Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Και μόνο το γεγονός ότι καλείται η Ελλάδα να δώσει εξηγήσεις αποδεικνύει ποιος είχε δίκαιο.
Ευρωπαϊστές του γλυκού νερού.

https://cdn.cnngreece.gr/media/com_news ... full/9.jpg
 
Σε αυτές τις δύσκολες για όλους μέρες, καλό θα ήταν να αφήσεις τις τρολιές κατά μέρος.

Το θέμα των voucher είναι πανευρωπαϊκό, βάσει νόμου πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις, το θέμα θα διευθετηθεί και θα μείνεις εσύ με τις μπανάνες σου να κάνουν χαρούλες.
 
Δεν είδα την Κομισιόν να καλεί όλες τις κυβερνήσεις για εξηγήσεις.
Από όσο διαβάζω αλλού στο Internet, άλλες εταιρίες προσέφεραν έξτρα credit στους επιβάτες για να δεχθούν voucher, αλλιώς θα τους επιστρέψουν στην κάρτα τους το αρχικό ποσό.
Εν τέλει δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση χωρίς να παραποιήσεις την αλήθεια.
 
ζητάει εξηγήσεις τοσο απο την Ελλάδα όσο και απο την Ιταλία !! το θέμα ειναι οτι η ΠΝΠ που έδινε το δικαίωμα, ήταν απο την αρχή σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή οδηγία.. το γεγονός και μόνο αυτό σημαίνει οτι οι ελληνες κρατούντες το γνώριζαν, αλλά ήθελαν κερδίσουν χρόνο και να κρατήσουν ρευστότητα στην Aegean..σε βάρος των επιβατών βέβαια !! κάτι αντίστοιχο με τη μείωση των ενοικίων, που επωμίστηκαν οι ιδιοκτήτες !
 
Δεν καταλαβαίνω ποιες είναι οι δύσκολες ώρες που περνάμε??. Ο καθένας ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά αλλά είναι αδιανόητο να πληρώνουνε όσοι δεν φταίνε και επιπλέον χρήματα για να τα καρπώνονται οι δικοί τους. Όταν κερδίζανε αυτοί εμείς δεν απολαμβάναμε τίποτα. Τις δικές μας ασχολίες ποιος θα τις χρηματοδοτήσει? Έχω δηλώσει εδώ και μήνες ότι αυτό είναι παράβαση. Να τώρα που ήλθε και η επιστολή της ΕΕ. Δεν είναι η μόνη παράβαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας όσον αφορά την διάρκεια των Voutchers αντί για 12 σε 18 μήνες αλλά είναι και παράβαση της Ελληνικής ΠΝΠ που λέει : "η επιχείρηση υποχρεούται να επιστρέψει το ποσό που έχει καταβάλει ο πελάτης ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή ή κατά παρέκκλιση να προσφέρει ισόποσο πιστωτικό σημείωμα ισχύος 18 μηνών. Το ότι το Κράτος θα τα βρει με την ΕΕ είναι γεγονός τα πρόστιμα όμως που κάθε μέρα πληρώνουμε για μη συμμόρφωση και παραβάσεις δεν τα γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός (βλέπε ΔΕΗ, σκουπίδια κλπ).
 
airfan":axbbdepk said:
κάτι αντίστοιχο με τη μείωση των ενοικίων, που επωμίστηκαν οι ιδιοκτήτες !

Δεν μπορώ να δω την αντιστοιχία σε αυτό που λες.
 
δεν περίμενα να ειναι τόσο δύσκολο να το συσχετίσει κανείς !! το μέτρο των voucher τι κάνει ? αφήνει το ρευστό που πλήρωσε ο επιβάτης στην εταιρεία και ουσιαστικά την χρηματοδοτεί ... οχι το κράτος, αλλά ο επιβάτης
Στην περικοπή του ενοικίου, το κράτος λεει στον ενοικιαστή οτι μπορεί να γλυτώσει το 40% του ενοικίου, το οποίο αφαιρείται απο τον ιδιοκτήτη, ..αυτός δηλαδή - οχι το κράτος - χρηματοδοτεί την ανεργία του ενοικιαστή !! Τώρα, ελπίζω να ειναι πιό κατανοητό !
 
lewton":3lvtcc4r said:
"Αντιμέτωπη με την κίνηση της διαδικασίας επί παραβάσει, παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πρόστιμα βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς η Κομισιόν δίνει διορία δύο μηνών στην ελληνική κυβέρνηση να αιτιολογήσει την πολιτική voucher και την απαγόρευση επιστροφής χρημάτων που εφάρμοσε, κατά παρέκκλιση της κοινοτικής κατεύθυνσης και πρακτικής."
Πηγή: https://www.crisismonitor.gr/2020/07/02 ... a-voucher/

Όπως καταλάβατε, πάμε για πρόστιμο που θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι επειδή η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε στους κολλητούς της της Aegean να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα των επιβατών και να τους επιβάλουν την αποδοχή vouchers.

Φαντάζομαι όλοι όσοι δικαιολογούσαν τα vouchers είναι έτοιμοι να πληρώσουν πρόστιμο από τη φορολογία τους για αυτό. :mrgreen:

:banana: :banana: :banana:


Αγαπητέ, η Ελλάδα μια ζωή πληρώνει πρόστιμα και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός για αυτό.
Έτσι, και τώρα αν πληρώσουμε κανένας από τους "300" δε θα σκάσει...
 
airfan":1onkmzrs said:
Στην περικοπή του ενοικίου, το κράτος λεει στον ενοικιαστή οτι μπορεί να γλυτώσει το 40% του ενοικίου, το οποίο αφαιρείται απο τον ιδιοκτήτη, ..αυτός δηλαδή - οχι το κράτος - χρηματοδοτεί την ανεργία του ενοικιαστή !! Τώρα, ελπίζω να ειναι πιό κατανοητό !

Δεν είναι ακριβώς έτσι, οι υποχρεωτικές μειώσεις ενοικίου σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης ουδέποτε κρίθηκαν παράνομες σε ευρωπαϊκό δικαστήριο. Αντίστοιχο θα ήταν να μην μπορείς να ενοικιάζεται ένας χώρος, να έχεις προπληρώσει το ενοίκιο και ο ιδιοκτήτης να μην σου επιστρέφει το προκαταβληθέν ενοίκιο για 18 μήνες.

Υποχρεωτικές μειώσεις ενοικίων εφάρμοσαν και άλλες χώρες ευρωπαϊκές και μη.
 
Υπάρχουν και χειρότερα. Από ιστοσελίδα που έκλεισα ξενοδοχείο, πήρα voucher το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για διαμονή εντός ενός έτους από την αρχική, αν δεν χρησιμοποιηθεί ολόκληρο χάνεις το υπόλοιπο, η κράτηση είναι non-refundable επειδή και η αρχική ήταν non-refundable, ανεξάρτητα από τους όρους που θα διέπουν την νέα κράτηση.
Επίσης από την KLM ακόμα περιμένω voucher που έχω αιτηθεί στις 14.04. και τους έχω ενοχλήσει ξανά δύο φορές μέσω Facebook και Messenger. Η Aegean μου έδωσε voucher μέσα σε δύο εβδομάδες, η British Airways μέσα με μία εβδομάδα.
Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος στα voucher γιατί θέλω να ταξιδέψω και πάλι κάποια στιγμή.
 
Top