Re: Δικαιωματα Επιβατων μετα απο ακυρωση πτησης
Ο αδερφος μου και η νυφη μου πεταγαν προχτες, Δευτερα 10/11 με easyjet 4224 11:20 γαμηλιο ταξιδι για Παρισι με επιστροφη την Παρακευη στις 06:35
Φτασαμε στο El.V. 10:45 με καθυστερηση 5' αλλα δυστηχως δεν τους πηραν (Check in closes Mon 10 Nov 10:40).
Στην χαρα τους να φθασουν Παρισι Δευτερα αρχισαμε να ψαχνουμε ολες τις ανταποκρισεις που υπηρχαν και κατεληξαμε στην Alitalia
μεσω Ρωμης αφου υπηρχε και καλη ανταποκριση ATH -FCO- CDG 12:42-14:00/14:50-16:00 αν και η τιμη ητανε αλμυρη 220 Ε το ατομο oneway.
Εφτασαν μια χαρα και on time Ρωμη 13:50 αλλα η ανταποκριση για Παρισι ματαιωθηκε λογω απεργιας της AZ
Για να μπορεσουν να βρουν ακρη με νεα πτηση (η αντιμετωπιστη ηταν η χειριστη) περασαν απιστευτη ταλαιπωρια απο γκισε σε γκισε
(12 ωρες ορθιοι ολη τη νυχτα απο τις 6,00 το απογευμα σε ουρα 1000 ατομων η οποια κινουνταν κατι χειροτερο απο ρυθμους χελωνας, τους βρηκε πια το ξημερωμα στις 6.00 το πρωι χωρις να τους δωσουν ενα μπουκαλι νερο η ενα σαντουιτς)
Τους εδωσαν θεση με την AZ 324 14:50 (24 ωρες απο την πτηση της Δευτερας) η οποια ομως για κακη τους τυχη ηταν η μονη που ματαιωθηκε παλι και αντε παλι ξανα μανα προσπαθειες για λιστα αναμονης 40 φορες και ξανα ουρες και γκισε και παλι μια απο τα ιδια!
Τελικα στις 8.00 το βραδυ χτες τους ανακοινσαν οτι θα πεταξουν σιγουρα σημερα με την AZ 326 09:30 και μπηκαν στην ουρα (παλι) για διευθετηση ξενοδοχειου
Ευτυχως μου ειπαν οτι οτ ξενοδοχειο ηταν παρα πολυ καλο!
Το θεμα ειναι οτι η διαμονη τους στο Παρισι για το 1ο βραδυ χρεωθηκε κανονικα
Τους εχω πει να κρατησουν τα παντα απο αποκοματα και αποδειξεις γιατι εχω σκοπο να το κυνηγησω μεχρι τελους...
μεχρι στιγμης εχω κατεβασει και διαβαζω τα δικαιωματα που βρηκα στο site και προσπαθω να βρω ακρη...
Απο την ΥΠΑ μου εδωσαν το τηλ. του αρμοδιου γραφειου 210-8916150 για να μαθω τα δικαωματα μου, αλλα εδω και κανενα 2ωρο δεν το σηκωνει κανενας...
Συνεχεια ενημερωσης στο επομενο...
τελικα καταφερα να επικοινωνησω με το αρμοδιο γραφειο και μου ειπαν τα εξης:
Δεν δικαιουνται καμια αποζημιωση οσον αφορα την διανυκτερευση της Δευτερας που εχασαν στο ξενοδοχειου του παρισιου
μονο αν εχουν αποδειξεις απο καφεδες και τροφιμα που αγορασαν στο αεροδρομιο της Ρωμης.
Ρωτησα αν δικαιουνται να αποζημιωθουν για την 12ωρη ολονυκτια αναμονη στην ουρα μεχρι να διευθετησουν την επομενη πτηση και μου ειπαν επισης οχι.
Αν θελω λεει μονο να κινηθω δικαστικα αλλα η υπαλληλος με πληροφορησησε ενημερωτικα, οτι συγκεκριμενα για την Alialia λογω των προβλήματων εχουν παγωσει ολες οι πληρωμες οποτε κι απο κει να δικαιωθω πιθανον μην παρω τιποτα...
Ξερεις κανενας να μου προτεινει τιποτα περισοτερο?...