Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Φυσικά και πήρε μερίδιο αλλά δεν πετάει μόνη της απο ΑΤΗ για τους κομμένους προορισμούς της ΟΑ. Αντιθέτως, στα τσάρτερ, κατα κάποιο τρόπο πετάει μόνη της αφού μιλάμε για ναυλωμένες πτήσεις από Τ.Ο
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

red_fly9":mg84jmwz said:
mrk":mg84jmwz said:
Και επαναλαμβάνω το ερώτημα: Γιατί πρέπει να μας πουν ποια η μείωση της επιβατικής κίνησης της Olympic Air;
γιατι απλα δεν εγινε αυξηση αλλα ουσιαστικα, μετακινηση επιβατικου κοινου απο τις πτησεις που της παραχωρησε η ΟΑ!
τοσο δυδκολο ειναι να το καταλαβεις?...

Αχα! Και προφανώς οι μετακινούμενοι επιβάτες ανήκουν σε κάποια άλλη κατηγορία επιβατών, και δεν πρέπει να προσμετρούνται ως αύξηση στους κανονικούς επιβάτες... Μάλλον πληρώνουν και ειδικό ναύλο μετακινούμενων επιβατών (που λογικά είναι μικρότερος από τον κανονικό).

Ας πάρουμε όμως την υπόθεση ότι η Aegean έπρεπε να μας πει από που προήλθαν αυτοί επιβάτες (το γιατί βέβαια να το κάνει είναι μια άλλη ιστορία...) Πώς θα το αποδείξει; Θα ρωτάει κάθε έναν που κλείνει εισιτήριο "πριν από εμάς, με ποιον πετάγατε;". Επίσης, αυτούς που όντως εκμεταλλεύτηκαν μια προσφορά ή μια καλή τιμή, πώς τους ξεχωρίζουμε από τους άλλους;

Καταληκτικά: Ο λόγος που την πάω την κουβέντα εδώ είναι η επίκληση ότι υπάρχει μια αίσθηση ότι μόνιμα κάποιος μας κοροϊδεύει, κάποιος είναι διαπλεκόμενος και κάποιος πάει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια (γενικά αυτή η υπερβολή είναι ίδιον της φυλής μας σε πολλές εκφάνσεις της ζωής).

