Aπεργία στην ΥΠΑ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4610409

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Πρωτοχρονιά, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν προγραμματίσει απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ αντιδρούν στις μετατάξεις πιλότων και μηχανικών, που προβλέπονται από τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.
 
kevin":2d705k3p said:
Αντε παλι...και τι να κανω τωρα ? Ωμοι εκβιασμοι πρωτοχρονιατικα...και εγω πεταω στις 30..να αλλαξω το εισητηριο για 31 που αμφιβολο αν βρω,ή να περιμενω μπας και....?

Για να αλλάξουμε εισητήριο από τώρα οι αεροπορικές απαιτούν κάποιο χρηματικό ποσό (τα γνωστά κάθε ακύρωσης),σωστά;
Επίσης, το "προβλήματα στα αεροδρόμια" αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες πτήσεις (τουλάχιστον αυτές του εξωτερικού) ή θα ισχύει για όλα τα αεροσκάφη η απεργία; Συνηθώς τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις; Εγώ θα μείνω αποκλεισμένος στο εξωτερικό, χωρίς ξενοδοχείο...
 
Από τη στιγμή που οι απεργίες δεν είναι υπό τη σκέπη της ΑΔΕΔΥ και κατά 99.5% κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές καλύτερα να μην κάνετε τίποτα
 
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, περιμένουμε και βλέπουμε :)
 
Να το βράσω το Ελ.Βεν..Δεν πετάμε όλοι από εκει..35 περιφ.αεροδρόμια είναι τεράστιος όγκος επιβατών..Εγώ 29 πετάω SKG-LGW..αν πετάξουμε δλδ..Και δεν καταλαβαίνω πως η απεργία των υπαλλήλων της ΥΠΑ επηρεάζει μόνο τις εσωτερικού κ όχι όλες..
 
αν τελικά γίνει - που δεν το βλέπω, λόγω της πάγιας τακτικής των δικαστηρίων να βγάζουν ΟΛΕΣ τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές - και αν δεν συμμετάσχουν οι ΕΕΚ, τότε το πρόβλημα θα επικεντρωθεί στα μικρά αεροδρόμια που γίνεται AFIS απο τους τηλεπικοινωνιακούς. Στα μεγάλα περιφερειακά ακόμα και το παρκάρισμα το κάνουν, με οδηγίες, οι ΕΕΚ ( τυπικά παράνομα βέβαια) , οπότε αν δεν απεργούν αυτοί και δεν έχουν "πέσει" τα συστήματα, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερη επίπτωση στη διακίνηση.
 
Θεωρώ μια απεργία που γίνεται σε περίοδο που η πρόταση "άλλαξε το εισιτήριο να έρθεις δυο-τρεις μέρες αργότερα" μόνο αστεία μπορεί να θεωρηθεί, καθ'ότι ΤΙ να το κάνω να γυρίσω σπίτι μου 2 Ιανουαρίου, είναι αυτονόητα καταχρηστική. Εξοργίζομαι με τη λογική που επικρατεί ότι όποιος εξεγείρεται (πιθανότατα για σωστό και δίκαιο λόγο) έχει το δικαίωμα να μην υπολογίζει τις παράπλευρες απώλειες. Τα δίκαια ή άδικα αιτήματα του οποιουδήποτε δε γίνεται να εκφράζονται αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να ξεμείνουν παραμονή πρωτοχρονιάς στα αεροδρόμια, ούτε εξαναγκάζοντάς τους να αγοράσουν δεύτερο εισιτήριο σε πλοίο (αν βρουν). Υπάρχει τεράστια διαφορά στο να κάνεις απεργία 10 Ιανουαρίου (που το να κάνει κάποιος 2 μέρες μπρος ή πίσω το εισιτήριό του στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν κάνει μεγάλη διαφορά) και στο να κάνεις απεργία 30 Δεκεμβρίου. Καταλαβαίνω τη διαφορά και στην πίεση που ασκείται βέβαια, αλλά όσο η απεργία είναι και πρέπει να είναι δικαίωμα, άλλο τόσο ο σεβασμός στον διπλανό μας είναι ηθική υποχρέωση.
 
Το βασικό αίτημα για την συγκεκριμένη απεργία είναι η εναντίωση στην μετάταξη υπαλλήλων της πρώην ΟΑ στην ΥΠΑ.Ειλικρινά σέβομαι πάρα πολύ το έργο της υπηρεσίας αυτής, αλλά θεωρώ τα προβλήματα που πιθανόν να δημιουργήσει η κινητοποίηση τους είναι δυσανάλογα των αιτημάτων τους.Χάνουν το δίκιο τους έτσι.
 
Ο νόμος ορίζει ότι δεν επιτρέπονται πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια αν δεν υπάρχει πυρασφάλεια. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και ενδεχομένως αλλού που δε γνωρίζω, υπάρχει Π.Υ. που δεν απεργεί οπότε οι πτήσεις γίνονται κανονικά.Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στα μικρά αεροδρόμια που οι υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης παρέχονται από την ΥΠΑ. Δεν έχει σημασία αν οι πτήσεις είναι εξωτερικού ή όχι, ούτε γίνεται κάποιου είδους επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία, οι εταιρείες σίγουρα θα βγάλουν ανακοίνωση για το ποιες πτήσεις ματαιώνονται και ποιες εκτελούνται κανονικά.

(αυτά όλα από τη στιγμή που δεν απεργούν οι ΕΕΚ, όταν απεργούν αυτοί δεν πετάει τίποτα)
 
Top