Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Τέλος και όλες οι πτήσεις από και προς Λίβανο, τουλάχιστον μέχρι 29 Μαρτίου.
 
kotobloco":3dggqmkg said:
Οσο για τις αεροπορικές ναι τα πραγματα ειναι σκουρα. Αλλα δεν γινεται να χρεωκοπησουν ΟΛΕΣ οι εταιριες

Γιατί? Δεδομένων των εξαιρετικά χαμηλών margins του industry, και δεδομένου του ότι πρακτικά όλες οι εταιρείες της Ευρώπης, Αμερικής, Μέσης Ανατολής, Ασίας (και πρακτικά σύντομα και της Αφρικής) έχουν τεράστια πτώση σε pax, μια χαρά το βλέπω πιθανόν να χρειαστεί ολόκληρος ο κλάδος rescue για να επιβιώσει. Δεν είναι θέμα τρομοκρατικής επίθεσης πχ στην Τουρκία, να πεις ότι θα χάσει η TK αλλά θα κερδίσουν άλλοι. Δεν είναι θέμα market share. Η πίτα ολόκληρη πέφτει σε επίπεδο non-sustainability.... :cry:
 
Δεν αντεξε αλλο η Ellinair:

1. From 24:00hrs Weds 31 Mar until 24:00hrs Wed 30 Apr, Ellinair will suspend all domestic flights.

2. From 24:00hrs Mon 16 Mar until 24:00hrs Wed 30 Apr, Ellinair will suspend all international scheduled flights.
 
Στις ΗΠΑ αποφάσισαν ότι καλός ο καπιταλισμός, αλλά όταν το ^*&^(* φτάνει στην κάλτσα, λίγη (hint: 58 $δισ.) κρατική βοήθεια στον αεροπορικό κλάδο (όχι μόνο στις αερογραμμές, αλλά και σε κατασκευαστές) είναι μια χαρά σκέψη. :mrgreen:

https://www.flightglobal.com/strategy/t ... 43.article

Έχουμε ήδη γράψει ότι στην ΕΕ η κρατική βοήθεια (σε κάθε κλάδο) θα είναι χωρίς προηγούμενο.

Επίσης, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι δουλειά του κράτους είναι να εγγυάται ότι ισχύουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, αλλά είναι και δουλειά του να παρεμβαίνει όταν οι εξελίξεις απειλούν την ίδια τη λειτουργία της αγοράς. Οι αποφάσεις που αναμένεται να λάβουν οι ηγέτες της ΕΕ είναι στη σωστή κατεύθυνση.
 
teris3":3ggk6fif said:
Δεν αντεξε αλλο η Ellinair:

1. From 24:00hrs Weds 31 Mar until 24:00hrs Wed 30 Apr, Ellinair will suspend all domestic flights.

2. From 24:00hrs Mon 16 Mar until 24:00hrs Wed 30 Apr, Ellinair will suspend all international scheduled flights.

Δεδομένου ότι από αύριο απαγορεύεται η είσοδος για υπηκόους τρίτων χωρών, δεν είναι έκπληξη να διακόπτει τις πτήσεις εξωτερικού.

Αλλά όπως το βλέπω είναι προσωρινά, δηλ. δεν μιλάμε για χρεοκοπία. Και η SN σήμερα ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων μέχρι 19 Απριλίου, η OS επίσης διακόπτει μέχρι 29 Μαρτίου (τουλάχιστον), και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Όπως έγραψα ήδη: όταν επέστρεψαν όσοι τώρα βρίσκονται στο εξωτερικό, ποιός θα κάνει ταξίδια, και για ποιό λόγο - σε μια στιγμή που σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης σου λένε να μείνεις σπίτι;
 
Η Airbus διακόπτει για 4 μέρες την παραγωγή στα εργοστάσιά της σε Γαλλία και Ισπανία προκειμένου να εφαρμόσει μέτρα υγιεινής προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα. Κανονικά συνεχίζεται η παραγωγή στα εργοστάσιά της σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα και ΗΠΑ.

https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKBN2140UI
 
Πριν λίγες μέρες έγραψα πως ακυρώθηκε η πτήση μας προς Αθήνα (ΟΑ117) για αύριο, και πήγαμε για την ΟΑ115, της οποίας το τσεκ ιν άνοιξε κανονικά χθες (και μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχε μόλις 25 θέσεις δεσμευμένες).

Πριν λίγο ακυρώθηκε και αυτή, και περιμένουμε να δούμε με ποιά θα πάμε.
Τελικά αύριο ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα γίνουν 4 πτήσεις, 2 το πρωι, μια το απόγευμα και μία το βράδυ.
Για να δούμε.
 
Η Κύπρος ανακοίνωσε χθες ότι κλείνει τα αεροδρόμιά της από τις 21 Μαρτίου σε όλες τις επιβατικές πτήσεις από όλες τις χώρες. Εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων.
 
Και να σκεφτεί κανείς, ότι πριν από ένα μήνα, το σημαντικότερο θέμα σε αυτό το φόρουμ, ήταν το νέο λίβερι της Αιγαίου και τα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Ποιος να το φανταζόταν.
 
Και ποιός να το φανταζόταν ότι σε λίγο καιρό το αγαπημένο θέμα θα είναι η γενναιόδωρη κρατική βοήθεια -όπως αρμόζει άλλωστε μόνο στις καλές εταιρείες- για να αντέχουν και να συνεχίσουν να προσφέρουν εθνικό αεροπορικό έργο και να είναι γέφυρα τού Ελληνισμού με την πατρίδα.
 
Top