Δημιουργούνται 26 νέα υδατοδρόμια

Σποράδες... με υδροπλάνο

Αλλα δύο νέα υδατοδρόμια θα λειτουργούν σε Σκόπελο και Αλόννησο

source: in.gr


-----------------------------------------------------------------------------------------
Πολυ υποπτο μου ακουγεται το: Πρόθεση αποτελεί επίσης η δωρεάν μεταφορά κατοίκων των απομακρυσμένων από την ηπειρωτική Ελλάδα νησιών με δρομολόγια υδροπλάνων δημόσιας υπηρεσίας.
 
'Ισως να εννοεί ότι οι γραμμές αυτές, αν και θα εκτελούνται από ιδιωτικές εταιρίες, θα μεταφέρουν δωρεάν τους μόνιμους κατοίκους αυτών των νησιών, με το κόστος να επιβαρύνει το Υπ. Μεταφορών. Κάτι σαν τις άγονες γραμμές φαντάζομαι αλλα χωρίς οι κάτοικοι να πληρώνουν τίποτα.
 
Και στο Travel Daily News (οπως παντα με μεγαλη καθυστερηση) αναφερεται ημερα το προτιθεμενο εργο. Αλλα το εξης κομματι με ψιλοεστειλε:

Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα 09 Ιουλίου 2007, ο κ. Κεφαλογιάννης πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους εταιρίας αμερικανικών συμφερόντων, η οποία έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση υδροπλάνων στην περιοχή των Σποράδων από το λιμένα του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.


H AirSeaLines ειναι καναδικων συμφεροντων (αν δεν με απατα η μνημη μου), Τι να πω? Τυπικη ελληνικη νοοτροπια? Ανταγωνισμος?.... no further comments
 
Αυτη ειναι μεξικανικων ενδιαφερων με εναν ελληνα στη μεση... Τελικα μας λειπουνε οι εγχωριοι και πρεπει να τους εισαγουμε... :twisted:
 
Ετσι απο περιεργεια πανω κατω ποσο κοστιζει μια διαδρομη μετ'επιστροφης απο Λαυριο π.χ?
 
Εξαρτάται που θες να πας! Τις τιμές θα τις βρεις στο site της εταιρείας.
 
Αυτη ειναι μεξικανικων ενδιαφερων με εναν ελληνα στη μεση... Τελικα μας λειπουνε οι εγχωριοι και πρεπει να τους εισαγουμε... :twisted:


H ΑrGo Airways είναι αμερικανομεξικανικόν συμφερόντων και ετοιμάζεται
να αρχίσει πτήσης αρχές 2008.

Το όνομα της εταιρία είναι ΑrGo International S.A. και αυτή τι στιγμή γίνετε η αντίστοιχη ΑrGo Airways Α.Ε. και όλα τα αναγκαία γραφειοκρατικά.

Τα λέμε σύντομα στην Ελλάδα
 
Υδροπλάνα στο παλιό λιμάνι των Χανίων;

Τη δυνατότητα δρομολόγησης υδροπλάνου με σταθμό υποδοχής και αφετηρίας το παλιό λιμάνι των Χανίων, εξετάζει
το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.
Ηδη υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό και το θέμα θα απασχόλησει κάποιες από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Ο Δήμος συμμετέχει στην επιτροπή που έχει συστήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το θέμα αυτό και βλέπει πολύ θετικά την αξιοποίηση κάποιου χώρου μέσα στο λιμάνι όπου το υδροπλάνο θα μπορεί να σταθμεύει και να αποβιβάζει και να επιβιβάζει επιβάτες.
Περισσότερα :arrow: http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=9525
από "Χανιώτικα Νέα"
 
Μας έμεινε ο τίτλος για τα 26 υδατοδρόμια... αλλά απ' ότι θα δείτε εδώ υπάρχει μέλλον...
 
Top