Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Επιστροφή χρημάτων για τη διαφορά του ναύλου αποκλείεται να κάνουν. Εδώ δεν επιστρέφουν τα χρήματα όσων οι πτήσεις ακυρώθηκαν (παρότι είναι εύλογο και υποχρεωτικο), θα τα επιστρέψουν σε αυτούς που άλλαξαν το εισιτήριο με δική τους πρωτοβουλία; Τα μίλια θα μπορούσαν να τα δώσουν παρόλα αυτά γιατί είναι σχεδόν αέρας.
 
lewton":1imi4chn said:
lewton":1imi4chn said:
Ξέρετε αν κάποιος που αναμένει 2 διαφορετικά vouchers (από διαφορετικές ακυρωμένες πτήσεις) θα μπορεί να τα συνδυάσει για μια κράτηση εφόσον είναι ακριβότερη από το καθένα χωριστά;
Τα vouchers εμφανίζονται ως διαφορετικές οντότητες στη σελίδα χρήστη ή ως ένα συνολικό ποσό voucher;
Ξαναρωτάω για την περίπτωση κάποιος που ξέρει δεν το είδε την πρώτη φορά.

Δυστυχώς αμφιβάλλω ότι έχουν άρχισει να στέλνουν τα vouchers (ή αν έχουν αρχίσει, έχουν τεράστιο backlog). Είχα κάνει αίτηση από τους πρώτους γύρω στις 20 Μαρτίου και δεν το έχω λάβει ακόμα.

Σε περίπτωση που κάποιος ωστόσο έλαβε το voucher ήδη και γνωρίζει, θα ήθελα να ρωτήσω επίσης τι γίνεται με τα vouchers για τα οποία είχαμε κάνει αίτηση όταν ίσχυαν οι παλιοί όροι. Θα έχουν διάρκεια 12 ή 18 μήνες;
 
Πώς δηλαδή να στείλουν τα voucher; Με το ταχυδρομείο;;;; Δεν εκδίδονται ηλεκτρονικά;;;;;;; :shock: :shock:

Δηλαδή και έξτρα ταχυδρομικά έξοδα και μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του ιού με την επαφή διαφόρων με το φάκελο μέχρι να φτάσει στον παραλήπτη;;;;

Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά;


Ελπίζω πραγματικά να μην κατάλαβα καλά... :wall:



Έχω γράψει επανειλημμένα πάρα πολλά αρνητικά π.χ. για την Eurowings, αλλά το voucher εκδόθηκε ηλεκτρονικά μέσω του site τους και μου στάλθηκε με e-mail εντός 30 δευτερολέπτων (κυριολεκτικά).
Κάνει η Aegean κάτι διαφορετικό;
 
Από τη στιγμή που έκανες κλικ ότι αποδέχεσαι ρητά τους όρους του παλιού voucher, ισχύουν οι παλιοί όροι. Σε περίπτωση που αυτό αλλάξει πρέπει να βγει ανακοίνωση από την εταιρία. Προφανώς και οι όροι δεν μπορούν να αλλάζουν εκ των υστέρων μονομερώς.
 
Μετά τα SX-DND & SX-NEO, φαίνεται και το SX-DGZ να πήγε σήμερα στην Κίνα.
 
teol20":2xh0zfa6 said:
Καλό το τυράκι με τα extra μίλια, την απαλλαγή από rebooking fees και την ελευθερία στην επιλογή ημερομηνιών. Ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις στη δεδομένη στιγμή. Ακολουθεί παραδείγματα άλλων εταιριών.

Κακό όμως που δε μπορείς να αλλάξεις προορισμό. Αν θες να αλλάξεις δρομολόγιο, πρέπει να γίνει τηλεφωνικά όπου χρεώνουν τη διαφορά του ναύλου, την τηλεφωνική εξυπηρέτηση και το 40αρι της αλλαγής. Γιατί οκ υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει τουριστικά αλλά για μια μερίδα των επιβατών αυτό δεν ισχύει.

Οι γονείς μου έχουν εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Ντισελντορφ για τελη Μαϊου που υποτίθεται μπαίνουν μέσα στην προσφορά. Αλλά Θεσσαλονίκη τους βολεύει μόνο το καλοκαίρι γιατί 9 μήνες κάθε χρόνο μένουν Αθήνα. Και προσπάθησαν να τα κάνουν Αθηνα-Ντισελντορφ στις γιορτες. Και η Aegean τους ζήτησε για κάθε εισιτήριο περισσότερα απο το να έκλειναν καινούριο εξ'αρχής. :rolleyes:
 
Για αυτούς που θέλουν αλλαγή προορισμού υπάρχει η λύση του credit voucher: μέσα σε 30 ημέρες παίρνεις το κουπόνι και το εξαργυρώνεις σε νέα πτήση.

Γι' αυτό και θα 'πρεπε να αύξαναν την αξία του voucher βέβαια (αφού είναι πολύ πιθανό ένα νέο εισιτήριο να είναι ακριβότερο από το αρχικό), για να έχουν οι επιβάτες κίνητρο να το ζητήσουν. Αλλά πού να τι σκεφτούν όταν κερδοσκοπούν ακόμα και σε περιόδους κρίσης...

Καλά μέχρι τώρα διάλεγα Aegean και προτιμούσα να πληρώσω περισσότερα λεφτά.
Στο εξής αυτό θα αλλάξει. Μόνο αν τα εισιτήριά της είναι τα φθηνότερα από οποιαδήποτε άλλη δυνατή επιλογή θα την επιλέξω.
 
niogr":2wp40arv said:
Από τη στιγμή που έκανες κλικ ότι αποδέχεσαι ρητά τους όρους του παλιού voucher, ισχύουν οι παλιοί όροι. Σε περίπτωση που αυτό αλλάξει πρέπει να βγει ανακοίνωση από την εταιρία. Προφανώς και οι όροι δεν μπορούν να αλλάζουν εκ των υστέρων μονομερώς.

Προφανώς έτσι είναι το σωστό, αν και δε νομίζω να αρνηθεί κανείς επιβάτης κάτι που είναι καλύτερο για την τσέπη του αν του το προτείνουν. ;) Αν όμως δεν δώσουν σε όλους ίδιου τύπου vouchers, θα μείνουν δυσαρεστημένοι όσοι λάβουν voucher με τους παλιούς όρους.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τόσο το θέμα της διάρκειας (12 vs 18 μήνες), όσο το γεγονός ότι αν μια νέα πτήση είναι πιο οικονομική από την αξία του voucher, τότε η διαφορά με τους παλιούς όρους χάνεται ενώ με τους νέους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη κράτηση. Άμα λάβω το voucher και μάθω κάτι νεότερο θα ενημερώσω...
 
Καλησπέρα σε όλους . Πριν λίγο αναχώρησε για κίνα το sx-dna . Ερώτηση αν ξέρει καποιος φίλος . Γιατί δεν πάει το ίδιο αεροσκάφος κίνα ; είδαμε να πηγαινουν διαφορετικά αεροσκάφη . Ξερεις κανείς;
 
Απο ότι φαίνεται αντί για 2 Airbus321 έχουνε μετατρέψει 4 Airbus 320 που κουβαλάνε τον ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα.
 
Top