Αεροδρόμια από δορυφόρο

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Επισης και το "Μακεδονια" σε υψηλη αναλυση πλεον!!! (τουλαχιστον το μεγαλυτερο μερος του) :oops:

LEKPO1A

Moderator
Staff member
aakunz":drhv59id said:
Στη νέα έκδοση ανακάλυψα ότι η Λευκωσία παρουσιάζεται πλέον με μεγάλη ακρίβεια. Το κακό είναι ότι (σκόπιμα;) τα αεροδρόμια της Λευκωσίας, της Λάρνακας και της Τύμπου παρουσιάζονται πολύ "θολά" σε σχέση με τη γύρω περιοχή. Αντιθέτως στην Πάφο, το Ακρωτήρι και το Λευκόνοικο γίνεται απεικόνιση με καταπληκτικές λεπτομέρειες, αν και όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για στρατιωτικά αεροδρόμια.

Δεν ξέρω αν δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι υπεύθυνοι του GoogleEarth για το τι είναι στρατιωτικό και τι ή όχι... :rolleyes: Εκεί που τώρα υπάρχει φωτογραφία χαμηλής ανάλυσης, είναι πολύ πιθανό σε μερικούς μήνες να υπάρχει photo υψηλής αναλυσης, μιας και η προσθήκη των φωτογραφιών γίνεται σταδιακά. Π.χ. στην Ελλάδα σχεδόν όλες οι βάσεις της ΠΑ, υπάρχουν πλέον με υψηλή ανάλυση (Σούδα, Λάρισα, Άκτιο, Άραξος, Τανάγρα, Ελευσίνα, Λήμνος, Καστέλι, Ηράκλειο, Τρίπολη, Τατόι, Σέδες, μισή Ανδραβίδα κτλ...)

sv1xv

Concorde-Class-Member
Website
sv1xv.blogspot.com
BAW
LGEL
TWITTER
SV1XV
xristos":wcloy16i said:
Δεν ξέρω αν δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι υπεύθυνοι του GoogleEarth για το τι είναι στρατιωτικό και τι ή όχι...

Από ότι φαίνεται η Τουρκία τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Αντίθετα ευαίσθητες εγκαταστάσεις αλλού (π.χ. στη Μ. Βρετανία) παρουσιάζονται με καταπληκτική λεπτομέρεια. Το έχω διαπιστώσει και εγώ σε κατά καιρούς εξερευνήσεις μου και δεν έχω εξήγηση.

Τώρα βέβαια η ανησυχία των δικών μας στρατιωτικών είναι μάλλον ακαδημαϊκή, γιατί δορυφορικές φωτογραφίες στην ανάλυση αυτή είναι διαθέσιμες εμπορικά. Τους ενοχλεί ότι είναι εμφανείς και προσβάσιμες σε όλους, ενώ παραβλέπουν ότι οι Τούρκοι μπορούν να τις αγοράσουν οποτεδήποτε. Μου θυμίζει αυτό που μας έλεγαν στο Δημοτικό για τη στρουθοκάμηλο...

Κώστας

PS: Η μητέρα μου ενθουσιάστηκε που το Google Earth δείχνει την καινούργια στέγη στο σπίτι της!!!

LEKPO1A

Moderator
Staff member
Οι Τούρκοι εξάλλου δεν έχουν και δικό τους δορυφόρο? Δεν πιστεύω να περίμεναν το Google Earth για να δουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας! Προσωπικά, θεωρώ ότι το υλικό που μας παρέχεται τώρα δωρεάν από το Google Earth βασίζεται σε τεχνολογία που για στρατιωτικούς σκοπούς ήταν διαθέσιμη τουλάχιστον 20 χρόνια πριν...

sv1xv

Concorde-Class-Member
Website
sv1xv.blogspot.com
BAW
LGEL
TWITTER
SV1XV
xristos":3bfrbp2o said:
Οι Τούρκοι εξάλλου δεν έχουν και δικό τους δορυφόρο? Δεν πιστεύω να περίμεναν το Google Earth για να δουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας! Προσωπικά, θεωρώ ότι το υλικό που μας παρέχεται τώρα δωρεάν από το Google Earth βασίζεται σε τεχνολογία που για στρατιωτικούς σκοπούς ήταν διαθέσιμη τουλάχιστον 20 χρόνια πριν...

