CHQ/LGSA Chania TRAFFIC

thanosp

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
05/11/2005
Μηνύματα
1.030
Likes
204
Περιοχή
U.K. / KVA
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Την τιμητική τους θα έχουν τα αεροδρόμια της Κρήτης τις επόμενες μέρες. Στην Λιβύη μεταβαίνουν 4 ελληνικά επιβατικά πλοία για να μεταφέρουν Έλληνες αλλα και 15,000 κινέζους στην Κρήτη, Χανιά και Ηράκλειο, απο όπου θα μεταφερθούν με πτήσεις charter πίσω στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, οργανώνεται η μετακίνηση περίπου 15.000 Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη με επιβατηγά πλοία, προκειμένου να αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κίνα μέσω Κρήτης.......

.......Οι Κινέζοι αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη την Πέμπτη και θα παραμείνουν μερικές ημέρες σε ξενοδοχεία του νησιού, έως ότου γίνει η μεταφορά τους με πτήσεις τσάρτερ από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων, στην Κίνα.

Απο το in.gr
 
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Αυτό και αν είναι νέο! Αν όντως ισχύσει πάντως νομίζω ότι η Κρήτη θα ζήσει ανεπανάληπτες αεροπορικές συγκινήσεις και μάλιστα εκτός σεζόν! Πάντως ο αριθμός των ατόμων είναι μεγάλος και κρατάω μια επιφύλαξη για το αν όντως θα πραγματοποιηθεί. Για να δούμε, μακάρι...
 
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Και μένα με συγκινεί περισσότερο η είδηση των κινέζων από την είδηση της δημοπράτησης γιατί κάθε τρεις και λίγο κάποια αναφορά γίνεται σε έργα, εγκαίνια, σχέδια, και η αλήθεια ειναι οτι κάτι νέο δεν έχουμε δει. Πόσο μάλλον τώρα, να δωθούν έτσι 100εκ. όταν ο κύριος σεδιασμός για το νησί είναι το νέο αεροδρόμιο στο ηράκλειο. (που και αυτό βέβαια σχεδιάζεται δημοπρατείται, ενίσταται κτλ κτλ κτλ).

Στα κινέζικα τώρα, 15.000 ? Είναι πολύ μεγάλος αριθμός indeed. και αν φύγουν όλοι με αεροπλάνα θα απαιτούσε
18χ Α380 all Economy (που φυσικά δεν υπάρχει ακόμα αλλα και να υπήρχε δεν θα μπορούσε να κατέβει). :banana:

Στα ρεαλιστικά όμως, και με βάση το wikipedia της Air China (Οχι πως θα αναλάβει αυτή την βρώμικη και ενδιαφέρουσα δουλειά, αλλά λέμε τώρα). Βέβαια η δουλειά ταιριάζει γάντι στην hellenic Imperial, ή έστω ένα μέρος της.

Με μια εκτίμηση λοιπόν, και με μια μέση capacity τα 280 άτομα. (Α330, Β747, Β767, Β777, Α340) μιλάμε για 54 αεροπλάνα, και αν επικεντρωθούν μόνο στο βαρύ πυροβολικό, μιλάμε για κοντά στα 40 αεροπλάνα.

Η μεγάλη ερώτηση, πως μπορούμε να μάθουμε νωρίτερα τι θα έρθει που και πότε; μπορούμε; η θα μπαστακωθούμε πάνω από το το γνωστο site του traffic?

2on. 15.000 άτομα να μείνουν σε ξενοδοχεία της πόλης μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Τα μεγάλα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει, τα μικρά πόλης δεν τους χωράνε. Πιο πιθανό βλέπω να μένουν στα πλοία που ήρθαν, τα οποία θα γίνουν πλωτά ξενοδοχεία.
 
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Η μεταφορά τους θα γίνει σταδιακά με συνεχή δρομολόγια των πλοίων .Η διαμονή τους θα είναι κυρίως σε Ηράκλειο και Χανιά και λιγότερο σε Ρέθυμνο.Δύο πλοία της ΑΝΕΚ είναι είδη στην περιοχή και αν όλα πάνε καλά μέχρι το βράδυ θα έχουν γίνει τα πρώτα δρομολόγια των πλοίων.Αν αναλογιστούμε ότι όλοι θα έχουν βίζα μικρής διαρκείας η αεροπορική τους μεταφορά θα γίνει άμεσα.Heavies της Air China στο Δασκαλογιάννης? Αν γίνει αυτό, ναι είναι μεγάλες στιγμές.
 
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Και εγώ θα ήθελα τις Αυτοκρατορικές να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο: μετά το ραμαζάνι τώρα και αποστολές casevac :twisted:

Ίσως να δούμε και άλλες κινέζικες/ασιάτικες που πετάν Ευρώπη/Μ.Ανατολή να έρχονται; Επίσης 15000 κινέζους λεφτάδες έτσι θα τους αφήσουμε να φύγουνε; δεν θα προσφέρουμε τουρ σε μοναδικές τιμές να γνωρίσουν την ομορφότερη χώρα του κόσμου;
 
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Ο συνολικός αριθμός των κινέζων στην Λιβύη είναι 40.000. 15κ φεύγουν απο Ελλάδα και οι υπόλοιποι απο Ιταλία αν δεν κάνω λάθος. Έχουν ξεκινήσει ήδη 4 πλοία για κάτω, εντός της ημέρας θα φύγουν ακόμη 3 και αύριο 1, σύνολο 8. Η μετάβαση προς Κίνα θα γίνει και απο το Ηράκλειο και απο τα Χανιά. Δεν αναφέρθηκε πουθενά οτι θα χρησιμοποιηθεί μόνο το αεροδρόμιο των Χανίων.
 
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Οι κινέζοι ετοιμάζουν την πρώτη τσάρτερ πτήση με αεροσκάφος A330 σήμερα τετάρτη στις 10 μ.μ. τοπική ώρα από το Πεκίνο με αεροδρόμιο άφιξης το ελ. Βενιζέλος

Ground crew make preparation for a special charter flight to Libya in Beijing, capital of China, Feb. 23, 2011. An A330 airplane, the first charter flight offered by Air China, prepares to take off at any time in Beijing Capital International Airport to bring the trapped Chinese home. (Xinhua/Wang Zemin)

BEIJING, Feb. 23 (Xinhua) -- A chartered plane of Air China will leave Beijing for Libya to bring back Chinese citizens in the country.

The plane is scheduled to take off at 10 a.m. Wednesday and land in Greece's capital Athens first as airports in Libya has been closed.

Απο το http://news.xinhuanet.com/english2010/c ... 745169.htm
 
Re: LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Μόλις άκουσα πως στις 13:45 και 14:45 θα αναχωρήσουν δυο κινέζικα αεροσκάφη από προς την Κίνα.
 
Σε ραδιοφωνική εκπομπή που άκουσα χτες, θα αναχωρούν για τις επόμενες 15 μέρες, 4-6 αεροσκάφη ημερησίως για Κίνα.
Αντίστοιχο αίτημα για μεταφορά των κατοίκων τους από Λιβύη μέσω Κρήτης έχουν καταθέσει και οι Φιλιππίνες, το οποίο και εξετάζεται.
 
Re: HER/LGIR Heraklion TRAFFIC

δλδ το LGIR θα ζήσει τα ίδια που έζησε το αεροδρόμιο της Λάρνακας στο πόλεμο του Λιβανού
 
Top