Αεροδρόμια από δορυφόρο

Yeah yeah!

Το Google Earth είναι πλέον ΔΩΡΕΑΝ στη βασική του έκδοση και μπορειτε όλοι να το κατεβασετε χωρις περιοροσμό σε ανάλυση και λειτουργικότητα απο το http://earth.google.com/

Η διαφορά από την πληρωμένη έκδοση (που εχω και εγω) ειναι απλα κάποιες λειτουργίες συνεργασίας με συσκευή GPS, καλυτερο τύπωμα κλπ. Οι περιοχές υψηλής ανάλυσης είναι ίδιες.

Κατεβάστε το (όχι όμως αν έχετε dial up, θέλει πολύ bandwidth) και μετά ελάτε να μοιραστούμε placemarks! Χιλιάδες αεροδρόμια!! Yeah!!!
 
Συγγνώμη για το thread που άνοιξα πριν ovelix δεν το είχα προσέξει ότι υπάρχει κάτι ανάλογο εδώ.
Ευχαριστώ και για τις πληροφορίες!
Πόσο μέγεθος έχει ο αρχείο περίπου?Δυστυχώς δεν έχω DSL :(
Μήπως ξέρεις ποια σχέση έχει με τις online φωτογραφίες στο maps.google.com ? Είναι οι ίδιες?
Εγώ πάντως από αυτά που είδα στο συγκεκριμένο site είναι ότι στην ελλάδα λίγες περιοχές καλύπτονται με υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες , κυρίως Αθήνα , πελοπόννησος , και λίγο θεσσαλία και θεσσαλονίκη.
Τα νησιά καθόλου.
 
Δεν ειμαι βεβαιος για την αντιστοιχία. Στο keyhole/google earth καλύπτεται όλη η Αττική, Χαλκίδα, Κέα, Πεταλιοί, λίγη Πελοπόννησος (Καλάβρυτα, Τρίπολη, ορεινή Κορινθία, λίγη Λακωνία), Ναύπακτος και ολίγο Ρίο-Αντίριο.

Ας μην έχει τα Τρίκαλα και την Κρήτη. Μόνο τα αεροδρόμια του κόσμου να δεις φτάνει. :p
 
Όσοι έχετε το Google Earth (πλέον είναι δωρεάν) πηγαίνετε στο Γιβραλτάρ.

Θα παρατηρήσετε οτι η κυκλοφορία στο δρόμο που "κόβει" τον διάδρομο έχει διακοπεί και τα αυτοκινητα έχουν σχηματίσει μια μικρή ουρά. Περιμένουν προσγείωση και το αεροσκάφος θα το βρείτε στην προέκταση του 27, περίπου στα 3,5 μίλια. :great:
 
Ελληνική διαμαρτυρία για τις δορυφορικές εικόνες στρατιωτικών εγκαταστάσεων

Παρέμβαση της κυβέρνησης στη διεύθυνση του Google για τις δορυφορικές εικόνες ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που παρουσιάζει μέσω του Google Earth, ζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ, καθώς εκτιμούν ότι η μεγάλη ευκρίνεια με την οποία δίνονται οι εικόνες δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι αρμόδιοι επιτελείς ασφαλείας και πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ είχαν από καιρό διαπιστώσει ότι αρκετές βασικές αμυντικές εγκαταστάσεις και στρατηγικές υποδομές της χώρας παρουσιάζονταν, σε αντίθεση με αντίστοιχες εικόνες της Τουρκίας, με τριπλάσια ή και μεγαλύτερη ευκρίνεια. Επιπρόσθετα για την παρουσίαση δεν έχει ζητηθεί καμία εξουσιοδότηση ούτε από το Google Earth ούτε από άλλον για τον σκοπό αυτό.

Δορυφορικές εικόνες με στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την Ελλάδα παρουσιάζει και η ιστοσελίδα GlobalSecurity.οrg, οι οποίες όμως, όπως έλεγαν αρμόδιοι αξιωματικοί, «τηρούν κάποιους κανόνες σε ορισμένες περιπτώσεις». Επιθυμία των Αρχών είναι να μπουν κανόνες στις ιστοσελίδες και υπηρεσίες αυτού του είδους, ή να μην κυκλοφορήσουν εικόνες χωρίς προηγούμενη έγκριση.

news.in.gr


Έχει δίκιο το ΓΕΕΘΑ παράδειγμα στη Τανάγρα βλέπεις και την τελευταία λεπτομέρεια
 
(Η είδηση είναι από τις 19/12)

Υποψιάζομαι ότι οι ΓΕΕΘΑδες νομίζουν ότι οι φωτό είναι live ή σχεδόν live. Αν ισχύει αυτό θα πρόκειται για μεγάλη πατάτα. Αν όμως γνωρίζουν ακριβώς τι παίζεται με τις φωτό τότε έχω να πω τα εξής:

Οι φωτό στην Αττική έχουν τραβηχτεί την άνοιξη του 2004. Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι ακόμη παλαιότερες. Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα φωτογράφισης κινητού οπλισμού (πχ αεροσκάφη, πλοία κλπ). Οι φωτό είναι ανεπίκαιρες άρα άχρηστες σε στρατηγικό επίπεδο.

Απ΄την άλλη, βλέπω πεντακάθαρη στο Google Earth τη ναυτική βάση του San Diego στις ΗΠΑ. Όπως και το Newport News όπου ναυπηγούνται τα αεροπλανοφόρα. Όπως και το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο σε απίστευτη ανάλυση.

Λευκός Οίκος, Καπιτώλιο κλπ έχουν "καμουφλαρισμένες" ταράτσες στo Google Earth επειδή πάνω τους υπάρχουν αντιαεροπορικοί πύραυλοι. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι παρόμοιο για δημόσια κτίρια στην Ελλάδα.

Τώρα ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας φαίνεται τέλεια. Και λοιπόν;; Η εικόνα είναι περσινή ή προπέρσινη. Φαίνεται η Τανάγρα. Λες και δεν την έχουν φωτογραφίσει χιλιάδες φορές από μεγάλο ύψος και απόσταση οι γείτονες.

Μάλλον υπερβολικές αντιδράσεις των γαλονάδων μας είναι. Αλλά θα δείξει.
 
Στη νέα έκδοση ανακάλυψα ότι η Λευκωσία παρουσιάζεται πλέον με μεγάλη ακρίβεια. Το κακό είναι ότι (σκόπιμα;) τα αεροδρόμια της Λευκωσίας, της Λάρνακας και της Τύμπου παρουσιάζονται πολύ "θολά" σε σχέση με τη γύρω περιοχή. Αντιθέτως στην Πάφο, το Ακρωτήρι και το Λευκόνοικο γίνεται απεικόνιση με καταπληκτικές λεπτομέρειες, αν και όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για στρατιωτικά αεροδρόμια. Δείτε επίσης στο Λευκόνοικο (Geçitkale), στα δυτικά της Αμμοχώστου, ότι υπάρχει ένα MD (για 727 δε μου μοιάζει) με άσπρο-κόκκινο livery, τί λετε να είναι; Προφανώς η λήψη έγινε την εποχή που το Λευκόνοικο λειτουργούσε σαν πολιτικό λόγω των έργων στην Τύμπου.
 
Top