομουν τοσο τοτε και μου αρεσε οσο και η φυσικη αλλα αυτη εχει αλλο κοστος... και ειπα ειναι ευκαιρια να το πραγματοποιησω φετος αφου το πειρα οριστική απόφαση πως θελω να μπω ΣΙ.. ευτυχως εχω ολα τα προσόντα για να γινω πιλοτος σωματικα και ψυχικά χωρις κανενα υγειονομικό προβλημα..
Αλλα το προβλημα μου ειναι πως.
1: δεν εχω προς το παρον την καταλληλη φυσική προετοιμασία για να δόσω τις ειδικες εξετάσεις, που δεν εχω ιδεα πως που και ποτε δινονται απλα ξερω πως τις δήνεις. Δεν ειμαι υπερβαρος, εχω κανονικη φόρμα, απλώς εχω χάσει αντοχή και την φυσική δυναμη που τις φτιαχνω ευκολα..
2: Με το επιπεδο που ειμαι προετοιμασμενος τωρα.. και λογο τις ιδιαιτεροτητας που ειχε η χρονια φετος, δεν προετοιμαστηκα για να φτάσω ψηλα, πιστευω γυρω στα 12-13 μορια.. και εχω το αγχος πως δεν το φτανω για ιπταμενος.. και το δίλλημα μου ειναι, να κατσω να το λιώσω τωρα που το πειρα δυστηχως αργα αποφαση και εχει πεσει η βαση στην Σ.Ι. για ιπταμενος, 1 μηνα μεχρι να δόσω, για να βγάλω τον βελτιστο βαθμο που μπορω να βγάλω, η να κανω αναβολη αλλον εναν χρονο και να προετοιμαστω καταλληλα για να ειμαι σιγουρος και σωματικά.. και επισης, αυτές οι ειδικές/αθλητικές εξετάσεις, ειναι ενδοσχολικες? Δηλαδη προσμετρώνται στα μορια και αυτες? Και αναβολη απο στρατο γινεται να παρεις πλεον? Γιατι πολλα ακουω πως δεν γινονται αλλο αναβολες και μπαινεις αμεσως στα 18..
Οποιος μπορει να απαντήσει ευχαριστω..
 
Ρε παιδιά να κάνω δύο ερωτήσεις με σκωλίοση ελαφριάς μορφής δηλαδή κάτω των 20 βαθμών μπαίνεις στην σχολή Ικάρων. Και εάν επιτρέπεται η σκωλίοση μέχρι πόσους βαθμούς. Έχω ψάξει κάποια φεκ όμως το κάθε φεκ λέει τα δικά του.
 
Καλησπερα σας, ειμαι 2α λυκειου και τον τελευταιο χρονο εχω ονειρο ζωης να γινω πιλοτος, κατι που δεν νομιζω πως θα αλλαξει απο δω και στο εξης. Παρολαυατα ψαχουλευοντας σε σελιδες και αλλα forums βρηκα μερικα πραγματα που με ανησυχησαν. Ετσι θελω να κανω μερικες ερωτησεις για να εχω μια ή περισσοτερες ακομη οπτικες για το τι ισχυει και τι οχι. Πριν ξεκινησω θελω να πω πως εχω διαβασει αρκετα αλλες ερωτησεις αλλα το προβλημα ειναι οτι στην πλειονοτητα τους ειναι γραμμενες μερικα χρονια πριν οπου υπηρχαν διαφορετικες συνθηκες.
Λοιπον:
1) τα καψονια στην Σ.Ι ειναι ασχημα ή παλευονται;

2) χρειαζεται υπερβολικο διαβασμα ωστε καποιος να παραμεινει ή σε κανονικα πλαισια δεν θα υπαρξει θεμα

3)οσοι περασουν ιπταμενοι, εκτος απο αυτους που κοβονται μετα την εισοδο ή εγκαταλειπουν για αλλους λογους, μπαινουν ολοι σε μαχητικα ή ενα ποσοστο αυτων (π.χ το 40%)

4) για ενα πολυ καλα πειθαρχημενο και με μεγαλη αυτοσυγκατηση ατομο ειναι πιο ευκολη η ενταξη στην στρατιωτικη ζωη; Επισης, οσο και να νομιζεις οτι γνωριζεις την στατιωτικη ζωη, υπαρχουν εκπληξεις;

5) οικογενειακο προσωπο γνωστου εγκατελειψε την σχολη για ψυχολογικους λογους που ισχυριζεται οτι του δημιουργηθηκαν μετα την εισοδο του σε αυτην, να ειμαι ετοιμος για κατι τετοιο;

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον διαθεσει χρονο να απαντησει
 
  • Like
Reactions: SK
Top