Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο

Re: Λογότυπο ΟΑ

Νομιζω οτι τα παρουσιαζει λιγο τραγικα το αρθρο...Μεχρι να το διαβασω αναλυτικα ημουν τελειως προκατειλημενος απο τον τιτλο του,αλλα δε νομιζω οτι εχει τελειως δικιο τελικα.Δε ξερω,πολυ μισος ρε παιδια!Το κειμενο ειναι γραμμενο τελειως υποκειμενικα,κατι που στη δημοσιογραφια απαγορευεται!Αρα δε θα το ελεγα αρθρο,μαλλον power blogger μπορεις να τον πεις.

Καλα οι 8 μερες ηταν τραγικα μικρη προθεσμια...!
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Δεν νομίζω ότι είναι δημοσιογραφικό blog.
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Στο παραπάνω άρθρο βρίσκω πάντως πολύ σωστή την άποψη ότι, εφόσον απoφασίστηκε ανοιχτός διαγωνισμός, δεν είναι σωστό να περιορίζεται το δικαίωμα συμμετοχής σε γραφίστες μόνο. Συμφωνώ ότι πολλοί εδώ μέσα, ερασιτέχνες μεν, αλλά με αγάπη για τα αεροπορικά, θα είχαν εξαιρετικές ιδέες και προτάσεις.
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ μερικά στοιχεία από τις προτάσεις που παραθέτει το άρθρο, αν και ο διαγωνισμός έγινε για το λογότυπο, και όχι για το livery. Εγώ πάντως έχω μια απλή ιδέα για το λογότυπο. Μιας και το νέο όνομα το θεωρώ έκτρωμα (είναι πολύ του συρμού αυτό το ...AIR για την ένδοξη Ολυμπιακή) προτείνω (στο συνημμένο) διατήρηση του παλαιού λογότυπου με μόνο μια μικρή αλλαγή στη σύνδεση των διαφόρων στοιχείων.
 

Attachments

  • OAnewlogo.jpg
    OAnewlogo.jpg
    13,4 KB · Προβολές: 1.679
Re: Λογότυπο ΟΑ

πήρα τηλέφωνο και ρώτησα, δεν αφορά μόνο γραφίστες - είναι τελείως ανοιχτό.
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Συγχαρητήρια στο Frequent flyer γι' αυτή την όμορφη μικρή αλλαγή με τους κύκλους στο λογότυπο, που δένει αισθητικά με το "Air" ,καταπληκτική και πολύ έξυπνη με την ιστορία της ΟΑ , συνθέτοντας ουσιαστικά το παρελθόν/το παρόν/και το μέλλον της !
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

το όποιο λογότυπο δεν είναι απαραίτητα ο πλήρης τίτλος της εταιρείας. Το Delta είναι το λογότυπο της Delta Air Lines!, και μπορώ να φέρω πολλά άλλα παραδείγματα.
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Johan V":m4ar1ut7 said:
ΝΑ σας ρωτήσω, οι 6 κύκλοι θα φύγουνε?? :cry: από το λογότυπο? :(
Θα αστειεύεσαι !!!
Στην ουσία αυτό που αγοράστηκε είναι το σήμα της εταιρείας (και το όνομα κατ' επέκταση).................
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

http://i359.photobucket.com/albums/oo40 ... eam_gr.jpg

αυτό εχω στείλει στον διαγωνισμό και περιμένω να δώ αν αρεσε.

Η δημιουργία βασίσθηκε πρωταρχικά στο να διατηρηθεί σε κάποια βαθμό η γραμματοσειρά που θεωρούμε ότι είναι σήμα κατατεθέν της Ολυμπιακής μας. Η γραμματοσειρά αυτή δεν είναι άλλη από την χαρακτηριστική με τις μύτες που τείνουν προς τα αριστερά. Αυτό το γνώριμο ιδίωμα που χαρακτήριζε πάντα τα γράμματα του Λογοτύπου της Ολυμπιακής θεωρήσαμε σκόπιμο να διατηρηθούν, αντικαθιστώντας όμως την βασική γραμματοσειρά με την περισσότερο μοντέρνα και σύγχρονη "BROWALLIA 2 - BOLD - ITALIC" η οποία έχει υποστεί μια μερική αλλαγή προκειμένου να "έρθει" κοντύτερα στο προηγούμενο OA-FONT.

Επίσης οι κύκλοι θεωρήσαμε ότι είναι το σήμα που αναγνωρίζει την Ολυμπιακή από την ίδρυση της και νομίζουμε ότι κοσμεί άριστα τόσο τις ουρές των αεροσκαφών της ΟΑ, όσο και συνοδεύει την εταιρία τόσα χρόνια με επιτυχία σαν BRAND-LOGO και ως εκ τούτου δεν επιδέχεται κατά την γραφιστική μας ιδέα καμία αλλαγή και τροποποίηση.

Η νέα εταιρική ονομασία OLYMPIC AIR, αποδόθηκε με την ένταξη της λέξης "AIR" ανάμεσα σε "ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΦΤΕΡΑ" από κάτω ακριβώς από το όνομα "OLYMPIC" προκειμένου το λογότυπο να αποκτήσει τόσο μια περισσότερο "αεροπορική εικόνα", όσο και να μας μεταφέρει πίσω κάποιες δεκαετίες, δίνοντας έναν μικρό αλλά ουσιαστικό ρετρό τόνο σε αυτό.

Πιστεύουμε και έχουμε την ελπίδα ότι η δημιουργία/ες που σας έχουμε αποστείλει αν και προέρχεται από ερασιτέχνη δημιουργό, και όχι επαγγελματία αρτίστα/γραφίστα κλπ, δίνει αυτό που ζητάτε από το νέο λογότυπο. Μια φρεσκάδα, μια αλλαγή, μια ανανέωση αλλά και ταυτόχρονα αναδρομή στο παρελθόν και διατήρηση του χαρακτήρα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ που είναι ένα BRAND LOGO διακριτό και γνωστό σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.


Αλήθεια αρέσει σε κανέναν απο εδώ?

Γιάννης
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο logo, αφού βασίζεται τόσο πολύ στο λογότυπο το οποίο αποτελεί σήμα
κατατεθέν της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια.

Οι αλλαγές είναι μικρές και αποσκοπούν στον εκμοντερνισμό του.

Η μοναδική περαιτέρω αλλαγή που πιθανότατα μπορεί να γίνει και (προσωπικά πιστεύω)
ίσως το έκανε ακόμα καλύτερο θα ήταν η χρησιμοποίηση της ίδιας γραμματοσειράς
και στην λέξη ''AIR''.
 
Top