Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο

Re: Λογότυπο ΟΑ

Καλησπέρα σας (μετά από πολύυυυ καιρό)

τώρα τι να πω... ότι χάρηκα..? Εκεί που λες ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, βλέπεις και τα 3 και αναρωτιέσαι τι πάει στραβά, και κυριώς πόσο χειρότερα ήταν τα πεντακόσια τόσα υπόλοιπα...

αδιάφορα έως αρκετά παιδικά θα έλεγα και εγώ.
Η γραμματοσειρά στο πρώτο θα φαινόταν ωραία στο livery
Το δεύτερο έχει ένα ξεκρέμμαστο AIR να είναι έτοιμο να πέσει αλλά ωραίο 3D effect
και το τρίτο, com on... πως είναι έτσι τα χρώματα στους κύκλους? νερομπογιές? Η γραμματοσειρά παλεύεται πάντως.

Γενικά πάντως μην βλέπετε μόνο μια απλή εικόνα. Σκεφτείτε την πάνω σε πλαστικά ποτηράκια και χαρτοπετσέτες, προσκέφαλα καθίσματος, banner στις πύλες κλπ...
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Πισστεθετε τωρα οτι η ΟΑ θα επρεπε να μεινει κρατικη????
Ειναι δυνατον μια εταιρια με 50 χρονια ιστορια να βαζει ο νεος ιδιωτης να ψηφιζει ο κοσμος το λογκο το οποιο δεν εχει να προσφερει τιποτα??????
Ελεος πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κριμα σε αυτην την εταιρια
Μπορει να ειχε τα προβληματα της αλλα οταν ο κοσμος πεταει μαζι της το θεωρει δικο της κομματι Ελλαδος και ντρεπομαι ως Ελληνας για αυτο το πραγμα
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Ρε παιδιά μήπως είστε λίγο υπερβολικοί με τις αντιδράσεις για το λογότυπο..;Αν και δεν ξέρω καθόλου από γραφιστική θεωρώ και τα τρία σχέδια αξιοπρεπή(απλά)..Αλλά δεν είχα και τις τρελές προσδοκίες..Πάντως:
Το πρώτο αν και έχει τς κύκλους ενιαίους,κάτι που θα μου άρεσε,παρόλα αυτά δεν δείχνει και τόσο ωραίο.Λίγο άνευρο αν και η γραμματοσειρά καλή..

Το δεύτερο μου αρέσει που διατηρεί στο μέγιστο βαθμό τις ιδιότητες του παλιού λογότυπου αλλά το μπασταρδί αυτό στα χρώματα των κύκλων εξακολουθεί να με χαλάει..

Τέλος το τρίτο είναι για μένα το καλύτερο..Είναι το πρώτο που διαχειρίζεται την πολυχρωμία των κύκλων με τρόπο που να δείχνει σαν "μπουκέτο" χρωμάτων και όχι σαν μπογιές ατάκτως ερριμένες..Και οι δύο τόνοι του μπλε μου θυμίζουν τη μετάβαση της ΤΑΡ από το ένα λογότυπο στο άλλο(το παλιό ήταν κόκκινο-πράσινο ενώ το καινούριο έχει και μια ενδιάμεση απόχρωση του λαχανί νομίζω..)Αλλά αν και θεωρήτικα θα έπρεπε να παραπέμπει στην ΤΑΡ(εθνικός αερομεταφορέας) τελικά παραπέμπει στη WizzAir(LoCo)..

Ελπίζω το livery να δείχνει καλύτερο..
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

manos_p":20if9op5 said:
Η MIG δεν έψαχνε νέο λογότυπο αλλά ανασχεδιασμό του παλιού.. :great:

Βλέπεις εσύ πουθενά ανασχεδιασμό? ανασχεδιασμός είναι να κάτσεις να αλλάξεις ολόκληρο το σχέδιο. Εδώ στην κάθε περίπτωση αντίστοιχα ο πρώτος άλλαξε γραμματοσειρά και έβαλε το air από κάτω ο δεύτερος πάτησε το κουμπί του 3D στο photoshop (είμαι ΠΟΛΥ περίεργος να μάθω ποση ώρα του πήρε να το φτιάξει, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όμως) και ο 3os έκανε ότι k ο πρώτος αλλα έβαλε το air διπλα :S

και κάτι άλλο, γιατί και οι τρεις έχουν τους κύκλους από αριστερά και κάθετα? έπεσε οδηγία από τον βγενόπουλο?

ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ να διαλέξουν μονο μην βάλουν τον ίδιο να σχεδιάσει το livery..............
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

plekkas":94i597he said:
dtrach":94i597he said:
η γραμματοσειρα της πρώτης τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει?? βοήθεια κανείς?? Πάντως τώρα που τα ξαναβλέπω το ιδανικό θα ήταν οι κύκλοι της 3ης πρότασης με την γραμματοσειρά της πρώτης

Εγώ πάντως επιμένω στην δική μου πρόταση… :D
gallery/image_page.php?album_id=71&image_id=16928

δυστυχως θα συμφωνησω απολυτα. ειμαι κι εγω απογοητευμενος εντελως, υποτιθεται οτι ηταν κατι που το περιμεναμε δεκαετιες και αυτα τα λογοτυπα ειναι οτι καλυτερο κατατεθηκε? επισης οφειλω να πω οτι το δικο σου ηταν 10 φορες ανωτερο απο ολα. οταν το ειχα δει μου αρεσε αρκετα και σκεφτομουν οτι οι τελικες επιλογες θα ειναι πανεμορφες ιδεες που θα ανανεωνουν την εικονα προς το πολυ καλυτερο και εδ θα ξερουμε τι να διαλεξουμε. τωρα οντως προβληματιστηκα στο τι να διαλεξω μιας και το ενα ειναι χειροτερο απο το αλλο. εντελως ερασιτεχνικα, μου δινει την εντυπωση οτι τα φτιαξαν στο ποδι οπως ανεβαζαν το site....
κριμα... :wall:
ας ελπισουμε οτι το νεο livery θα ειναι οντως κατι καλο και δε θα μας βγαλει τα ματια...
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Απλά μην ψηφίσει κανείς. Έλεος με τις κουταμάρες τους.
Περιμέναμε τόσα χρόνια για μια αλλαγή και μας παρουσιάζουν αυτά?
Όσο για τους κύκλους, νομίζω πως μόνο στο πρώτο project αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής, στα υπόλοιπα δύο μου κάνουν πολύ παιδικά και τσαρτεράδικα.
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Αυτό το "μπαστάρδεμα" στα χρώματα που φαίνεται στο παλιό logo είναι ένας απ'τους κύκλους που αλλάζει χρώμα εκεί που δεν τέμνεται με κάποιον άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με το δεύτερο απ'τα νέα σχέδια κι είναι απλά άκυρο, όπως άκυρα είναι και τα άγκιστρα στο OLYMPIC που θυμίζουν 60's! Το άλλο μειονέκτημα του παλιού είναι τα μάυρα κι άσπρα χρώματα σε κάποιους κύκλους.
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Γνωρίζει κανείς τι κερδίζει ο σχεδιαστής που θα επιλεγεί τελικά το σχέδιό του πέραν της δόξας?
Απο τα 850 σχέδια που υποβλήθηκαν ποιοί έκαναν την επιλογή για τα 3 και με τί προσόντα/γνώσεις/εμπειρία επι του αντικειμένου?
Γιατι όπως είναι γνωστό "οτι πληρώσεις παίρνεις"
Μήπως θα έπρεπε να προκηρυχτούν διεθνείς διαγωνισμοί τόσο για το επικοινωνιακό κομμάτι όσο και για το καθαρά αεροπορικό/τεχνικό/εμπορικό?

Γενικά στο όλο εγχείρημα στησίματος της νέας εταιρείας απο τις στολές, το logo, τις προσλήψεις, την οργάνωση διακρίνεται μια έντονη "Ελληνικότητα" (φτήνια-αρπακόλλα-μπάχαλο).
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Όλα καλά, κάποιοι διάλεξαν, κάποιοι επέλεξαν, σε κάποιους άρεσαν, σε κάποιους όχι.
Το σημαντικό για μένα είναι:
Τα 50 εισιτήρια προς τους νέους προορισμούς.
Υπάρχει πιθανότητα να είναι κανένας σοβαρός προορισμός?
Παίζει να κερδίσω εισιτήριο για Μπαλί? Για Σεν Μαρτέν? Δώσεεεεεε
 
Re: Λογότυπο ΟΑ

Πάντως είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις το λιγότερο χειρότερο από τα τρία... Εγώ θα εκτιμούσα περισσότερο ένα site http://www.oalivery.gr ή http://www.oafleet.gr :twisted:


[καχυποψία] Κι αν -λέμε αν- είναι "φωτογραφικός" ο διαγωνισμός;[/καχυποψία]
 
Top