Συχνά το ψυχολογικό σοκ από την πέραν πάσης αμφιβολίας συνειδοτοποίηση και αποδοχή ενός γεγονότος μπορεί να έχει σοβαρότερες συνέπειες από το ίδιο το γεγονός. Ισχύει σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, και στο δεύτερο είναι χειρότερα γιατί δεν θεραπεύεται.

(πω πω, εγώ γράφω τέτοια φούμαρα ? μηχανικός είμαι ρε παιδιά, όχι κοινωνιολόγος!)

Κώστας

mimithem

First-Class-Member
Περιοχή
Ιωάννινα - Παραμυθιά/Θεσπρωτία
HEJ
LGIO
Και μετά πιάσαν εμένα που έβγαλα φωτογραφία το αεροπλάνο στο Άκτιο για κατασκοπία :stupid: ...Τέλος πάντων,για κλάματα είμαστε όλοι μου φαίνεται...

sv1xv

Concorde-Class-Member
Website
sv1xv.blogspot.com
BAW
LGEL
TWITTER
SV1XV
Κατασκοπολαγνεία

mimithem":31te0nee said:
Και μετά πιάσαν εμένα που έβγαλα φωτογραφία το αεροπλάνο στο Άκτιο για κατασκοπία :stupid: ...Τέλος πάντων,για κλάματα είμαστε όλοι μου φαίνεται...

Καλά η πιό τρελλή ιστορία κατασκοπολαγνείας: Χώρος στάθμευσης Τανάγρας στη γιορτή αεροπορίας 1992. Φίλος πολίτης προσπαθεί να πουλήσει φωτογραφική μηχανή σε αξιωματικό ΠΑ με στολή (!!). Ο αξιωματικός από περιέργεια σκοπεύει τον άλλο μέσα από το φακό, αλλά μια και η μηχανή δεν έχει φιλμ, δεν τραβάει. Σε 2-3 λεπτά εμφανίζεται σμηνίτης της ασφαλείας και αρχίζει το γνωστό τροπάριο. Όταν του λένε ότι δεν έχει φιλμ τα χάνει και, αντί να το επιβεβαιώσει ζητώντας να ανοίξουν την κάμερα, πετάει ένα τραγικό: "Και τι θα κάνω εγώ τώρα που με έστειλαν να κατασχέσω το φιλμ!!". Δεν σκεφτήκαμε να του δώσουμε ένα άδειο φιλμ να ησυχάσει (δεν ξέρω και αν είχαμε).

Κώστας

aakunz

Concorde-Class-Member
GRL
LGKC
Και επιστρέφω πίσω στο παράλογο της υπόθεσης: Το αεροδρόμιο της Λευκωσίας είναι κλειστό από το 1974. Τί το στρατηγικα ευαίσθητο μπόρεί να υπάρχει και μας "θολώνουν" το μισό διάδρομο; Ψάχνω να δω τα Trident και μου φαίνεται ότι βλέπω μόνο το ένα...΄

Το μόνο που πιστεύω πως μπορεί να δικαιολογεί την ανωτέρω υπόθεση είναι το ότι η έδρα της UNFICYP βρίσκεται εκεί.

LEKPO1A

Moderator
Staff member
Ανδρέα αν έχεις παρατηρήσει οι φωτογραφίες μπαίνουν σταδιακά ως ορθογώνια κομμάτια, που πολλές φορές έχουν τραβηχτεί σε διαφορετικές περιόδους. Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα μπει και το κομμάτι του παζλ που λείπει και θα φανεί και το υπόλοιπο αεροδρόμιο. Και στην Ελλάδα αρκετά αερόδρομια είναι μισά (Ανδραβίδα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη κ.α.).

aakunz":1zj5sovp said:
Αντιθέτως στην Πάφο, το Ακρωτήρι και το Λευκόνοικο γίνεται απεικόνιση με καταπληκτικές λεπτομέρειες, αν και όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για στρατιωτικά αεροδρόμια.

Πρόσθεσε και τα αεροδρόμια Δεκέλειας και Λακατάμιας. ;)