Δεν νομίζω ότι το δελτίο τύπου λέει κάποιο ψέμα. Και σίγουρα, κανένα δελτίο τύπου δεν πρόκειται να σου δώσει την πλήρως αντικειμενική εικόνα μιας κατάστασης. Αυτό το κάνουν οι δημοσιογράφοι που κάνουν έγκυρες αναλύσεις. Αλλά για να κάνουν έγκυρες αναλύσεις, χρειάζονται και έγκυρα στοιχεία. Και εφόσον αυτά ΔΕΝ υπάρχουν, έγκυρες αναλύσεις δεν μπορούν να γίνουν.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Μα ποιος ακριβώς είναι ο λόγος να πρέπει η όποια Aegean να μας πει ότι η αύξηση στους επιβάτες της οφείλεται στο ότι μια άλλη εταιρία έκλεισε, αποσύρθηκε από προορισμούς ή ό,τι άλλο; Η Aegean έχει αύξηση, πού είναι το παράλογο να μας το λένε δηλαδή αυτό; Αν ξαφνικά σταματούσε να πετάει η ΒΑ για αθήνα θα έπρεπε να βγάλει δελτίο τύπου η ΑΕ να μας πει ότι η αύξηση είναι τόση αλλά μη χαίρεστε γιατί οφείλεται στο ότι μετακινήθηκαν σε εμάς επιβάτες της ΒΑ; Η ΟΑ και η ΑΕ είναι ξεχωριστές εταιρίες, άρα (όσο δεν υπάρχει συγχώνευση) δεν έχει λόγο η ΑΕ να ασχολείται με το τι κάνει η ΟΑ. Στο κάτω κάτω και η ΑΕ έφυγε από αρκετούς προορισμούς που παραχώρησε στην ΟΑ. Εφ'όσον η αύξηση που πέτυχαν λοιπόν είναι θετική και μάλιστα μεγάλη, αυτό σημαίνει ότι μοίρασαν την πίτα προς το συμφέρον τους. Επαναλαμβάνω ότι στην τελική καμία εταιρία δεν πάει να δημιουργήσει νέους επιβάτες σε γενικές γραμμές. Να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά προσπαθούν και αν το πετυχαίνουν σημαίνει πως κάνουν σωστές κινήσεις.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Δεν εχω παιδια τιποτα με την Aegean, ουτε θελω να υποβαθμισω την αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού που παρουσαισε το Μάϊο του '11 σε συγκριση με το Μάϊο του '10, ουτε ειπα οτι ειναι πλασματικη!!! Απλα διαβαζοντας το δελτιο τυπου στην ιστοσελιδα της θεωρω οτι το προβαλει πολυ διθυραμβικα κατι που αναπαρήγαγαν και τα ΜΜΕ στην συνεχεια... και απλως ανεφερα οτι ενα ποσοστο της αυξησης ηταν αναμενωμενο μετα την αποχωρηση της ΟΑ απο καποια δρομολογια που ειχαν πολυ καλες πληροτητες!
θα χαρω ιδιαιτερα αν τα ιδια ποσοσοστα αυξησης (η ακομα και μεγαλυτερα) τα εμφανισει και το Μάϊο του '12...
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Belavia":3v6l4w2r said:
Όλοι τα παίρνουν; Όποια πέτρα σηκώσεις στην Ελλάδα θα βρεις διαπλεκόμουνα; Έλεος ποια. :thx:
Πήρατε, νομίζω, άλλη μια ιδέα γιατί πρέπει να ρίχνουμε ένα τελευταίο διαβασματάκι στα post μας, πριν πατήσουμε την "Υποβολή". Δε χάθηκε ο κόσμος για μερικά δευτερόλεπτα που θα χάσετε, να αφήσετε τέτοιου είδους χαζά λάθη.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ!!!
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Λογικά παίζει ρόλο κι η ένταξη στη Star Alliance. Τόσες συμφωνίες, τόση προώθηση, πτήσεις κοινού κωδικού, δε γίνεται να μη βοηθούν όλα αυτά.
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Μετά απο την ανακοίνωση για υποβολή έγκρικης πτήσεων κοινού κωδικού μεταξύ Αιγαίου και US Airways , παρατηρώ ότι θα υπάρχει συνεργασία στην πτήση SKG-LHR. Δηλαδή πρόκειται η Αιγαίου να ξεκινήσει αυτό το δρομολόγιο??
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Λέει και για SKG-FCO..Ίδωμεν..
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Προσπαθώ λιγάκι να καταλάβω τη λογική της Α3 η οποία μέσω χορηγίας φέρνει Ισπανούς δημοσιογράφους στη Ρόδο ώστε να προμοτάρουν το νησί στη χώρα τους αλλά τα δρομολόγια που ευελπιστούν οι τοπικοί φορείς να ανοίξουν στοχεύουν στις loco. :rolleyes: Κάτι παρόμοιο συνέβη και με Γάλλους δημοσιογράφους, μόνο που αυτούς τους "ανέλαβε" η Transavia η οποία θα αναπτύξει -λέει- περισσότερο τη γαλλική αγορά του χρόνου...
 
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Απότι καταλαβαίνω και βλέπω στα διάφορα συστήματα, η πτήση ATH-KLX εκτελείται πλέον αρκετές μέρες τη βδομάδα (5 τουλάχιστον) με J41 της Sky Express :!:

Π.χ. σήμερα η πτήση φτάνει ως SEH156 από HER στις 1630, αναχωρεί στις 1710 για KLX ως Α3454, επιστροφή 1920 και αναχώρηση ξανά για HER στις 20.00 (ως SEH157).

Φυσικά, η Α3 δεν αναφέρει στην ιστοσελίδα της (όπως υποχρεούται) πως η πτήση εκτελείται από άλλη εταιρεία.

Operated by: Aegean Airlines
Aircraft: British Aerospace Jetstream 41
 
Top