ATH-KUL! Τι εταιρία; (κυρίως Emirates vs Qatar)

menelaos":3dbfnft9 said:
Εννοείς προφανώς.. ΥΠΕΡ της Emirates, σωστά; :mrgreen: Απλώς διάβαζα κάτι περίεργα για άθλιες (πολύ σκληρές) θέσεις και αυτό το 3-4-3 με φόβισε λιγάκι....


Ε ναι προφανώς !!!!
 
Εν τέλει Menelaos τι έγινε με το ταξίδι σου στην KUL; Και εγώ το ψάχνω και θα ήθελα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι, υπάρχει και η επιλογή της Alitalia που με συνεργασία codeshare με την Malaysian Airlines και με 896 ευρώ πετάς από FCO-KUL απευθείας με μια εταιρεία που δεν έχω την ταξιδιωτική εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι επιπέδου Τhai. Γνωρίζει κανείς κάτι για την Malaysian Airlines;. Υπάρχει και η THY με 882 ευρώ και η Emirates με 754 ευρώ. Προσωπικά η εμπειρία μου με την Emirates - οικονομική θέση, δεν ήταν και κάτι αξέχαστο όπως μας το παρουσιάζουν κάποιοι εδώ μέσα. Εάν πήγαινα με Α380 θα έλεγα ότι κάνει την διαφορά, μόνον σαν εμπειρία νέου αεροσκάφους. Σαν εξυπηρέτηση η σύγκριση Emirates με Qatar θα έλεγα ότι είναι οι ίδιες και οι δύο έχουν γήινα χρώματα με συνδυασμό έντονων χρωμάτων, παρόμοιο IFE, φαγητό το ίδιο καλό, παρόμοιες ξένες αεροσυνοδούς και προς έκπληξή μου και οι φροντιστές είναι ξένοι. Φαίνεται ότι οι γηγενείς άρρενες είναι αρκετά πλούσιοι που σνομπάρουν να είναι σερβιτόροι στον αέρα. Μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών παίζει ΜΟΝΟΝ το αεροδρόμιο και η επίγεια εξυπηρέτηση. Το αεροδρόμιο της Ντόχα είναι υπό ανέγερση ενώ το αεροδρόμιο του Ντουμπάι πολύ σύγχρονο τεράστιο φουτουριστικό. Προσωπικά όμως χωρίς γούστο, κιτς, και τέλειο για να εντυπωσιάζεις τους Βλάχους. Καλά φαντάζομαι όλα αυτά τα Πακιστανά, Νότιο Ασιατάκια. Θα τρίβουν τα μάτια τους από το Αραβικό Κάλος (κάλο). Όσο για τις θέσεις των αεροσκαφών παρ όλου που είμαι υπέρ της Airbus δυστυχώς οι θέσεις του Α330 υστερεί έναντι των θέσεων του Β777. Είναι θέμα προμηθευτών και στην ίδια αεροπορική εταιρεία οι θέσεις του Β777 είναι σαφώς ποιο αναπαυτικές για τους επιβάτες. Τέλος για την επιλογή της AirAsia η πτήση από Λονδίνο είναι ακριβή, και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πετάξω Μπανγκόγκ και από εκεί με μια low cost εταιρεία. Τώρα εάν θα προτιμούσα από Λονδίνο την AirAsia αυτό θα έκανε με την διαφορά της τιμής του εισιτηρίου, αλλά αφού δεν είναι φτηνοί γιατί να τους προτιμήσω; .
 
Belavia συμφωνώ για το Β777 της ΕΚ σε σχέση με το Α330. Θα διαφωνήσω εν μέρει για το πόσο αξέχαστη σου μένει η Οικονομική της ΕΚ: αν συγκρίνεις με τις υπόλοιπες του Κόλπου ίσως όχι αλλά αν συγκρίνεις με τις Ευρωπαικές τότε ναι, είναι αξέχαστη.

Θα είμαι στην περιοχή τον επόμενο μήνα και έκλεισα μέσω SIN γιατί είχα περισσότερες επιλογές από MUC. To SIN-KUL μου κόστιζε 25Ε να το κλείσω με όποια από τις 3 loco που το κάνουν. Για την Malaysian δεν έχω προσωπική άποψη αλλά έχω ακούσει από επιβάτες που την έχουν λιώσει, ότι είναι κάτι μεταξύ Thai και Singapore δηλαδή αρκετά καλή. Έχει αρχίσει μάλιστα να ρίχνει τις τιμές της λόγω εγχώριου (βλ AirAsia) και διεθνούς ανταγωνισμού.Προσωπικά λόγω τιμής θα έκλεινα ΕΚ, με τα 896 της Malaysian δεν θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος να πας στην Ρώμη ( και μην μου πεις ότι σκέφτεσε την Alitalia για αυτό).

ΥΓ πραγματικά αναρωτιέμαι ποιός κλείνει με AirAsia από STN με τις τιμές που έχει :wall:
 
flesland":3aw5ah8m said:
με τα 896 της Malaysian δεν θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος να πας στην Ρώμη ( και μην μου πεις ότι σκέφτεσε την Alitalia για αυτό).

ΥΓ πραγματικά αναρωτιέμαι ποιός κλείνει με AirAsia από STN με τις τιμές που έχει :wall:

896 ευρώ είναι τιμή της ΑΖ από ΑΤΗ-FCO-KUL-FCO-ATH η FCO-KUL είναι codeshare
 
Επειδή γλυκοκοιτάω ταξίδι προς ΜEL και θέλω να πάω μέχρι KUL(για να πάω με Air Asia kai XL seats τσάμπα) απο τις επιλογές που έψαξα πιστευώ συμφέρει περισσότερο η Etihad με 650 euro (απο airtickets.gr όμως..). Η ΕΚ σε λίγο θα πετάει με Α330 -μόνο- που δεν έχει το ΙCE και δεν έχει in seat power όπως στην Etihad..
 
Κάνε τα αδύνατα δυνατά και πήγαινε με ΕΚ και Α380, το αεροπλάνο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, όπως και το IFE που είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ;)
 
Συμφωνώ ,αλλά σχεδόν στην ίδια τιμή πας με sleaper seats που είναι καλύτερα απο κάθε οικονομική....
 
good point :D Είναι δύσκολη απόφαση πάντως :mrgreen:
 
Top