Μεταφορά Αγίου Φωτός

Μήπως δεν επιτρέπεται σε πτήση με επιβάτες να υπάρχει εν πτήση αναμένη φωτιά; Προσωπικά δεν θα ήθελα να βρίσκομαι μέσα σε μία τέτοια πτήση. Φαντάζομαι οι πιστοί πιστεύουν ότι δεν μπορεί από το άγιο φως να καεί ένα αεροπλάνο όπως εξάλλου δεν κολάει ο κοβιντ με την αγία κοινωνία αλλά η ΥΠΑ πρέπει να τηρεί κάποιους όρους και δεν είναι όλοι οι επιβάτες Χριστιανοί.

Δεν ισχύει Θεασσαλονίκη και AXD πήγε με τακτικές πτήσεις.

Συγκεκριμένα, το Μ. Σάββατο το πρόγραμμα των προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Αθήνα-Θεσσαλονίκη A3 126 19:35 – 20:30
  • Αθήνα-Αλεξανδρούπολη A3 146 20:10 – 21:05
  • Αθήνα-Χανιά A3 336 18:50 – 19:40
  • Αθήνα-Λάρισα OA 3002 (έκτακτη) 18:30 – 19:10
  • Λάρισα-Ιωάννινα OA 3003 (έκτακτη) 19:25 – 20:00
  • Ιωάννινα- Κέρκυρα OA 3004 (έκτακτη) 20:15 – 20:40
  • Κέρκυρα- Κεφαλονιά OA 3005 (έκτακτη) 20:55 – 21:20

6 άδεια τσαρτερ για το φως, συν επιστροφή, αντε μετά να πείσεις τον άλλο να μην βάζει πλαστικό καλαμάκι στον φραπε για το περιβάλλον.
 
Και το greek scam συνεχίζει κανονικά με την ευγενική χορηγία της Α3. :wall:

Ελπίζω η πολιτεία να προσφέρει την δέουσα υποδοχή και τιμές αρχηγού κράτους :thx:

 
Επειδή κάθε χρόνο αυτό έχουμε, δεν νομιζω να υπάρχει λόγος καθε φορά να το σχολιάζουμε. :)
 
Αν και δεν διαφωνώ ότι σαν θέμα είναι επαναλήψιμο και πλέον βαρετό, νομίζω ότι προκαλεί κάποια εντύπωση ότι ιδιωτική αεροπορική εταιρία εξακολουθεί ανελλειπώς να μεταφέρει με σημαντικά έξοδα από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα και μετά σε άλλα μέρη της Ελλάδας με ειδικές πτήσεις μια φλόγα / δάδα κλπ κλπ. με τεκμηριωμένο πλέον το fake story που το συνοδεύει ( αυτό της θαυματουργικής προέλευσης της φωτιάς )...
Απλά δεν βλέπω την "γοητεία" γιατί μια εταιρία του 21ου αιώνα να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, αλλά με παρηγορεί που δεν είναι έξοδα από τους δικούς μου φόρους....
 
Από το Tel Aviv τη φλόγα την φέρνει η Aegean η οποία τ?ην μεταφέρει από την Αθήνα σε κάποιους προορισμούς, όπως Ιωάννινα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά. . Και η Sky θα μεταφέρει από την Αθήνα σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Σάμο και Μυτιλήνη.
 
Και το greek scam συνεχίζει κανονικά με την ευγενική χορηγία της Α3. :wall:

Ελπίζω η πολιτεία να προσφέρει την δέουσα υποδοχή και τιμές αρχηγού κράτους :thx:

Τι εννοείς;
 
Ζητάω συγνώμη για την αναφορά σε ένα βαρετό και επαναλαμβανόμενο θέμα. Ο λόγος που το αναφέρω είναι η επαναλαμβανόμενη συμμετοχή σε ένα θρησκευτικό τελετουργικό από ελληνικές αεροπορικές εταιρίες το 2023. Ένα τελετουργικό που είναι κατά παραδοχή το λιγότερο παραπλανητικό. Ένα κατά παραγγελία θαύμα αν θέλεις. Άλλο το έθιμο άλλο το θαύμα. Όχι απλά δεν έχει κάποια γοητεία το τελετουργικό αλλά είναι συμμετοχή σε ένα αμφιλεγόμενο χάπενινγκ. Το ότι δεν το πληρώνει άμεσα ο φορολογούμενος το μάρμαρο δεν σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα επιβαρυνθεί με αυτή την «προσφορά» έμμεσα. Όταν έχεις ζητήσει συνδρομή λόγο της έκτακτου ανάγκης του COVID-19 και έχεις λάβει όχι μόνο κρατική ενίσχυση, αλλά και ανάλογες φοροαπαλλαγές, ο φορολογούμενος το πληρώνει. Με λίγα λόγια δεν βρίσκω την «δράση» κοινωνικά και εταιρικά ορθή και υπεύθυνη. Να με συμπαθάτε. Ως επενδυτής θα έλεγα άστο καλύτερα, ως χρηματοδότης θα έλεγα, ευχαριστώ πολύ να περάσει ο επόμενος. Ευτυχώς δεν διεκδικώ τέτοιο ρόλο όποτε όλα καλά :cool:
 
Το κατάστημα κάνει εξυπηρέτηση στο κράτος και στους πιστούς, τι δεν καταλαβαίνετε;

Η αεροπορική μεταφορά του φωτός είναι ένα «έθιμο» τόσο… παλιό που ξεκίνησε το 1988 με πρωτοβουλία ιδιώτη και που από το 2002 το ανέλαβε το ελληνικό ΥΠΕΞ με έξοδα των φορολογούμενων. Μετά την εκδημία της πΟΑ η μεταφορά γίνεται με έξοδα των επενδυτών της Α3. Αν εκείνοι συμφωνούν, δεν μας πέφτει λόγος.
 
Όπως και να το κάνουμε η θρησκεία είναι άρρηκτα δεμένη με την Ελλάδα και τα έθιμα της. Γι αυτό το λόγο η εκκλησία εκμεταλλεύεται στο έπακρον αυτό το "δέσιμο" με όποιον τρόπο μπορεί γιατί κάποια πράγματα θεωρούνται πλέον δεδομένα με τις ευλογίες και την πίεση της εκκλησίας, όπως και η μεταφορά του Αγίου Φωτός. Με όλα αυτά κανείς δεν ακουμπάει την εκκλησία, κανείς δεν την φορολογεί (κι ας έχει τη μισή Ελλάδα στην περιουσία της), κανείς δεν την κατακρίνει, καμία κυβέρνηση δεν επεμβαίνει και οι κληρικοί είναι πάντα υπεράνω πάσης υποψίας στο οτιδήποτε. Αντιθέτως όλοι την χαϊδεύουν γιατί από πίσω υπάρχει και πολύς λαός που είναι ψηφοφόροι, επιβάτες, πελάτες κλπ. Άρα την αβαντάρουν, συνήθως με εξόφθαλμες υπερβολές. Πάντα λοιπόν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της χώρας αναλάμβανε τη μεταφορά και σε κάποιες μεταβατικές περιπτώσεις γινόταν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
 
Top