Απορία! Για την απόκτηση διπλώματους PPL (αν δεν κάνω λάθος)

• Thread starter Thread starter Thankots
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Thankots

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα, εδώ και καιρό το σκέφτομαι να πάω να κάνω μαθήματα για μονοκινητήρια αεροπλάνα (Για το PPl, αν θυμάμαι καλά) αλλά έχω μερικές απορίες για το όλο θέμα.

Από ότι έχω ακούσει για να πάρω το πρώτο δίπλωμα, θέλω περίπου 7000-8000€, οπότε αναρωτιόμουν αν γίνεται να δώσω πρώτα τα θεωρητικά μαθήματα, και μετά από κάποιο καιρό, όταν βρεθεί το ποσό που χρειάζεται, να δώσω και τα υπόλοιπα...

Και επίσης, αν γίνεται να μου δώσετε μια λίστα (Site, ονόματα, τιμές), ή κάτι τέλος πάντων για σχολές κοντά στην Αθήνα (Εγώ μένω προς Ραφήνα μεριά). Έχω προσπαθήσει να βρω κάτι, αλλά ποτέ δεν τα έχω καταφέρει, αν γίνεται να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα, ευχαριστώ.

Υ.Σ Συγνώμη αν το έβαλα σε λάθος ενότητα το θέμα, αλλά δεν βρήκα κάποια που να ταιριάζει με αυτό τη συζήτηση.

Υ.Σ Έχω ήδη κάνει την αναζήτησή μου στο forum, και δεν βρήκα αυτό που ήθελα.

Θα μπορουσα να βαλω καμμια 10-15 λινκ απο το φορουμ, αλλα επειιδη δεν εκατσες να δεις τι υπαρχει ηδη (και ολα οσα ρωτας υπαρχουν) θα σε βασανισω χωρις να σου πω τιποτε για να τα βρεις μονος.. :twisted:

Αντε επειδη δεν ειμαι και τοσο κωλοπαιδο σε δινω μονο ενα λινκ. Τα αλλα μονος σου. Ολα εδω ειναι.

Καλησπέρα,

Κατ' αρχήν αυτό που έχεις ακούσει για τα 7000-8000 ευρώ είναι σωστό αν πας σε κάποια αερολέσχη. Γιατί αν πας σε κάποια εταιρία τότε θα πρέπει να είναι κάπως παραπάνω.. 10000-12000 ευρώ.
Οσο για τα θεωρητικά αυτό που ρωτάς.. Γίνεται να κάνεις το ground school, να δώσεις τα μαθήματα αλλά θα πρέπει από τη μέρα που θα περάσεις το τελευταίο μάθημα, μέσα σε 18 μήνες (1.5 χρόνο) να έχεις πάρει το πτυχίο (δηλαδή να έχει κάνει τις τουλάχιστον 45 ώρες πτήση και την εξέταση αέρος επίτυχώς) αλλιώς πρέπει να τα δώσεις από την αρχή.
Λίστα δεν έχω αλλά μπορώ να σου πω μερικά που μου έρχονται στο μυαλό και βρες εσύ τα τηλέφωνα μετά εύκολα από το google ή οπουδήποτε αλλού.

Πετάνε από το αεροδρόμιο της Δεκέλιας (Τατόι):
Αερολέσχη Αθηνών
Αερολέσχη Δεκελίας
Αερολέσχη Μεσογείων

Στο αεροδρόμιο των Μεγάρων:
Global Aviation
Aeroservices

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας, αλλά με όλα αυτά μου γεννήθηκε μια καινούργια απορία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αερολέσχης και της εταιρίας; Μαθαίνεις λιγότερα;

προσωπικά το δικό μου PVT το είχα ξεκινήσει σε σχολή πιλότων (άρτιο ground school με τα καλύτερα ονόματα της εποχής),πανάκριβες ώρες πτήσεις σε βαθμό που αναγκαστικα να τελειώσω σε μια απο τις καλύτερες αερολεσχες,η διαφορά? ήταν πρώτον στο κόστος και δευτερον στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιων (αν και απο ότι βλεπω σε μερικές αερολεσχες το επιπεδο ειναι πολύ υψηλό πλέον!!)

