Δρομολόγια Aegean

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Από λίγο που το έψαξα, αυτός είναι ο τρόπος να συνεργαστούν με low-cost χωρίς να μας πουν πως συνεργάζονται με low-cost? Οι εταιρείες που βρήκα είναι Easyjet και Vueling με τελείως διαφορετικό fare structure απότι η Α3.

Επίσης, στους όρους του Dohop (που by the way το πληρώνεις κιόλας 33.39 ευρώ για ένα δρομολόγιο που έψαξα), αναφέρεται το εξής:

Your trip includes Dohop Connect:
If your flight is delayed or cancelled, Dohop will rebook you on an alternative flight to your final destination. Please contact Dohop for any questions about your connected itinerary.

Φαντάζομαι πως οποιαδήποτε έξτρα κόστη (π.χ. διανυκτέρευση, γεύματα κτλ) δεν περιλαμβάνονται στην "υπηρεσία", όπως δικαιούται ο κάθε επιβάτης βάσει του κανονισμού ΕΚ261 σε περίπτωση ενιαίου εισιτηρίου. Εν τω μεταξύ, με τους προορισμούς που έχουν επιλέξει (KEF, TNG, DKR, NBE κτλ), εκ των πραγμάτων αν χαθεί η ανταπόκριση από Αθήνα, θα χρειαστεί διανυκτέρευση (τουλάχιστον) μιας και π.χ. η Easyjet δεν έχει πολλές πτήσεις τη μέρα για KEF κάποιες φορές ούτε καν την εβδομάδα... Οπότε καλή τύχη σε όσους (ενδεχομένως από άγνοια ή μαζοχιστικές τάσεις) το επιλέξουν.
 
Πράγματι, δεν ξέρεις τι να πρωτοπείς :stupid:
Το μοναδικό όφελος που βλέπω για τον πιθανό επιβάτη είναι ότι σου δίνει μια επιλογή η ένα συνδυασμό πτήσεων σε τιμή που δεν ειναι αστρονομική. Υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Για την εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία το όφελος είναι κάποιες πωλήσεις και κύριος data για το που θέλει να ταξιδέψει το κοινό. Επιπλέον Είναι σαν να κάνει code-sharing χωρίς να κάνει code-sharing. Δηλαδή δεν κάνει την δουλειά που απαιτείται στην τιμολόγηση και τιμολογει μονο το κομμάτι που επιχειρεί η ίδια και δεν αναλαμβάνει το ρίσκο αν κάτι πάει στραβά.
Ίσως προκύψει κάποιο όφελος για τον επιβάτη σε μορφή χαμηλότερης τιμής αλλά αν καθυστερήσει η μια πτήση και χαθεί η ανταπόκριση you're left High and dry o_O όπως και αν έχεις δυο διαδοχικές πτήσεις με Ryanair, EasyJet, Wizz.

Τίποτα δεν είναι για όλους, ωστόσο κάποιοι θα ρισκάρουν. Ούτε εμένα με αφορά στην παρούσα φάση αλλά ποτέ δεν ξέρεις :)
Αυτό που μου κάνει θετική εντύπωση είναι η μερική αντιμετώπιση των ιδεοληπτικων νευρωσεων η κολληματων της Α3.
Εμείς είμαστε αυτο, εμείς δεν είμαστε αυτό κλπ.
Δεν έχουν να χάσουν τίποτα στην Α3 απο αυτή την κίνηση οπότε γιατί όχι :6:
Αν κοιτάξει κάποιος το dohop στο δικό του website, θα δει ότι υπάρχουν εκτός από Aegean και Skyexpress, Iberia, Air France κλπ., οπότε δεν είναι έκπληξη.
 
Το είδατε ότι όντως έχει καλές τιμές; Εγώ μάλλον θα περίμενα ότι στην ουσία πληρώνεις τα 2 ξεχωριστά εισιτήρια συν κάποιο έξτρα, σαν ασφάλιστρο για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά και η εταιρία πρέπει να σου καλύψει τα έξοδα για την νέα πτήση.

Συν το ερώτημα σε ποια νέα πτήση θα σε βάλουν. Υποθέτω στην πιο φθηνή (για τη dohop), και όχι για την καλύτερη επιλογή για τον επιβάτη.

Προσωπικά προτιμάω να κλείσω τα 2 εισιτήρια μόνη μου (εάν δεν βρίσκω άλλη δυνατότητα), γνωρίζοντας και το ρίσκο και τις εναλλακτικές και το ενδεχόμενο κόστος, αλλά έχοντας εγώ τον έλεγχο εάν κάτι πάει στραβά. Και όχι να εξαρτώμαι από τέτοια εταιρία και το τί συμφέρει σ΄αυτήν.

Για να μη μιλάω για τέτοιες συμβολές

Your connection time can vary anywhere from 90 minutes to a full day or an overnight stop. For shorter connection times (90 minutes to 3 hours), we recommend that you familiarize yourself with your connection airport terminal map in order to make as speedy a transfer as possible. Terminal maps can be found on airport websites

Σοβαρά μιλάμε :thx:
 
Μ' αρέσει που λέγαμε, ότι με το codeshare με Volotea, η Αιγαίου άγγιξε τον πάτο στις συνεργασίες της.

