Απώλεια αντικειμένων από αποσκευή

• Thread starter niogr
  • Ημερομηνία δημιουργίας

niogr

Economy-Class-Member
Πριν 2 ημέρες επέστρεψα από Νέα Υόρκη με Swiss. Μόλις γύρισα σπίτι, συνειδητοποίησα ότι το λουκέτο που έβαλα στη μία από τις δύο βαλίτσες μου δεν υπήρχε (στη δεύτερη δεν έβαλα λουκέτο), και είχαν κολλήσει και στις 2 βαλίτσες που παρέδωσα στο check-in ένα αυτοκόλλητο που έγραφε TSA. Την επομένη, που άδειαζα τη βαλίτσα που έλειπε το λουκέτο, ανακαλύπτω πως λείπει μία πετσέτα και ένα μαγνητάκι για το ψυγείο που αγόρασα από τη Βοστώνη έναντι 8,5$!!!!!!!!! Καλά για την πετσέτα δε με νοιάζει καθόλου, αλλά έχω μία τεράστια συλλογή από μαγνητάκια και είναι μεγάλη απώλεια. Μπορώ να ζητήσω αποζημίωση από την εταιρεία?
Και καλά τώρα πως μπορούν να με αποζημιώσουν.... Βασικά αυτό που θέλω είναι είτε ολόιδιο μαγνητάκι (ζορίστηκα να το βρω γιατί τα περισσότερα καταστήματα με αναμνηστικά στη Βοστώνη δεν είχαν καλά) είτε τζάμπα εισιτήρια και διαμονή στη Βοστώνη για να παω να βρω το ίδιο το μαγνητάκι!! :(

Δυστυχώς στην περίπτωσή σου δε φταίει η Swiss. Ο έλεγχος έγινε από την TSA. Aν το λουκέτο δεν ήταν TSA συμβατό, σου το έσπασαν για να ανοιξουν τη βαλίτσα. Σε μένα συνέβη το 2009 όταν γυρνούσα απο Σικάγο. Μέσα στη βαλίτσα είχα βάλει ένα ρόπαλο του baseball, μάλλον τους φάνηκε ύποπτο στο scan και μου σπάσαν τις κλειδαριές. Τώρα γιατί πήραν το μαγνητάκι, τι να πω....!!!

niogr":1j8wo01e said:
...είτε τζάμπα εισιτήρια και διαμονή στη Βοστώνη για να παω να βρω το ίδιο το μαγνητάκι!! :(

Δηλαδή πιστεύεις ότι αν ποτέ αποφάσιζε η Swiss να σου δώσει κάποια αποζημίωση (λέμε τώρα) θα σου έδινε δωρεάν εισιτήριο και ξενοδοχείο στη Βοστώνη; Αν ήταν έτσι, όλοι θα χάναμε και από κάτι, δεν νομίζεις; Ανεξάρτητα από συναισθηματική αξία εσύ έχασες ένα αντικείμενο $8.5 .
Πριν από χρόνια, όταν οι εταιρίες εξέδιδαν ακόμα έντυπα timetable, επέστρεφα από το Λονδίνο με μια βαλίτσα μέσα στην οποία είχα αρκετά (μεταξύ αυτών και κάποια πιο σπάνια) timetable. Όταν γύρισα στην Αθήνα, η βαλίτσα ήταν μούσκεμα γιατί (προφανώς) είχε μείνει εκτεθειμένη στη βροχή, είτε στο Paddington που την παρέδωσα, είτε στο Heathrow. Κάποια από αυτά είχαν καταστραφεί. Τί έπρεπε να ζητήσω; Business Class για Λονδίνο και διαμονή στο Strand;