Δικαιώματα επιβατών

Δεν επέστρεψα στο αεροδρόμιο αναχώρησης. Μας έβαλαν (ΟΑ) σε πτήση την επόμενη μέρα μετά από τρεις ακυρώσεις από τις 09:00 έως τις 17:00, κάτι που δε με εξυπηρετούσε καθόλου, οπότε έκανα αίτηση για refund και πέταξα με GQ που έφυγε κανονικά.
 
Οι αεροπορικές πιέζουν για την αναθεώρηση του ΕΚ261 που προβλέπει αποζημιώσεις έως και 600 ευρώ για καθυστερήσεις/ακυρώσεις πτήσεων από/προς ΕΕ. Φαίνεται πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος με την προεδρία της Τσεχίας που φαίνεται διατεθειμένη να το συζητήσει και έτσι θα μπορέσουν εύκολα και άνετα να μετατρέψουν τα κέρδη σε υπερκέρδη!
 
Πολύ ενημερωτικό το άρθρο, αλλά δεν αναφέρει ποιος θα πάρει την απόφαση (το ευρωκοινοβούλιο; Η Κομισιόν με το ευρωκοινοβούλιο; άλλος?) για τυχόν αλλαγή στο θέμα των αποζημιώσεων. Επίσης δεν αναφέρει ποια θα είναι τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι αεροπορικές ξεχωριστά; Οι λομπίστες τους; (A4E) Η ΙΑΤΑ; Με ποιον θα διαπραγματευτούν εκ μέρους της ΕΕ;

Η προεδρία της Τσεχίας λήγει τον Δεκέμβριο και αναλαμβάνει η Σουηδία. Τι σημασία έχει ποιος προεδρεύει στο αν θα ληφθεί μια τέτοια συλλογική απόφαση; Πολλά δεν μας λέει το Politico.
 
Ovelix άμα είναι να μας πηδήξουν για να κερδίσουν να είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει ήδη....
 
Ας ποστάρουμε όταν έχουμε κάτι χρήσιμο να πούμε και όχι για να πούμε το καφενειακό αντίστοιχο του "Άμα θένε οι Αμερκάνοι" κλπ.

Η νομοθεσία υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, το 2013 επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να αλλάξει, τώρα υπάρχει ένα άρθρο που κάνει μπαμ ότι το έσπρωξαν στο Politico οι λομπίστες των αεροπορικών, δεν βλέπω τίποτε άλλο που να συνηγορεί ότι η συζήτηση ανοίγει στ' αλήθεια και τόσο άμεσα όσο ελπίζει το άρθρο.

Φυσικά, αν στις επόμενες μέρες εμφανιστούν νέα στοιχεία, το ξανασυζητάμε. Αλλά το ότι κάποιοι θέλουν κάτι και το είπαν σε έναν δημοσιογράφο δεν σημαίνει ότι το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ για τα αεροπορικά ταξίδια θα αλλάξει για να επαληθευτεί ο λομπίστας.
 
Πρόσφατα έμαθα ότι αν έχεις εισιτήριο με επιστροφή με volotea και χάσεις την πτήση αναχώρησης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πτήση της επιστροφής χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτός και μόνο είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να προτιμήσει κανείς τη Volotea...

Ξέρει κανείς να μας πει στα γρήγορα τι ισχύει για Aegean/ΟΑ, Skyexpress, Ryanair, Wizz;
 
Ξέρει κανείς να μας πει στα γρήγορα τι ισχύει για Aegean/ΟΑ, Skyexpress, Ryanair, Wizz;
Σχεδόν σε όλες τις εταιρίες, στο no-show ακυρώνεται αυτόματα ολόκληρο το εισιτήριο. Μπορείς πάντα να κλείνεις 2 oneway αν σου τυχαίνει να χάνεις την πτήση αναχώρησης χωρίς να ενημερώνεις την εταιρία.
 
Δυστυχώς η λύση που προτείνεις δεν είναι πάντα καλή. Τι γίνεται αν υπάρξει αλλαγή/ακύρωση σε μία από τις 2 πτήσεις από την εταιρία; Αν έχεις κάνει μία κράτηση σου δίνει το δικαίωμα να αλλάξεις/ακυρώσεις και την άλλη. Αν έχεις 2 ξεχωριστές κρατήσεις, έχασες....
 
Νομίζω και η Ryanair δεν ακυρώνει την πτήση επιστροφής αν δεν εμφανιστείς στην πρώτη πτήση (μου έτυχε πρόσφατα)
 
Αυτό για την FR μπορώ να το επιβεβαιώσω, ωστόσο εμένα μου είχε τύχει κάτι τέτοιο πριν τουλάχιστο 10 χρόνια.
 
Top