ACARS Server in Athens

Και που μπορει κανεις να βρει ΑCARS για τον τοπο του? (π.χ. Γερμανια?)

:oops: :oops: :oops:

ansarigi":1ta0uzdc said:
ACARS εκπέμπουν τα 340 της Ολυμπιακής...

Εχεις δίκιο δεν το είχα προσέξει γιατί ήταν 2 πτήσεις μέσα στις 1200 τόσες που έχω αλλά τώρα που έψαξα στην βάση βρήκα αυτά τα δύο:

SX-DFA [A340-313]
SX-DFΒ [A340-313]

που κάνουν αυτά τα 2 δρομολόγια:

1) Athens,Greece-Toronto Pearson Int'L. Ont., Canada via Montreal / Dorval International, Que, Canada] [Olympic Airways]
2) Athens,Greece-London / Heathrow Airport, UK und NordIreland

ACARS mode: H Aircraft reg: D-AIRL [A321-131]
Message label: 1L [Off message] Block id: 9 Msg no: M23A
Flight id: LH3394 Org: LH06LT [Munich, Germany-Athen, Greece] [Lufthansa]
Flight distance: appr. 1511km Flight time: appr. 1.7 hours
Message content:-
00016234212AN((628D8UVPCR(GKTRRUBW

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τον εξωγηινο κωδικο? :oops:

makedonas":25sliyku said:
ACARS mode: H Aircraft reg: D-AIRL [A321-131]
Message label: 1L [Off message] Block id: 9 Msg no: M23A
Flight id: LH3394 Org: LH06LT [Munich, Germany-Athen, Greece] [Lufthansa]
Flight distance: appr. 1511km Flight time: appr. 1.7 hours
Message content:-
00016234212AN((628D8UVPCR(GKTRRUBW

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τον εξωγηινο κωδικο? :oops:

Αυτό το συγκεκριμένο δεν μπορώ.. Τα περισσότερα από τα μηνύματα στο acars δεν προορίζονται για να τα διαβάζει κάποιος άνθρωπος αλλά για να τα καταλαβαίνει κάποιος υπολογιστής και μετά αυτός να τα εμφανίζει όπως πρέπει στον χειριστή του.. Μπορεί να είναι δηλαδή τελείως κωδικοποιημένα η απλά τόσο συντετμημένα που να μην βγάζεις άκρη.. Αν έχεις απορεία με κανένα άλλο μπορεί να μπορέσω να σου πω τι λέει..

Ξέρει κανείς αν υπάρχει ACARS server που να "κοιτάει" μόνο το Ελληνικό FIR?Αν ναι ποιος?

Γεια χαρα!

Δες στο http://users.otenet.gr/~aviation/LIVETRACK.htm αλλα ειναι σπανια on-line...

Για μια εποχη το ετρεχα και εγω για Θεσσαλονικη με πολυ καλα αποτελεσματα αλλα λογω...ληξης συμβασης εκλεισε.

rouho":3a1ykjgl said:
Ξέρει κανείς αν υπάρχει ACARS server που να "κοιτάει" μόνο το Ελληνικό FIR?Αν ναι ποιος?

Δεν μπορείς να το περιορίσεις να "κοιταει" μόνο το ελληνικό FIR.. Αναγκαστικά αν εκπέμπψει και κάποιο αεροπλάνο πάνω από την Ιταλία ή την Κύπρο ή κάτω από την Κρήτη μπορεί να το πιάσεις αν ο σταθμός σου βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα..

Ο server θα είναι offline για άγνωστο χρονικό διάστημα λόγω ενός κεραυνού που έκαψε τον δέκτη :( :( :( :( :(

Ο server θα επανέλθει σε 24ωρη on-line λειτουργία και πολλαπλές οθόνες οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

-SBS live screen
-ACARS live screen (plotted by AirNav).

Προσπαθούμε να επιλύσουμε κάποια προβλήματα ταχύτητας γιατί θέλουμε 2 οθόνες το κάθε ένα. Μία με ζουμ στην περιοχή της Αθήνας που έχει traffic και μία όλο το FIR.

Πέραν όμως όλων αυτών μπορούν να περνιούνται ενίοτε και στοιχεία manual από αεροσκάφη που δεν έχουν ACARS η Mode S

Με όλα αυτά....γι’ αυτό η 11aviation δεν έχει ακόμα έτοιμο site.

enannos":2sg3zob3 said:
Γεια χαρα!

Δες στο http://users.otenet.gr/~aviation/LIVETRACK.htm αλλα ειναι σπανια on-line...

Για μια εποχη το ετρεχα και εγω για Θεσσαλονικη με πολυ καλα αποτελεσματα αλλα λογω...ληξης συμβασης εκλεισε.