Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Προσωπικά θεωρώ θα υπάρξει άνοιγμα προς Middle East από Aegean το 2023. Αλλά θα δείξει.
Με τα sold out που κάνει σε εσωτερικό, σε δρομολόγια που εκτελεί με ATR για θερινή περίοδο, θα περίμενα ενίσχυση των δρομολογίων εσωτερικού με Α320 οπού είναι εφικτό.
Έχει πολλές πτήσεις που κλείνουν πολύ νωρίς και ετσι χάνεται ένα μέρος του revenue potential.
Επιπλέον υπάρχει ένας σχετικός εκνευρισμός σε τοπικές κοινωνίες (κυρίως σε ανατολικό Αιγαίο) για τον λόγο ότι δεν βρίσκουν θέσεις last minute.
Πέρα από τα οποία ταξίδια μπορούν να προγραμματιστουν αρκετα νωρίτερα, πάντα υπάρχουν emergencies όπου πληρώνεις όσο όσο για να φτάσεις Αθηνα πολύ γρήγορα, οπότε εκεί υπάρχει πραγματική ανάγκη για μικρά δρομολόγια εσωτερικού με μεγαλύτερο αεροσκάφος. Το middle east μπορεί να περιμένει λίγο.
 
Άρχισαν η ακυρώσεις / μειώσεις στο χειμερινό πρόγραμμα. Από Θεσσαλονίκη η Ζυρίχη εξαφανανίστηκε από αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι Βρυξέλλες μειώθηκαν από 3 σε 2 weekly (φεύγει Πέμπτη απόγευμα) και μετά τα Χριστούγεννα σταματάνε και αυτές.

Και αρχίζουν ξανά (προς το παρόν) από μέσα Φεβρουαρίου / αρχές Μαρτίου.

Μάλλον έχει καί άλλες ακυρώσεις, δεν έψαξα συστηματικά, απλά αυτά είναι δρομολόγια που είχα ήδη κρατήσεις.....
 
Αναβάθμιση από Α320 σε Α321Νeo, την νεα χρονια, των γραμμων
ΑΤΗ-JED, SKG-DUS,SKG-STR

 
Ξεκίνησαν και οι περικοπές από Αθήνα με την Aegean να μετατρέπει σε seasonal σημαντικούς προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα για τον χειμώνα φαίνεται πως κόβει και ξανά αρχίζει τον Μάρτιο : Αμμάν, Βασιλεία, Μπιλμπάο, Δουβλίνο, Νάπολι, Όσλο, Νυρεμβέργη, Κολωνία.
 
Ξεκίνησαν και οι περικοπές από Αθήνα με την Aegean να μετατρέπει σε seasonal σημαντικούς προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα για τον χειμώνα φαίνεται πως κόβει και ξανά αρχίζει τον Μάρτιο : Αμμάν, Βασιλεία, Μπιλμπάο, Δουβλίνο, Νάπολι, Όσλο, Νυρεμβέργη, Κολωνία.
Με εξαίρεση το Αμμάν, είπε ποτέ η Αιγαίου ότι θα εξυπηρετούνται όλο τον χρόνο?
 
Αμμάν, Νάπολι, Δουβλίνο ήταν για όλο τον χρόνο. Τα υπόλοιπα τελείωναν Ιανουάριο και ξεκινούσαν πάλι Μάρτιο, τώρα σταματάνε Οκτώβρη.
 
Το Μπιλμπάο ήταν να ξεκινήσει το 2020 αλλά λόγω κορωνοιου δεν έγινε..πρώτη φορά τώρα.. .και αν δεν κάνω λάθος, η κολώνια και η Νυρεμβέργη είναι πρώτη φορά στο πρόγραμμα από Αθήνα..οσο για το Όσλο, το είχε, το έκοψε και το επανέφερε ..

Δεν νομίζω ότι υπάρχει αρκετή κίνηση για τον χειμώνα σε πολλά από αυτά..ειδικά το Μπιλμπάο.

Η κολώνια άνετα μπορεί να εξυπηρετηθεί από το Ντύσσελντορφ..

Μερικοί από αυτούς τους προορισμούς θα μπορούσαν να συντηρηθούν με μικρότερο αεροσκάφος σαν το Α221/3.

Τεσπά..το σημαντικό είναι να μην εξαφανιστούν εντελώς και να δούμε αρκετούς νέους στο καλοκαιρινό πρόγραμμα 2023
 
Καλά, το προσπαθούν κάθε χρόνο να συνεχίζουν κάποια από τα καλοκαιρινά δρομολόγια και το χειμώνα. Και μετά μειώνονται ή και εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο.

Το ίδιο και από Θεσσαλονίκη, όπως με BRU και ZRH, μάλλον με τη λογική ότι μπορούμε να πετάμε μέσω ATH/MUC/FRA (και για να γεμίζουμε τις πτήσεις από/ προς εκεί).
 
Παντως στο SKG-ZRH φαινεται φετος το χειμωνα η LX να εχει αυξημενα δρομολογια σε σχεση με περσι, δλδ 5w από 2w..Aλλα αυτα ειναι τα τωρινα σχεδια, θα φανει ποσο θα τα κρατησουν..Oπότε, δεδομενης της μειωμενης κινησης και επειδη ισως παλι με τις εξαρσεις ιων αρχισουν περιορισμοι συν την βαρυχειμωνια στις τσεπες λογω ρευματος/αεριου κτλ, προχωραει κ η Α3, οπως και αλλες σε περικοπες για το χειμωνα, περισσοτερες απο τις αναμενομενες(?)
Και η LH δεν θαχει SKG-FRA, το αφηνει ολο στην Α3 για χειμωνα
 
Μα πού βλέπεις 5 πτήσεις της LX; Μέχρι τα Χριστούγεννα έχει 3 (Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο), μετά μόνο μια (Σάββατο), εάν δεν μειώνει / ακυρώνει και αυτές. Γιατί και η LX εκεί κάνει το ίδιο με την Α3, συνεχίζει κάποια καλοκαιρινά δρομολόγια, και μετά ακυρώνει τη μια πτήση μετά την άλλη (φέτος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν έμεινε σχεδόν καμία πτήση). Ενώ η Α3 σταματάει από Δεκέμβριο (εκτός από κάποιες πτήσεις Χριστούγεννα).

Και όπως γράφεις, η LH έκοψε τη Φραγκφούρτη και μείωσε το Μόναχο σε μία μόνο πτήση την εβδομάδα. Η Α3 προς το παρόν έχει κρατήσει τις 2 καθημερινές για Μόναχο, αλλά μάλλον θα κόψει κι αυτή. Το ίδιο η OS που προς το παρόν έχει καθημερινή πτήση για Βιέννη, ακόμα το βαθύ χειμώνα (δεν πιστεύω ότι θα γίνουν όλες).
 
Top