Airport Security: αδικαιολόγητα έως ανόητα μέτρα

  • Thread starter Re
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Αν ηταν ελικοφορο τοτε το wheel whell θα ηταν απελπιστικα μικρο για να χωρεσει καποιος..παντως οσον αφορα το υψος αν πετουσε εως και τα 12-13.000ft τοτε ισως να καταφερνε να επιβιωσει(αν ηταν ντυμενος καλα).
Παντως για να πλησιασεις το αεροσκαφος απο πισω ενω οι κινητηρες δουλευουν θα πρεπει να εισαι πολυ αποφασισμενος! Θα δεχτω οτι γινετε(αν και εμεις δεν το κανουμε ουτε με το αυτοκινητο :D :D ) αλλα η ταπεινη μου γνωμη ειναι πως το περιστατικο που αναφερεις προκειται για urban legend(κυκλοφορουν πολλοι στον αεροπορικο χωρο)..
Παντα φιλικα ε? γιατι νομιζω παρεξηγησες λιγο το υφος μου(ειναι και ο γραπτος λογος βεβαια).
 
Οχι δεν παρεξήγησα το ύφος σου διότι δέν υπήρχε κάτι να παρεξηγηθώ :) .Οσον αφορά το πλησίασμα αεροπλάνου από πίσω,έχω την εντύπωση πως μπορεί να γίνη όταν το αεροπλάνο είναι σταματημένο στο holding point πρίν κάνη lineup στον διάδρομο γιά απογείωση.Τότε οι κινητήρες είναι σε ground idle,και σε ένα ελικοφόρο (ακόμα και κάποιου μεγέθους π.χ. Constellation) δέν νομίζω ότι αυτό μπορεί να έχη τόση ισχύ ώστε να πετάξη κάποιον μακρυά (σε τζέτ ενδεχομένως ναί).Πλησιάζεις δηλαδή φροντίζοντας να είσαι ακριβώς στην προέκταση τής ουράς τού αεροπλάνου,χώνεσαι σκυφτός κάτω από αυτό και φτάνεις μέχρι το σημείο που είναι οι υποδοχές γιά τούς κύριους τροχούς και σκαρφαλώνεις μέσα.Φυσικά πρέπει να είσαι αποφασισμένος-δέν ξέρεις πότε θα ξεκινήση το αεροπλάνο οπότε άν δέν έχης προλάβει να χωθής στο wheel well,στην καλύτερη θα σε κάνη λιώμα με τόν τροχό.....

Τώρα γιά να ήταν urban legend το περιστατικό που ανέφερα,δέν το ξέρω γιατί εκείνη την εποχή δέν το έψαξα κιόλας.Απλώς επειδή τότε ήταν και άλλες οι εποχές,δέν υπήρχαν και τόσα μέτρα ασφαλείας στά αεροδρόμια-ούκ ολίγες φορές όταν ταξίδευα μού έτυχε να πάω στο αεροπλάνο περπατώντας στην πίστα,πράγμα αδιανόητο σήμερα.Οπότε δέν είχα λόγο να μήν δεχτώ ότι θα μπορούσε και να είχε γίνει έτσι το περιστατικό.Πάντως urban legend αεροπορικού περιεχομένου δέν έχω ακούσει,υποτίθεται ότι σε έναν τόσο εξειδικευμένο χώρο δέν είναι εύκολο να "παραμυθιάσης" κάποιον όπως με τίς ιστορίες που σε παρασέρνει η γκόμενα στο κρεβάτι και ξυπνάς μετά στην μπανιέρα με τα παγάκια και το σημείωμα ότι είσαι μόνο με ένα νεφρό......
 
Σε 2 ελέγχους που είχα στον Βενιζέλο και στο Μόναχο, δεν ανίχνευσαν 2 σακουλάκια μουστάρδας που είχα μέσα στην χειραποσκευή. Τα 2 σακουλάκια μουστάρδας τα είχα ξεχασμένα μέσα στην χειραποσκευή και κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Μου κάνει εντύπωση που τόσο εύκολα πέρασα υγρά (έστω και καταλάθος) και κανείς δεν είπε τίποτα.
 
Μήπως δεν ήταν περισσότερο από την επιτρεπτή ποσότητα;
Τι ποσότητα περιείχε κάθε σακουλάκι;
 
Εννοείς σακουλάκια όπως αυτά που δίνουν στα McDonald's; Τέτοια έχω περάσει και εγώ πολλές φορές όπως και μικρά 'γαλατάκια' για καφέ. Νομίζω είναι πολύ μικρά για να τα διακρίνουν στις οθόνες: ειδικά για κέτσαπ-μουστάρδα που είναι σε παχύρευστη μορφή και δεν κουνιέται το υγρό για να το δουν στο σκάννερ.
 
Πάντως το x-ray δεν "βλέπει" το υγρό επειδή κουνιέται.
 
Ναι το βλέπει και το έχω δει και εγώ. Δεν ξέρω αν είναι βίντεο ή χιλιάδες φωτογραφίες/ακτινογραφίες μαζί αλλά το ότι κουνιέται το υγρό το βλέπεις στην οθόνη. Σε λίγο καιρό μάλιστα το σκάννερ θα αναγνωρίζει μέχρι και την μοριακή σύνθεση του υγρού.

http://www.news.com.au/travel/news/new- ... 5938997186
 
Νομίζω εννοούσε "δεν είναι αυτός ο λόγος που το βλέπει" ;)

Περισσότερο πάντως νομίζω είναι θέμα του ότι αν δουν κάτι που επιτρέπεται δεν ασχολούνται μια και συνήθως υπάρχει ουρά από πίσω και το να σου κάνουν ιστορία για να βγάλεις μια μουστάρδα σε μέγεθος επιτρεπόμενο δεν έχει νόημα...
 
Με τα «νέα» μέτρα που ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Μ. Βρετανία, είπα να ξεθάψω το συγκεκριμένο θέμα σχετικά με αδικαιολόγητα και ανόητα μέτρα...

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν laptop και tablet σε πτήσεις από οκτώ χώρες
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει περιορισμούς στις ηλεκτρονικές συσκευές που επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, επικαλούμενη αδιευκρίνιστη τρομοκρατική απειλής.

Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα.
Μετά από την παραπάνω είδηση, οι best friends των ΗΠΑ ακολούθησαν το παράδειγμα...

Και η Βρετανία απαγορεύει laptop, tablet σε πτήσεις από έξι χώρες
Συγκεκριμένα, οι επιβάτες από τις έξι αυτές χώρες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα επιβατών κινητά τηλέφωνα, laptop ή tablet με μήκος πάνω από 16 εκατοστά, πλάτος πάνω από 9,3 εκατοστά και πάχος πάνω από 1,5 εκατοστών. Τα αντικείμενα αυτά θα μπορούν να μεταφέρονται με τις υπόλοιπες αποσκευές στον χώρο αποσκευών, είπε ο εκπρόσωπος.
Άντε και σε δέκα χρόνια γυμνοί στα αεροσκάφη γιατί... έτσι τους αρέσει! :rant:
 
Top