Τελείως άλλο θέμα..
Προσωπικά εγώ που έχω πάρει το PPL από αερολέσχη, θα σου πω οτι δεν αισθάνομαι οτι ξέρω λιγότερα από κάποιον που ίσως έχει κάνει τα μαθήματα σε κάποια εταιρία.. Το αντίθετο ίσως...
Την ίδια ύλη διαβάσαμε, πάνω κάτω οι ίδιοι άνθρωποι είναι που κάνουν τα θεωρητικά μαθήματα στο ground school, με πάνω από 90% πέρασα τις θεωρητικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα στην ΥΠΑ, με εμπειρότατους εκπαιδευτές έκανα τις πτήσεις μου.. Τι να σου πω.. Ισως στην χ,ψ εταιρία να πέταγα με κάποιο λίγο πιο καινούριο αεροπλάνο που να είχε δερμάτινα καθίσματα αλλά μια χαρά είναι ο ..... μου ακόμα, παρόλο το παλιο καθισμα που καθόταν στο cessna της Αερολέσχης..
Η απόφαση φυσικά είναι δικιά σου.. Αν σκέφτεσαι όμως να συνεχίσεις και για επαγγελματικό πτυχίο αλλάζουν τα πράγματα, μιας και οι αερολέσχες δεν έχουν δυνατότητα για τέτοια εκπαίδευση..

Όπως τα λέτε φαίνεται να είναι και τα δύο συμφέρουν. Προς το παρόν, εγώ θέλω το απλό δίπλωμα για να έχω την δυνατότητα να μπορώ να πετάω και εγώ. Αν το πάρω και αποφασίσω να ασχοληθώ επαγγελματικά, φυσικά τότε θα κάνω μια λεπτομερής έρευνα, πηγαίνοντας σε σχολές, ρωτώντας κλπ.
Τα δερμάτινα καθίσματα είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, δεν πάει να έχει και καρφιά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πετάξω, να νιώσω την αίσθηση, όχι να βολευτώ, αυτό αν είναι το κάνω και από το σπίτι μου και χωρίς να πληρώσω.

Λοιπόν, από αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής, μου φαίνεται ότι όταν βρω την ευκαιρία θα διαλέξω μία σχολή στο τατόι μιας και είναι και πιο κοντά, σε σχέση με τα μέγαρα.

Σιγά σιγά, έτσι όπως συζητάμε αυτό το θέμα, μου έρχονται καινούργιες απορίες, όπως για παράδειγμα, όταν λέει μέτρια γνώση αγγλικών, ενοεί το lower, ε;

Και επίσης, τα μαθήματα στις αερολέσχες γίνονται μέσω οπτιακουστικού υλικού ή κάνω λάθος;

Με lower πιστεύω οτι είσαι εντάξει.. Το βασικό που θα σου χρειαστεί ειναι για το μάθημα των VFR επικοινωνιών καθώς είναι στα αγγλικά.. Αλλά είναι απλά πράγματα.. Δεν τους ενδιαφέρει η προφορά αν θα είναι βρετανική αλλά το να μπορείς να συνεννοηθείς χρησιμοποιώντας την σωστή ορολογία. Δεν θα ανοίξετε συζήτηση για πολιτικά θέματα..
Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε αίθουα με οπτικοασκουστικό υλικό, βιβλία και σημειώσεις που σας δίνουν. Πολλοί εκπαιδευτές ίσως σας δώσουν και cd/dvd με την ύλη ή άλλα πράγματα που να διαβάσετε αν θέλετε να μάθεται περισσότερα πράγματα κλπ..

Διάβασα μερικά κείμενα από δύο αεροσχολές που με ενδιαφέρουν και ήθελα να ρωτήσω, αν επιλέξω να μάθω να πετάω με C150 (διθέσιο) θα πρέπει να κάνω και μερικές ώρες πτήσης με C172;

Γιατί αν δεν είναι αναγκαίο, μάλλον θα μπορέσω σιγά σιγά να τα μαζέψω.
Έχω περίπου 3,5κ στο λογαριασμό μου, μπορώ να ξεκινήσω τα μαθήματα τα θεωρητικά και μετά από μερικούς μήνες να κάνω σιγά σιγά τα πτητικά μαθήματα;, βάζοντας ένα ποσό των 100-150€ το μήνα;, θα μπορέσω να τα καταφέρω, ή θα με φάει το χρονικό όριο;, μιλώντας πάντα για αεροπλάνα διθέσια που είναι 130/ώρα, και τις ώρες που χρειάζονται με τα τετραθέσια (Στις τιμές αυτές συμπερυλαμβάνουν τον εκπαιδευτή ή απλά δεν χρεώνεσαι για αυτό; Γιατί διάβασα κάπου ότι είναι μη κερδοσκοποικοί οργανισμοί)

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά.

Φίλε μου κατα την γνώμη μου θα πρέπει να έχεις ενα ποσό ετοιμο ειδικά για τις πρώτες ώρες (μέχρι το σόλο και θα πρεπει αυτές οι ώρες να μπουν χωρίς να υπάρχει μεγαλο χρονικο διαστημα αναμεσα τους πχ 10-15 μαζί)