Belarus - Minsk

valentinovissi

Concorde-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RYR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LCLK
Αποφασισα να κανω μεσα Οκτωμβριου ενα Ρωσικο τουρ και εχω πολλες αποριες αλλα μεχρι τοτε θα τις λυσουμε.Αυτο που εμαθα ειναι οτι στις περισσοτερες πρωιν σοβιετικες χωρες θες βιζα,ελεγχοντας στο νετ ομως ειδα μονο στην Λευκορωσια θελω σαν Κυπριος.Ερωτηση μπορω να αποκτησω βιζα αλλα να μην διανυχτερευσω εκει γιατι θα εχω μονο μερικες ωρες να δω την πολη αφου θα φυγω για Μολαδαβια...?...και το ρωταω αυτο γιατι δεν ξερω αν θελουν και πληροφοριες του που θα μεινεις ,τι θα κανεις..

και στην Ρωσία χρειάζεσαι βίζα

Για Λευκορωσια δεν ξερω,για Μολδαβια στα σιγουρα δεν θες βιζα,εχω παει 4-5 φορες τον τελευταιο χρονο.Λογικα παντως αν ειναι οπως στην Ρωσια,θα μπορεις να το κανεις μεσω ταξιδιωτικου πρακτορειου με μια εξτρα επιβαρυνση.Στα συνορα τους λες οτι εισαι για τουρισμο απλα και θα εισαι ΟΚ.

Επειδη εχω παει αρκετες φορες στο Μινσκ με τελευταία πριν 2 χρονια χρειαζεσαι βιζα οπωσδήποτε την βγαζεις επιτόπου στο αεροδρόμιο κοστος περίπου 80€ διάρκειας ενός μήνα δεν γνωρίζω κατι για λιγότερο + 6€ ιατρική ασφάλεια που πρέπει να πληρώσεις με την είσοδό σου στην χώρα.Αυτό μόνο εφόσον φτάνεις στην χώρα αεροπορικώς.Εαν θελεις περισσότερες πληροφορίες τι να δεις ( δεν εχει και πολλά) ξεν/χεια κλπ πες μου να σε κατατοπίσω.

Όντως μπορείς να βγάλεις βίζα στο αεροδρόμιο, υπάρχει και φτηνότερη από 80 ευρώ αλλά θα πρέπει να έχεις Πληρωμένο voucher από ξενοδοχείο. Αυτή η βίζα κοστίζει 65 ευρώ και ισχύει για ένα μήνα. Για τόσες λίγες ώρες δεν αξίζει γιατί το αεροδρόμιο είναι μακριά από την πόλη, ταξί κοστίζει 50 ευρώ για μία μετάβαση. Η πόλη είναι πολύ ωραία, έχει πάρα πολλά να δεις, με θαυμάσια αρχιτεκτονική, για τους Ρώσους είναι μια από τις ηρωικές (αντίσταση στους Ναζί) πόλεις. Αξίζει να αφιερώσεις μερικές μέρες για να την εξερευνήσεις και οι άνθρωποι πολύ φιλικοί.

Ευχαριστω καταρχας για τις πληροφοριες που μου δωσατε ,πρεπει να ναι ωραια πολη.
Λοιπον δυστυχως δεν θα διανυχτερευσω εκει αλλα θα χω ωρες,θα μαι τρανσιτ.

Φθανω 12.35 και η πτηση μου η αλλη φευγει στις 19.00.Ποσο χρονο χρειαζεσαι απο το αεροδρομιο με λεοφορειο για το κεντρο ????

Μπορεις να πάρεις και transit visa μιας ημέρας που κοστιζει πολύ λιγότερο.Με λεωφορείο υπολόγισε περίπου 30 λεπτά μεχρι το κεντρο ισως και λιγότερο.Εχει μια πολυ ομορφη τεχνητή λίμνη στο κέντρο με εστιατόριο καφέ πανω σε ράμπα και ειναι πολυ ομορφα για να καθίσεις να απολαύσεις το τοπίο.Επίσης κοντα στην πόλη (30 λεπτά) σε μια τοποθεσία απαράμιλλου φυσικού καλλους μεσα στο δάσος υπάρχει ενα χωριό από τον Β παγκόσμιο πόλεμο
όπου εχουν διατηρήσει τις καμινάδες των σπιτιών και εχουν φέρει σταχτες από όλα τα χωριά που εκαψαν οι Γερμανοι κατα τον Β παγκόσμιο πόλεμο και διατηρούν τον χωρο ως μνημείο προσκυνήματος και σεβασμού στα θύματα του πολέμου.Εκει συναντησα οταν πήγα και Κυπριους τουρίστες!!!!Εαν εχεις χρόνο μπορεις να το επισκεφτεις.Στο κέντρο τωρα εκει που ειναι το κοινοβούλιο τους σε μια τεραστια πλατεία με το επιβλητικό αγαλμα του Λενιν μπορεις να περπατησεις και κατω από την πλατεία υπάρχει ενα μεγαλο εμπορικό κεντρο εαν θα ηθελες να δεις και αυτη την πλευρά της πολής.Καλα να περάσεις.

Ευχαριστω παρα πολυ κατατοπιστικοτατο report.... :great:

τον επόμενο μήνα θα επισκεφτώ την πόλη αυτή για ένα τρίμερακη κι θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για το που τι κι που να φάω καλά :Ρ

θα μπω στην χώρα του Λουκασένκο με τρένο από την Πολώνια, έτσι ώστε να δω το Μπρέστ κι μετά να συνεχίσω προς τα εκεί.

δευτερη ερώτηση, η Belavia τι λέει? την έχω απωθημένη εδώ κι καιρό να ταξιδέψω μαζί της, κι λέω να τσιμπίσω τα youth tickets που έχει (κι είναι πάντα σταθερή η τιμή, να τα ακούν οι άλλες εταιρίες), κι θέλω να μάθω τι παίζει από service της.

σας ευχαριστώ σύντροφοι κι συντρόφισσες
:)