Εν τω μεταξύ, το timing για μια τέτοια κίνηση είναι ό,τι καλύτερο. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι όλα κύλησαν «ρολόι» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια το καλοκαίρι του 2022.
 
Ναι αλλά μετά την Volotea έκανε και συμφωνία με την Emirates :mrgreen: ούτε υποβαθμιστηκε με την μια, ούτε αναβαθμιστηκε με την άλλη.
Το προϊόν της Volotea είναι πολυ συγκεκριμένο, το ίδιο και της Emirates. Αυτο που δεν είναι standard ειναι της Α3 και δεν γνωρίζω για την Animawings με την οποία η Α3 έχει πτήσεις κοινού κωδικού.
Απο την στιγμή που είναι γνωστό τι service level προσφέρει η κάθε μία, η επιλογή είναι προσωπική. Δεν είναι ότι κλείνεις με Aegean και πετάς με Volotea. Η Volotea εχει την δική της δυναμική και τα code shares δίνουν extra visibility στην Α3. Δεν το λες κακό :)

Σε σχέση με το σχόλιο Urlike, νομιζω και εγώ ότι θα έκλεινα 2 ξεχωριστά εισιτήρια και θα επερνα το ρίσκο εξολοκλήρου και θα έκανα τα κουμάντα μόνος μου αν δεν υπάρχει κάποιου είδους προστασίας. Δεν βλέπω το dohop ως πανάκεια, αλλά μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή μου. Όπως όταν κοιτάζω μια πτήση στο site της Aegean δεν σημαίνει ότι θα κλείσω κιόλας . Άλλη μια πλατφόρμα που βοηθά το εμπόριο με κάποιο margin είναι. Είναι μοναδικό; δεν είμαι σίγουρος :rolleyes:
Post automatically merged:

Ok, το καλοκαίρι 22 ήταν απο αλλο κόσμο. Με βάση αυτό θα κάνει τον προγραμματισμό της η κάθε εταιρία για το μέλλον;
 
Last edited:
Στα FAQ's της υπηρεσίας λέει τα εξής ενδιαφέροντα:

- Επί του παρόντος δεν είναι δυνατή η συγκέντρωση μιλίων για αγορές προϊόντων DoHop.
- Τυχόν αλλαγές, πρέπει να γίνουν από τον ίδιο τον επιβάτη μέσω του ιστοτόπου της εκάστοτε αεροπορικής και στη συνέχεια, να ενημερωθεί η DoHop.
- Αν κάτι πάει στραβά, μιλάτε με DoHop, όχι με Αιγαίου.

Αν και οι προορισμοί είναι αξιόλογοι, έχω την εντύπωση ότι η υπηρεσία στοχεύει σε συγκεκριμένη κατηγορία επιβατών, αφ' ενός budget conscious, αφ' ετέρου με αρκετή διάθεση, ενέργεια και χρόνο να αντιμετωπίσουν την πρόκληση ενός τέτοιου ταξιδιού: κάτι σαν τον Ευτύχη Μπλέτσα, ένα πράγμα... Για τους υπόλοιπους, τους όχι και τόσο happy travellers, αντί για μήλα Ζαγορίν και μπισκότα Βιολάντα, πάρτε μαζί σας ένα ή περισσότερα κουτάκια με χάπια υδροχλωρικής βουσπιρόνης. Αν και δε θα σας λύσει το πρόβλημα ενός missed connection, εν τούτοις είναι πολύ καλό αγχολυτικό.
 
Το πλεονέκτημα τιμής που μπορεί να έχεις μέσω του Dohop δεν είναι αμελητέο, στην οποία περίπτωση, αν υπάρχει κάποιου είδους προστασίας, θα λειτουργήσει.
Το να επιλέγεις πώς και που ξοδέψεις τα χρήματα σου δεν σε κάνει κατ' ανάγκη budget conscious. Για μερικούς, σημασία έχει ο προορισμός και όχι η πτήση.
Όσο περισσότερο ταξιδεύει κάποιος, τόσο λιγότερο άγχος έχει για το αν κάτι πάει στραβά με τον προγραμματισμό. Δεν μιλάω για επαγγελματικά ταξίδια φυσικά.
 
έχω την εντύπωση ότι η υπηρεσία στοχεύει σε συγκεκριμένη κατηγορία επιβατών, αφ' ενός budget conscious, αφ' ετέρου με αρκετή διάθεση, ενέργεια και χρόνο να αντιμετωπίσουν την πρόκληση ενός τέτοιου ταξιδιού: κάτι σαν τον Ευτύχη Μπλέτσα, ένα πράγμα...
Είναι οι Budget Concious, οι οποίοι εν ανάγκη κοιμούνται στα παγκάκια του αεροδρομίου.
 
Νέες πτήσεις Αθήνα (ATH) - Νιούκασλ (NCL) μόλις ανέβηκαν από την Aegean από 14 Ιουνίου 2023 , 2weekly κάθε Τετάρτη και Κυριακή!
 
Εμένα δε μου τις βγάζει. Στο aegeanair.com ?
 
Top