Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πολλές αλλαγές πάντως για 1 μήνα πριν την αλλαγή του προγράμματος σε χειμερινό. Τόσο επείγον άραγε;
 
... Το αντίστροφο βραδινό είχε σχεδόν πάντοτε πολύ καλή πληρότητα...


Είχε καλή πληρότητα όταν έφευγε λογική ώρα, τώρα εάν φτάνει 23.30 (ή 00.30 σε μέρες με καθυστέρηση και καθόσον όλα τα δρομολόγια είναι με ΑΤ7 οπότε η μία ώρα είναι μια ώρα), δε θα έχει για αυτό και διανυκτερεύει το α/σκάφος.

Καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά μάλλον τους βγήκαν ακριβά τα ξενοδοχεία, και έτσι από τις 03/10 αλλάζει και πάλι το πρόγραμμα κρατώντας ναι μεν τις επιπλέον 4 πτήσεις την εβδομάδα, αλλά με αναχώρηση στις 06:30 από Αθήνα τελικά!!

Δυστυχώς για λίγο κράτησε η "χαρά" των ανταποκρίσεων. Γιατί με άφιξη της 141 στις 7.40 (και δεδομένου ότι η πρωινές δεν έχουν τραγικές καθυστερήσεις) είναι αποδεκτή η μετεπιβίβαση για ZRH, MXP, FCO, AMS, BER, MAD κτλ. Άμα φτάνει κανείς 9.10, μόνο προορισμούς Γερμανίας και καμιά IST να προλαβαίνει το πρωϊ
 
Αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση η AXD πάντως καθώς και η GQ αναμένεται να έχει έως 3 πτήσεις τη μέρα το χειμώνα, οπότε θα υπάρχουν μέρες που θα υπάρχουν 6 πτήσεις από ΑΤΗ.

Διανυκτέρευση (και δη με ATR) θα έχει η JTR (δε θυμάμαι αν είχε πέρσι, αλλά είναι γενικά πρόσφατο trend) και οι "μεγάλοι" προορισμοί SKG, HER, RHO, CHQ. Μάλιστα, απότι βλέπω στα rotations πολλά δρομολόγια φαίνεται να εκτελούνται από τις βάσεις αυτές (SKG, HER, RHO, CHQ) προς ATH, κάτι που είναι καινούριο και δείχνει πως υπάρχει πρόθεση να κρατήσει βάσεις πληρωμάτων εκεί και το χειμώνα πιο συστηματικά (π.χ.CHQ).
 
Αρχίζει να φορτώνει πτήσεις για το καλοκαίρι του '23 η Aegean , βέβαια όλα μπορούν να αλλάξουν και να τροποποιηθεί το πρόγραμμα πτήσεων τελείως αλλά αναφορικά μέχρι στιγμής έχουμε :

Από Αθήνα :
Νέες πτήσεις
Αθήνα (ATH) - Ρίγα (RIX) , από 18 Μαΐου 2023 , 2weekly , με Α320neo
Αθήνα (ATH) - Λιουμπλιάνα (LJU) , από 6 Ιουνίου 2023 , 2weekly , με Α320
Αθήνα (ATH) - Πάλμα ντε Μαγιόρκα (PMI) , από 1 Ιουνίου 2023 , 2weekly , με Α320neo

Τα Αθήνα - Όσλο, Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Ελσίνκι, Ζάγκρεμπ, Μάλτα, Μπιλμπάο, Μάντσεστερ, Κολωνία πάνε σε 3 εβδομαδιαίες πτήσεις το καλοκαίρι από τις 2 εβδομαδιαίες που ήταν φέτος.
Επίσης τα Αθήνα - Σμύρνη και Ποντγκόριτσα θα εκτελούνται με Α320 από τα ATR που γίνονται φέτος.
Το Αθήνα - Ριάντ πάει σε 4 εβδομαδιαίες πτήσεις το καλοκαίρι εκ των οποίων οι 2 θα είναι πρωινές με αναχώρηση 7:45 από Αθήνα και άφιξη 11:35 στο Ριάντ.
Επιστρέφουν ξανά τα Αθήνα - Ταλίν και Κρακοβία που κόπηκαν απότομα φέτος με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις το καθένα.
Το Αθήνα - Ερεβάν πάει σε καθημερινές πτήσεις.
Το Αθήνα - Βουκουρέστι θα είναι με 2 καθημερινές πτήσεις με την 1 καθημερινή πτήση (βραδινή) να εκτελείται από την Animawings.

Από Θεσσαλονίκη :
Νέες πτήσεις
Θεσσαλονίκη (SKG) - Κολωνία (CGN) , από 3 Ιουνίου 2023 , 2weekly , με Α320
Θεσσαλονίκη (SKG) - Ερεβάν (EVN) , από 29 Μαΐου 2023 , 3weekly , με Α320
Θεσσαλονίκη (SKG) - Βαρκελώνη (BCN) , από 29 Μαΐου 2023 , 2weekly , με Α320

Το Θεσσαλονίκη - Παρίσι πάει σε 3 εβδομαδιαίες πτήσεις και το Θεσσαλονίκη - Ρώμη πάει σε 4 εβδομαδιαίες πτήσεις.
 
Tα δρομολόγια ATH-LJU, ATH-PMI, SKG-BCN, SKG-CGN δεν ειναι καινουρια, είναι επανέναρξη ουσιαστικά. To SKG-EVN γινεται απο τσάρτερ κανονικο δρομολογιο, θετικό αυτο

Το SKG-CDG έτσι κι αλλιώς 3 εβδ. πτήσεις ηταν το καλοκαιρι, δεν υπαρχει αύξηση (δυστυχώς). Θέλω να δω αν θα επαναφέρει ποτέ το πολυ συντομο SKG-LHR ή λογω των πολυ υψηλών τελών δεν το επαναφέρει ποτέ. Ισως να αποτολμούσε SKG-LGW παρά τον ανταγωνισμο.
 
Κάτι μου λέει, ότι η ενισχυμένη συνδεσιμότητα από και προς EVN θα εξαρτηθεί από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία και το κατά πόσο θα επιμείνει η Δύση στις κυρώσεις.
 
Αθήνα - Σεβίλλη από 6 Ιουνίου 2weekly . Eίχε ξαναπετάξει προς τα εκεί;
Αθήνα - Σπλιτ από 7 Ιουνίου - -2x resume
Aθήνα - Μπακού από 22 Μαίου - 2x - resume
Aθήνα - Μπρατισλάβα από 5 Ιουνίου - 2x - new
Αθήνα - Νταμάμ - από 17 Μαίου -2x - new
 
Επίσης εγώ βλέπω και Αθήνα - Μπέρμινχαμ από 28 Μαρτίου 2023 με 2 εβδομαδιαίες και Αθήνα - Μπρίστολ από 27 Μαρτίου 2023 με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.
 
SVQ είναι νέα προσθήκη όντως.

Ελάτε να μαζευτούμε να πετάμε φελούς (όπως στη διαφήμιση) περιμένοντας να δούμε πόσες από αυτές τις πτήσεις άραγε θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι το 2023.
 
Καλά μέχρι τότε έχουμε το ράβε ξήλωνε! Ας δούμε πως θα βγει ο χειμώνας πρώτα
 
Top