Aegean Charters

• Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας

OA701

Concorde-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
---
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
KTTS
Χαζεύοντας χθες το site του ΑΙΑ, έπεσε το μάτι μου σε πτήση της Α3 απο Toulouse/Nantes και ψάχνοντας το λίγο βρήκα ότι είναι charterάκι.

Επίσης, θυμάμαι να έχω διαβάσει συνέντευξη του κ. Βασιλάκη, όπου ανέφερε ότι κάποια Α/Φ της Α3 το καλοκαίρι θα σταθμεύανε ΗΕR για πτήσεις charter...

Ήθελα να ρωτήσω το εξής... Εκτός τα γνωστά που κάνει η Α3 για ελληνικά ταξ. γραφεία, αθλητικές αποστολές κτλ. εκτελεί και "scheduled" charter flights?

Συνεργάζεται με ξένους Τ.Ο και προσφέρει τα Α/Φ της?

Πώς ακριβώς το δουλεύει το charter?
:7:
Eυχαριστώ, προκαταβολικά για τα "φώτα" σας...

Ξέρω ότι κάθε καλοκαιρινή σεζόν (Απρίλιο - Οκτώβριο), η εταιρεία συνεργάζεται με την Marmaras που είναι Γάλλος Tour Operator και μια φορά την εβδομάδα έχει πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια στη Γαλλία. Π.χ, κάθε Σάββατο έχει από Μασσαλία & Λυών μια πτήση προς Αθήνα.

OA701":15ne9dwy said:
...Επίσης, θυμάμαι να έχω διαβάσει συνέντευξη του κ. Βασιλάκη, όπου ανέφερε ότι κάποια Α/Φ της Α3 το καλοκαίρι θα σταθμεύανε ΗΕR για πτήσεις charter...

Αυτο αληθεύει. Η Α3 σταθμεύει τα charterαδικά της εκεί μετά και την κατάργηση των Landing Fees και του κόστους της διανυκτέρευσης σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια ΕΚΤΟΣ Αθηνών. Η κατάργηση αυτή έγινε λόγω της "παγκόσμιας οικονομικής κρίσης". Η Α3 σταθμεύει λοιπόν τα αεροσκάφη για charter στο HER και το κέρδος της βέβαια είναι μεγαλύτερο γιατί "γλιτώνει" τα τέλη που προανέφερα. :great:

Σαν να θυμάμαι οτι θα τα χρησιμοποιούσε για charter πτήσεις απο/προς HER. Γνωρίζουμε αν ισχύει ή απλά το έκανε για τον λόγο που πρανέφερε ο Σωκράτης?

Η βάση στο Ηράκλειο υπήρχε από παλιά, όπως και τα charter. Μάλιστα πέρυσι ή πρόπερσι (δε θυμάμαι) δοκίμασαν και ξεκίνησαν τακτικές πτήσεις από HER για MUC/DUS/STR αλλά δεν πήγε καλά και το σταμάτησαν. Η κατάργηση των τελών δεν έχει σχέση (εξαιρούνται ATH, SKG, HER, CFU, RHO) δε θυμάμαι που είδα το δημοσίευμα αλλά αυτά τα αεροδρόμια δε θεωρούνται περιφερειακά.

ΜΟΝΟ στο αεροδρόμιο των Αθηνών δεν καταργήθηκαν τα τέλη! ΟΛΑ τα υπόλοιπα θεωρούνται περιφερειακά! Την πληροφορία για τα τέλη την έδωσε διοικητικό στέλεχος του HER! Λες να μην γνωρίζει? :rant:

Παρότι δεν υπάρχει κανένα νέο με τα τακτικά της δρομολόγια προς Μόσχα, θα υπάρξουν και φέτος πτήσεις charter για την καλοκαιρινή περίοδο, από ότι φαίνεται από το πρόγραμμα του DME, από Θεσσαλονίκη μία κάθε Πέμπτη για την περίοδο 03.06.10-30.09.10, και μία κάθε Κυριακή για την περίοδο 30.05.10-03.10.10. και το ίδιο και από και προς Ηράκλειο.

Ψάχνοντας για πτήσεις, είδα ότι η Α3 εκτελεί το ΑΤΗ-ΜRS-ATH κάθε Πέμπτη (ΜΑY-ΟCΤ), μια πτήση που έως τώρα την βρίσκω μόνο μέσω του marmara.com

Οι ώρες είναι στο σύστημα για τις πρώτες βδομάδες μόνο:

Vol Charter : MARSEILLE / ATHENES
(MARIGNANE-PROVENCE / ATHENS HELLINIKON :banana: INTERNATIONAL AIRPORT )
Départ : jeu. 19 mai 2011 à 21:15
Arrivée : ven. 20 mai 2011 à 01:00
- 1
Vol Charter : ATHENES / MARSEILLE
(ATHENS HELLINIKON INTERNATIONAL AIRPORT / MARIGNANE-PROVENCE)
Départ : jeu. 26 mai 2011 à 16:00
Arrivée : jeu. 26 mai 2011 à 17:45

Το πρόβλημα είναι ότι η τιμή το καλοκαίρι είναι στα γύρω στα 600Ε...Ξέρει κανείς αν μπορεί κάποιος να κλείσει εισιτήριο με νορμάλ τιμή; 'Η θα πρέπει να περιμένω τον Σαλβαδόρ/ΗΙΑ με τα Β747 και τα Α340;

Η πτήση είναι από τα κλασσικά γαλλο-charter της Α3. Υποψιάζομαι πως δε θα το βρεις σε πιο "λογική" τιμή

Kάποτε, που χρησιμοποιούσα τα charter σχετικά συχνά, το κόλπο ήταν να βρείς ένα τσάκαλο πράκτορα (εγώ είχα έναν στη Ρόδο κι έναν στο UK) ο οποίος θα σου βρεί αυτό που θέλεις στην καλύτερη δυνατή τιμή. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον αλλά με αυτόν τον τρόπο έβρισκα πραγματικά τιμές του κω :5: όταν πράκτορες α-τσάκαλοι μου έδιναν τιμές υπερδιπλάσιες και βάλε ή στη χειρότερη δεν μπορούσαν καν να μου κλείσουν. Ωστόσο υπήρχε ένας περιορισμός, Ιούλιο και Αύγουστο έγδερναν :mrgreen: