Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Για μένα, το ερώτημα είναι και πώς θα λειτουργήσει αυτή η διαφοροποίηση στη πράξη.

Στην Αθήνα έχουμε ήδη αρκετές αφίξεις από χώρες που μάλλον δεν θα είναι στη λίστα των πρώτων που τους επιτραπεί η είσοδος χωρίς καραντίνα από τις 15 Ιουνίου (Γαλλία, Βέλγιο κλπ.). Δηλ. για τους επιβάτες σε πτήση CDG-ATH θα συνεχίζει να ισχύει καραντίνα και μετά τις 15 Ιουνίου; Και τί θα γίνει με επιβάτες που πετάνε π.χ. CDG-VIE-ATH; Θα ελέγξουν για κάθε επιβάτη από που έρχεται; Και τί θα ισχύει για τον Γερμανό τουρίστα που όμως πέρασε την εβδάδα πριν από τις διακοπές του στο Βέλγιο; Θα θέλουν και δήλωση / αποδείξεις ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν ήσουνα σε «μαύρη» χώρα :?:
 
Φαντάζομαι το πάνε με βάση τις πιθανότητες. Πχ η Βόννη αυτή την στιγμή έχει 18 ενεργά κρούσματα, σε μισό εκατομμύριο πληθυσμού. Σε έναν μήνα θα είναι λογικά 2-3. Ναι μεν μπορεί έστω και ένας να μεταφέρει τον ιό στην Ελλάδα, αλλά είναι σαν να ψάχνουμε ψήλους στα άχυρα και η οικονομία μας δεν έχει την πολυτέλεια να επιμείνει σε 14μερη καραντίνα, γιατί έτσι κανένας δεν θα έρθει. Εκτός από το Βέλγιο που είναι κλειστό (σχετικά) και την Ισπανία που είναι αυστηρή, οι υπόλοιπες χώρες έχουν πια εντελώς ελεύθερη πρόσβαση και ας λένε το αντίθετο. Πέρασα τα σύνορα 3 χωρών Χ2 φορές αυτές τις μέρες και δεν υπήρξε κανένας έλεγχος. Μια γνωστή μου ήρθε από Καναδά και επίσης δεν υπήρχε κανένα μέτρο. Αν μένεις Παρίσι μπορείς να πας Φρανκφούρτη και να πετάξεις, απλά το 99% δεν θα το κάνει.
 
jj_lgkr":3ltmdqph said:
Εικάζω... ότι δεν θα υπάρχει 14ήμερη καραντίνα από μέσα Ιουνίου.
Χρησιμοποιείς το σωστό ρήμα, δυστυχώς.
 
Ανακοινώθηκαν οι 29 χώρες που από 15 Ιουνίου θα μπορούν να στείλουν επιβάτες χωρίς να είναι υποχρεωτική η14ήμερη καραντίνα κατά την άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη:
Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Βόρεια Μακεδονία
Βουλγαρία
Γερμανία
Δανία
Ελβετία
Εσθονία
Ιαπωνία
Ισραήλ
Κίνα
Κροατία
Κύπρος
Λετονία
Λίβανος
Λιθουανία
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νορβηγία
Νότια Κορέα
Ουγγαρία
Ρουμανία
Σερβία
Σλοβακία
Σλοβενία
Τσεχία
Φινλανδία.
Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1...oporikos-touristes-stin-ellada-apo-15-iouniou

Όπως λέγαμε και νωρίτερα, Γερμανία εντός, Γαλλία/Ισπανία/Ιταλία/ΗΒ εκτός. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, άγνωστο σε τι ποσοστό ή αν θα γίνεται σε όλες τις πτήσεις.
Μένει να δούμε την επόμενη λίστα που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου.
 
Όπως το περίμενα αναφορικά με την καραντίνα.

Σε παρόμοιο άρθρο του in.gr

"Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία. Όπως έχει διευκρινιστεί, οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ κοροναϊού ή σε καραντίνα."

Ευχάριστα τα νέα... μακάρι να πάνε όλα καλά!
 
Ευτυχώς παραμένει η απαίτηση για 14ήμερη καραντίνα στους ταξιδιώτες που έρχονται από Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Ρωσία, Τουρκία που η κατάσταση με τον Κωρονοϊό είχε ξεφύγει.
 
@Karamitros Air που το ξέρεις ότι η κατάσταση στην Ολλανδία έχει ξεφύγει δλδ; Μένεις Ολλανδία;
 
Ακόμα μένω με την απορία: η απόφαση είναι αμοιβαία ? Όταν οι επισκέπτες (τουρίστες - επαγγελματίες) επιστρέφουν στις χώρες αναχώρησης θα μπαίνουν καραντίνα ?
 
Τις μετεπιβίβασεις απο τρίτες χώρες πως θα τις ελέγχουν;
 
Κ τα Σκόπια δυστυχώς δεν είναι σε καλή κατάσταση... Έχουν μεγάλο αριθμό θυμάτων αναλογικά κ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων...ας ελπίσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι τις 15 Ιουνίου :(
 
Top