Ατύχημα Short 330 OA - Σάμος 1989

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
το ατυχημα και τις φωτογραφιες τα θυμαμαι ολα σαν να ηταν εχτες. ειδικα αυτη με το μωρο ηταν πρωτοσελιδο και τεραστια. απο οτι θυμαμαι, το αεροπλανο ενω βρισκοταν στη διαδικασια προσεγγισης στο αεροδρομιο της Σαμου, απο λαθος κατεθυνοταν στο βουνο. ο κυβερνητης εκανε προσπαθεια να το περασει πανω απο την κορυφη αλλα δεν τα καταφερε με αποτελεσμα να πεσει πανω στην πλαγια. αν επισης θυμαμαι καλα δεν ειχε γινει εκρηξη και πηρε καποια ωρα μεχρι να εντοπιστει το αεροσκαφος..
την επομενη μερα οι εφημεριδες γεμισαν με απιστευτες φωτογραφιες απο τον τοπο του δυστυχηματος..
 
Το πόρισμα δηλαδή τι έλεγε; Απ' ό,τι καταλαβαίνω μιλάμε για κλασσική περιπτωση CFIT, έτσι δεν είναι;
 
Και βγηκανε τοτε και μερικοι ασπονδοι φιλοι και συναδελφοι του κυβερνητη Μουντζουρεα (αιωνια σου η μνημη ρε Τακη, ποιος περιμενε οτι θα σε εθαβαν τοσο βαθεια οι φιλοι σου..) και "πληροφορουσαν" την δημοσιογραφικη κιτρινιλα οτι ο κυβερνητης ηθελε να αυτοκτονησει γιατι ειχε τσακωθει με το κοριτσι του (υπαλληλο στον αεροσταθμο της Μυκονου) !

Ναι, ετσι ερμηνευονται αεροπορικα ατυχηματα και συμβαντα εν Ελλαδι...
 
Συγνώμη που ξεθάβω το θέμα αυτό Χριστουγεννιάτικα κι όλας, έμενα Σάμο για αρκετά χρόνια και όσες φορές είχα ταξιδέψει η καρδιά μου κόντευε να σπάσει κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Πυθαγορείου.Αξέχαστη θα μου μείνει μια φορά όταν από τον πολύ αέρα την ώρα που ο πιλότος ήταν έτοιμος για προσγείωση ξαφνικά το αεροσκάφος σηκώνεται, περνάει ανάμεσα από βουνά και προσγειωνόμαστε από άλλη είσοδο (συγνώμη αλλά δεν ξέρω την ορολογία :D )
Έχω ακούσει ότι το αεροδρόμιο αυτό είναι από τα πιο δύσκολα για προσγείωση. Ισχύει;
 
Η ξεχασμένη τραγωδία της Σάμου

Ψαχνοντας καποιες παλιες εφημεριδες που εχουμε σπιτι,βρηκα την εφημεριδα ΕΘΝΟΣ την επομενη της αεροπορικης τραγωδιας που ειχε γινει τον Αυγουστο του 1989 με αεροσκαφος της Ολυμπιακης στη Σαμο.

Το αεροσκαφος εκτελουσε το δρομολογιο Θεσσαλονικη-Σαμος-Κως και συγκρουστηκε στο βουνο Κερκης που ειναι το υψηλοτερο της Σαμου και απο τα υψηλοτερα του Αιγαιου λιγο πριν την προγραμματισμενη προσγειωση του στο αεροδρομιο του νησιου,με αποτελεσμα να σκοτωθουν οι 31 επιβατες και τα 3 μελη του πληρωματος,συνολικα 34 ανθρωποι,χωρις να διασωθει κανεις.
Αυτη ηταν η τελευταια αεροπορικη τραγωδια της Ολυμπιακης αφου τα επομενα 19 χρονια ευτυχως δεν συνεβη κανενα δυστυχημα.

Σημερα,19 χρονια μετα,η τραγωδια αυτη εχει ξεχαστει,ομως τα συντριμμια του αεροπλανου βρισκονται ακομα στο βουνο.

Σκαναρα τις φωτογραφιες απο την εφημεριδα και τις ανεβαζω.Να σημειωσω οτι τοτε οι εφημεριδες επιτρεποταν να δημοσιευουν σκληρες φωτογραφιες με κομμενα πτωματα,νεκρους ανθρωπους,κτλ.Αν καποιες φωτογραφιες θεωρηθουν υπερβολικα σκληρες,ας διαγραφουν.
Θεωρω ομως οτι ειναι ενα σπανιο ντοκουμεντο.





 
Re: Η ξεχασμένη τραγωδία της Σάμου

Ειναι οντως χοντρες οι φωτογραφιες, αλλα δεν νομιζω στην εποχη του rotten.com να εχει κανεις απο εμας προβλημα...
Αυτες και αρκετες αλλες τις θυμαμαι στις εφημεριδες (11 χρονων ημουν τοτε) και ειχα παθει ενα σοκ...
Επισης, καπου εχει ξαναγινει κουβεντα για το συγκεκριμενο δυστυχημα, αλλα δεν θυμαμαι που (η αναζητηση δεν εβγαλε κατι, ΑΚΗΗΗΗΗΗΗ)
 
Re: Η ξεχασμένη τραγωδία της Σάμου

Σε αυτη την φωτο, στο σημειο 2 (πανω δεξια) ...

Αθανατο ελληνικο δημοσιογραφικο δαιμονιο...


:wall: :wall: :wall:
 
Re: Η ξεχασμένη τραγωδία της Σάμου

seven4seven":2csbzbno said:
Επισης, καπου εχει ξαναγινει κουβεντα για το συγκεκριμενο δυστυχημα, αλλα δεν θυμαμαι που (η αναζητηση δεν εβγαλε κατι, ΑΚΗΗΗΗΗΗΗ)

Εδώ έχει αναφερθεί, δεν ξέρω αν υπάρχει και αλλού.

Ήμουν στο νησί όταν είχε γίνει το δυστύχημα και θυμάμαι (7 χρόνων τότε) τα στρατιωτικά ελικόπτερα και αεροπλάνα που έψαχναν και έριχναν φωτοβολίδες νωρίς το βράδυ. Τότε όλοι (οι μεγάλοι :oops: ) έλεγαν ότι το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα, τελικά το βρήκαν στον Κέρκη...
 
Το νέο topic συγχωνεύθηκε με το υπάρχον topic για το ατύχημα.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top