Αλλά το να κάνεις home office δεν σου δίνει το δικαίωμα να πεις «θα επιστρέψω τώρα στην Ελλάδα, αφού μπορώ να δουλέψω κι εκεί στην καραντίνα».
Εγώ βρίσκομαι στις Βρυξέλλες, και δεν μπορώ να φύγω κάπου για να μείνω (τουλάχιστον) 14 μέρες. Με την αβεβαιότητα τί θα γίνει μέχρι τότε, εάν σε 2 εβδομάδες θα έχει ακόμα πτήσεις ή θα έκλεισαν τα πάντα κλπ. Ήδη το τελευταίο ΣΚ ακύρωσα τη πτήση μου, λόγω του φόβου ότι θα αποκλειστώ, αφού από την Παρασκευή αρκετές χώρες ανακοίνωσαν το κλείσιμο των συνόρων τους.
Μπορεί οι φοιτητές να επιστρέψουν, αλλά μετά δεν βλέπω πια ζήτηση. Τουρίστες σίγουρα όχι, επαγγελματικά ταξίδια επίσης όχι, και για ιδιωτικούς/ οικογενειακούς λόγους οι 14 μέρες καραντίνα είναι απαγορευτικός παράγοντας. Συν τους περιορισμούς που ισχύουν σε πολλές χώρες, μέχρι και λίγο πολύ καραντίνα για όλους…
Αν κι εγώ δεν νομίζω ότι θα χρεωκοπήσουν όλες. Θα έχει και ανάλογα μέτρα υποστήριξης από τα κράτη, ελπίζω τουλάχιστον. Γιατί κάποια στιγμή θα έχει ξανά ζήτηση, και κάποιος πρέπει να τη καλύψει.