ATH-MNL-ATH, με ποια εταιρία και πόσο;

panark

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
OTBD
Καλησπέρα στο φόρουμ!

Ψάχνω για εισιτήριο από Αθήνα για Μανίλα (Φιλιππίνες) με επιστροφή, κάπου στα τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου. Η πιο φτηνή από τις εταιρίες που κοίταξα μέχρι τώρα είναι η Emirates μέσω DXB. Άλλες επιλογές υπάρχουν;

Με Gulf Air μέσω Bahrain, 28/06 αναχώρηση - 07/07 επιστροφή, €677
Με Qatar Airways μέσω Doha, 28/06 αναχώρηση - 07/07 επιστροφή, €632
Με Emirates μέσω Dubai, 28/06 αναχώρηση - 07/07 επιστροφή, €587 (αλλά τραγική ανταπόκριση σχεδόν 12 ωρών στην μετάβαση)
Με Etihad μέσω Abu Dhabi, 28/06 αναχώρηση - 07/07 επιστροφή, €785

Προσωπικά, θα διάλεγα Qatar, γιατί δεν αξίζει για €50 να περιμένεις τόσες ώρες στο Dubai

AirNewZealand":fhstt4gs said:
...Προσωπικά, θα διάλεγα Qatar, γιατί δεν αξίζει για €50 να περιμένεις τόσες ώρες στο Dubai
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βαρεθεί στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όσες ώρες και να κάτσει. Αν λοιπόν δε βιάζεται να φτάσει και δεν έχει μαζί του μωρά ή ηλικιωμένους, τότε μου ακούγεται μια χαρά ένα 12ωρο στο Ντουμπάι.
Και με τα 50 ευρώ που γλυτώνει, κάνει χρήση κάποιου lounge, έτσι ώστε να κάνει το μπάνιο του, να φάει και να χαλαρώσει πριν την επόμενη πτήση.
http://www.dubaiairport.com/DIA/English ... e/Transit/

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Μια ερώτηση: επειδή όσες φορές έχω πετάξει με connecting flight η επόμενη πτήση ήταν μετά από λίγη μόνο ώρα, μπορώ να βγω από το αεροδρόμιο;

Το Ντουμπάι το ξέρω πολύ καλά, θα μπορέσω να βγω έξω έτσι ώστε να εκμεταλλευτώ το 12ωρο βλέποντας κόσμο και κάνοντας shopping;

fotis":2gmqo9m7 said:
...Και με τα 50 ευρώ που γλυτώνει, κάνει χρήση κάποιου lounge, έτσι ώστε να κάνει το μπάνιο του, να φάει και να χαλαρώσει πριν την επόμενη πτήση...

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες. Το κόστος βέβαια θα έρθει έτσι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Γι' αυτό και όλα είναι θέμα προτιμήσεων , οπότε εγώ που προσωπικά απεχθάνομαι τις πολύωρες ανταποκρίσεις, ψηφίζω Qatar. :mrgreen:
Βέβαια, η Qatar έχει ανταπόκριση μόλις 35 λεπτά στην Doha κατά την μετάβαση, οπότε δεν ξέρω τί γίνεται σε περίπτωση καθυστέρησης από Αθήνα... :rolleyes:

35 μόνο λεπτά transit στη Doha??? Βάσει της περυσινής μου εμπειρίας, δεν το συνιστώ εκτός κι αν είσαι "αίλουρος" στην υπερπήδηση τεραστίων ουρών :mrgreen: Εγώ είχα 2ώρο stopover και έφαγα (ή μάλλον μου έφαγαν) την μία στην transit zone :evil: Κακός συνδυασμός μικρού αεροδρομίου + πολλών πτήσεων που φτάνουν/αναχωρούν τις ίδιες ώρες...

Άααα, ξέχασα... Εντύπωση μου προκαλεί που δεν πάει εκεί η THY. Πώς τους ξέφυγε??? Κι ούτε μία δικιά τους αεροπορική δεν έρχεται Ευρώπη. Είναι όλες μαύρη λίστα???

Εγώ βρήκα με emirates αναχώρηση 25/6 - 4/7 επιστροφή,€587 με ανταπόκριση 5 ώρες και 20 λέπτα στις πτήσεις της αναχώρησης αλλα και στις πτήσεις της επιστροφής

Έκλεισα με €587, την Παρασκευή πετάω. Τελικά μπορώ να βγω εκτός terminal μεταξύ των δύο πτήσεων; Γνωρίζει κανείς;

Μπορείς. Βγήκα τα Χριστούγεννα εγώ, για λιγότερο από 12 ώρες. Στον έλεγχο διαβατηρίων δεν είπα τίποτα, ούτε με ρώτησε κανείς τίποτα.