Δρομολόγια Olympic Air

jerry":2nlb6yg8 said:
Μετά τη Σύρο, και η Ζάκυνθος επανέρχεται στα δρομολόγια (τουλάχιστον μέχρι τέλη Οκτωβρίου), με καθημερινή πτήση με DH8.

Τόσο η Σύρος όσο και η Ζάκυνθος φαίνεται πως τελικά παραμένουν και στο χειμερινό πρόγραμμα με 5xweekly και 6xweekly αντίστοιχα.
 
Και τα δρομολόγια αναλυτικά :

Αθήνα-Ζάκυνθος
ΟΑ 644 12345-7 1730-1840 DH8
Ζάκυνθος - Αθήνα
ΟΑ 645 12345-7 1900-2000 DH8

Αθήνα-Σύρος
ΟΑ 670 1-34--- 0740-0825 DH8
ΟΑ 670 ----5-7 1455-1540 DH8
Σύρος-Αθήνα
OA 671 1-34--- 0845-0930 DH8
ΟΑ 671 ----5-7 1600-1645 DH8
 
Απ' τη Ροδιακή
Δεν θα διακοπεί η αεροπορική σύνδεση της Σύρου με την Αθήνα, όπως διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο πρόεδρος της Olympic Air, κ. Γιάννης Καρακαδάς.

Ο κ. Καρακαδάς ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι η συνέχιση του δρομολογίου έχει διασφαλιστεί, έπειτα από το αίτημα του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένταξη της γραμμής Αθήνα-Σύρος-Αθήνα, στα επιδοτούμενα δρομολόγια.

Αυτή η 2η παράγραφος ιντριγκάρει λίγο... Τι σχέση έχει η συνέχιση του (ζημιογόνου) δρομολογίου απ' την ΟΑ με το αίτημα του (Κυκλαδίτη) υπουργού στην ΕΕ? Μήπως επιδοτείται ήδη ή μήπως έχει "μοιραστεί" εκ των προτέρων (μιάς και μόνο Dashάκι κατεβαίνει), λέω εγώ τώρα...
 
Η Σύρος είναι το κοντινότερο δρομολόγιο (από Αθήνα) του δικτύου της Ο.Α. και πολύς κόσμος επιλέγει το πλοίο από Πειραιά ή Ραφήνα. Όμως η ρότα φέρνει τα πλοία ανοιχτά του Κάβο Ντ'Όρο όπου πολλές φορές έχει πολύ δυνατό αέρα και έντονο κυματισμό, οπότε τον χειμώνα ειδικά τα πλοία μπορεί να έχουν πρόβλημα, άρα η αεροπορική σύνδεση πρέπει να μένει ανοιχτή όλο τον χρόνο, έστω και με μειωμένο αριθμό πτήσεων.
 
Δεν ισχύει ακριβώς αυτό. Απο Ραφήνα πλοίο για την Σύρο δεν υπήρξε φέτος το καλοκαίρι, αρα σίγουρα δε προβλέπεται ούτε για το χειμώνα. Οι γραμμές είναι μόνο: α) Ραφήνα - Μαρμάρι, και β) Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος και με το Σούπερφέρρυ να κάνει και κάποια δρομολόγια την εβδομάδα μέχρι την Νάξο, τα οποία όμως και αυτά κόπηκαν (αφήνω έξω τα ταχύπλοα που εκτός του ότι δεν έπιαναν Σύρο, έρχονται Ραφήνα για αρπαχτή το καλοκαίρι και το χειμώνα κάθονται).
Τα πλοία πάλι που αναχωρούν απο Πειραιά για την αρχόντισσα των Κυκλάδων σίγουρα δεν περνούν απο Κάβο Ντ΄Ορο, αλλά βόρεια της Κύθνου. Επομένως δεν είναι αυτός πραγματικός λόγος για να υπάρχει αυτη η σύνδεση.

Φιλικά πάντα
 
Στο online-booking της ιστοσελίδας της Olympic Air υπάρχει το θερινό πρόγραμμα...
 
Τι υπάρχει;Το θερινό πρόγραμμα;Μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος;
 
Ναι, το πρόγραμμα έχει ανέβει στο σύστημα κρατήσεων. Επίσης, και τα επιδοτούμενα έχουν φορτωθεί στο σύστημα, αλλά δεν είναι δυνατή η κράτηση, αφού υπάρχουν εκκρεμότητες.
 
Άρα συζητάμε σχετικά με το σύστημα κρατήσεων ή για το site;Και για το θερινό ή για το χειμερινό πρόγραμμα;
 
Χθες που ταξίδεψα με Dash Q400 της ΟΑ αλλά και το καλοκαίρι ο συγκυβερνήτης ήταν αλλοδαπός (Το καλοκαίρι Δανός, χθες Ισπανίδα). Πού οφείλεται αυτό? Έχει αναλάβει η OA την εκπαίδευση τους?
 
Top