ATH-KUL! Τι εταιρία; (κυρίως Emirates vs Qatar)

menelaos

First-Class-Member
Εγγραφή
22/04/2009
Μηνύματα
837
Likes
128
Καλησπέρα παίδες! Σκέφτομαι πριν μπω στρατό να κάνω ένα ωραίο ταξίδι, έτσι για να γιορτάσω τις τελευταίες μέρες ελευθερίας μου! :D Και έλεγα για Kuala Lumpur ώστε να πάω και στο grand prix! :) Ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας για την εταιρία που θα μου προτείνατε για την πτήση. Από τη μία σαφώς με ψήνει η ιδέα να πάω με Emirates και με κατάλληλο συνδυασμό πτήσεων να κάνω πρώτη πτήση με 330, 340, 777 και 777ER... Από πλευράς φαγητού, άνεσης, γενικότερης αντιμετώπισης κλπ όμως ποια είναι η γνώμη σας; Ποια θα... απολαύσω περισσότερο;; :D Δώστε και άλλες ιδέες αν έχετε εκτός αυτών των δύο! :)

Ευχαριστώ! :)
 
την ETIHAD την σκεφτηκες? εγω δεν μπορω να μιλησω εκ πειρας για ανεση και λοιπα, αλλα οσες φορες εχει τυχει να ψαξω για εισιτηριο η ΕΥ μου δινει το πιο φτηνο.ακομα -λεω τωρα εγω- μπορεις να πας με μια εταιρεια και να γυρισεις με μια αλλη αλλα δεν ξερω αν τα one way εισιτηρια βγουν πιο ακριβα απο τα aller-retour αλλα ετσι θα δεις δυο αεροδρομια.
 
με κατάλληλο συνδυασμό πτήσεων να κάνω πρώτη πτήση με 330, 340, 777 και 777ER...

αυτά είναι...!!! Ένα 744 και ένα 380 λείπουν και έκλεισες σαν επιβάτης!
 
Επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις SINGAPORE η THAI. Σε σχεση κοστους-service-ανεσης εγω θα προτιμουσα την QATAR
 
menelaos: ψάχνω το ίδιο ταξίδι για 'Αυγουστο, κατα 80% θα κλείσω με ΕΚ αλλιώς με Etihad.Συνήθως οι πτήσεις από Μόναχο είναι φτηνότερες από ΑΤΗ κατά 25% περίπου, ίσως σε ενδιαφέρει αν έχεις χρόνο.

Επίσης αν έχεις χρόνο, με emirates αν αλλάζεις την πόλη αναχώρησης της επιστροφής πχ (ATH-KUL)-(HKG-ATH) βγαίνει φθηνότερα. Ο μόνος λόγος που στο λέω είναι να βγάλεις με AirAsia κ να επιστρέψεις απο ΒΚΚ με Α380 :cool:
 
Thanks για όλες τις απαντήσεις παιδιά! :) Να σας ρωτήσω: ανάμεσα στο 777 και το 330 που στέλνει εδώ η emirates ποιο να προτιμήσω;
 
Μάλλον άλλαξε τελικά ο σχεδιασμός μου.... προς Shanghai! Οπότε δυστυχώς δεν παίζει η Etihad (που είχα αποφασίσει). Μένουν Qatar και Emirates (ή αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε). Βασικά κλείνω προς Qatar γιατί αυτό το 3-4-3 στα 777 της EK μου φαίνεται μάλλον too much όταν η Qatar έχει 3-3-3. Βλέπω όμως ότι η Qatar δεν έχει IFE στα 320 από Αθήνα, σωστά...; Από πλευράς άνεσης (χώρου, καθισμάτων, lighting design, IFE) και φαγητού, ποτών κλπ εσάς ποια είναι η γνώμη σας; (για economy πάντα) Μια και δεν έχω ξανακάνει long-haul και αμέσως μετά μπαίνω στρατό θέλω να είναι special! :mrgreen:

Εκτός δηλαδή αν έχετε καμιά ιδέα για το πώς να πάω από Beijing->Shanghai και πίσω αν αξίζει για να πάρω Etihad. Αλλά μου φαίνεται λίγο ταλαιπωρία. Έτσι κι αλλιώς θα πάω στην άκρη του κόσμου για 5-6 μέρες, μου φαίνεται υπερβολή να προσθέσω και έξτρα πτήση. Όχι ότι με χαλάει ως ιδέα προφανώς, αλλά δεδομένου ότι γενικώς δεν είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου στον ύπνο φοβάμαι ότι θα με σκίσει...

ps. Παίζει και η Singapore στο παιχνίδι, με αρκετά ακριβότερο εισιτήριο (1000+ αντί για 700) και περιορισμό στις μέρες...
 
Αν δεν παίζει αξια λόγου διαφορά τιμής δεν νομιζω οτι θα πρέπει να υπάρχει δευτερη σκεψη για Emirates.
 
Εννοείς προφανώς.. ΥΠΕΡ της Emirates, σωστά; :mrgreen: Απλώς διάβαζα κάτι περίεργα για άθλιες (πολύ σκληρές) θέσεις και αυτό το 3-4-3 με φόβισε λιγάκι....
 
Πέρυσι έκανα το ταξίδι ATH-DXB-KIX με EMIRATES και δεν το μετάνοιωσα καθόλου.Εξαιρετική :thx: .Το 777 (ATH-DXB)άνετο, πιο άνετο απο το 345(που ένανε το σκέλος DXB-KIX),το φαγητό πολύ καλό, η εξυπηρέτηση άψογη,και φυσικά δεν βαριέσαι καθόλου εκμεταλλευόμενος το σύστημα ψυχαγωγίας!!! Θα ψήφιζα EMIRATES. (Αν και δεν έχω άποψη για την QATAR).
 
Top