Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ινδία και Αφρική κατανοητό, υπάρχουν και ελληνικές κοινότητες και πιθανόν να εξυπηρετεί πολιτικούς, εμπορικούς, πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς (αν και η Aegean τα τελευταία χρόνια δε φημίζεται για την ανθρωπιστική της δράση).
Το Πακιστάν από που προκύπτει; Για να καλύψει την κοινότητα Πακιστανών της Αθήνας; Πόσοι είναι αυτοί; Μπορούν να αιτιολογήσουν τακτική σύνδεση; Έχουν αρκετή οικονομική επάρκεια και αεροπορική παιδεία ώστε να συντηρήσουν αυτές τις γραμμές; Εκτός αν μιλάνε για τσάρτερ. Δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του κυβερνήτη.
 
Κυβερνήτης είναι, όχι ο κ. Γερογιάννης / Βασιλάκης, και μιλούσε γενικά πάνω στις ανακοινώσεις που ακούσαμε πρόσφατα από την εταιρία. Μάλλον βρέθηκε στην άβολη θέση να έχει έναν δημοσιογράφο στο πιλοτήριο και μάλιστα εν ώρα πτήσης, ο οποίος του έχωσε ένα μικρόφωνο και μια βιντεοκάμερα στο πρόσωπο. Οπότε κάτι έπρεπε και αυτός να πει. That’s all…
 
Ξέρει κανείς γιατί φέτος το χειμώνα ήτανε δυνατό να κάνεις κράτηση στην βραδινή πτήση BRU-ATH-SKG με A3623 - A3136 (με άφιξη στην Αθήνα στις 22.45 και αναχώρηση στις 23.25, δηλ. 40 λεπτά - είχα τουλάχιστον 10 πτήσεις με αυτήν την ανταπόκριση), αλλά ακριβώς η ίδια σύνδεση με τις ίδιες ώρες από το επόμενο χειμερινό πρόγραμμα (δηλ. από τέλος Οκτωβρίου 24) δεν είναι δυνατό; Άλλαξε το MCT στην Αθήνα; Ή γιατί δεν το δίνει πια;
 
Κάποια στιγμή πήρε το μάτι μου ότι το MCT ειδικά για την Α3 από τέλη Μάρτη έχει πάει 1 ώρα (με κάποιες εξαιρέσεις) αλλά είναι μέχρι τέλη Οκτώβρη. "Γενικά" το MCT International->Domestic είναι 55 λεπτά πάντως:
Code:
STANDARD.D/D...D/I...I/D...I/I.
ONLINE .45 .45 .55 .45
OFFLINE .45 .45 .55 .45
 
Εφ΄όσον το θυμάμαι, και πριν ήτανε γενικά 45 λεπτά, όμως με κάποιες εξαιρέσεις - ιδιαίτερα της Α3 - όπου ήτανε 40 λεπτά. Ενώ το χειμώνα εκτός από το BRU-ATH-SKG είχε και για LCA, στην ίδια ώρα (δηλ. Non Schengen), θυμάμαι ότι στο παρελθόν είχα και πτήσεις OTP-ATH-SKG με 40 λεπτά.

Ελπίζω πραγματικά ότι μέχρι το χειμώνα θα αλλάξει κάτι, είτε η Α3 να αλλάξει κάπως τις ώρες, είτε το MCT. Τώρα το καλοκαίρι η βραδινή πτήση BRU-ATH ούτως ή αλλιώς είναι αργότερα, και δεν έχει πια ανταποκρίσεις (μόνο την επόμενη μέρα), αλλά το χειμώνα αυτή η ανταπόκριση ήτανε ιδανική.

Ούτε καταλαβαίνω τη λογική ότι I - D θέλει περισσότερο χρόνο. Ανταποκρίσεις με αλλαγή Schengen - Non Schengen, ναι, ίσως και τα μικρά domestic αεροδρόμια χωρίς τελωνείο (όπου οι επιβάτες από χώρες εκτός ΕΕ πρέπει να πάρουν τις βαλίτσες τους στην Αθήνα και να τις παραδώσουν εκ νέου), αλλά SKG / HER / CFU κλπ;
 
Επαναφέρει το Λάρνακα - Τελ Αβίβ η Aegean από 8 Ιουνίου , 5 φορές την βδομάδα , κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.
 
Έχει αρχίσει και φορτώνει πτήσεις απο Μάρτιο του 25 έως και τέλος Ιουνίου, έτσι πληροφοριακά ! ;)
 
Πάντως για όσα κοίταξα, μέχρι τέλος Μαρτίου είναι φορτωμένες πτήσεις. Λογικά είναι WIP
 
Έχει φορτώσει μέχρι στιγμής πτήσεις για βασικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του ‘25 (Μόναχο, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Ντουμπάϊ κλπ) χωρίς πολλές αλλαγές από ότι είδα.

Επίσης από 1 Νοεμβρίου το Λάρνακα - Τελ Αβιβ πάει σε καθημερινό.
 
Top