Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

convair

Business-Class-Member
Εγγραφή
22/08/2006
Μηνύματα
273
Likes
82
Περιοχή
Athens
Website
www.707.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
Kάτι παλιό που βρήκα στην αναζητήσεις μου σχετικά με την Balair (με βάση στη Βασιλεία) που πετούσα σαν παιδάκι....

Μια ιστορία απο μια όχι τόσο παλιά εποχή αλλά και τόσο μακρινή αν αναλογιστεί κανείς πόσα έχουν αλλάξει μέσα σε 35 έτη.

7-12-1988 ένας καταστροφικος σεισμός έπληξε τη βόρεια Γεωργία (> τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης επί Γκορμπατσοφ) με 25.000+ νεκρούς. Μαζί με άλλες χώρες η ελβετική Balair ανέλαβε πτήσεις βοηθείας με αποστολή να μεταφέρει σκηνές, ρούχα, φάρμακα κλπ. στους πληγέντες.
Μια απ' αυτές τις πτήσεις με εργαστηριακό υλικό για το Παιδατρικό Νοσοκομείο του Γερεβάν έγινε από ένα MD-83 το οποίο με δυσκολία λόγω καιρού φτάνει τα Χριστούγεννα του 1988 στο Γερεβάν. Όταν λίγο αργότερα ξεκινάει η διαδικασία επιστροφής εν μέσω συνθηκών χιονόπτωσης & πάγου....έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία αποπαγοποίησης. . . .

Ο Κυβερνήτης ευγενικά 'απέφυγε' προσφορά των Γεωργιανών για αποπαγοποίηση με χρήση καυσαερίων ενός ρωσικού κινητήρα jet και αντ' αυτού το πλήρωμα με τα γάντια, trays και οινοπνευματώδη από τα galleys έκανε ότι μπορούσε όπως μαρτυράνε οι ιστορικές φωτογραφίες....:thx:

 

OveLix

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
07/11/2004
Μηνύματα
1.196
Likes
833
Περιοχή
Elbonia
Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, προτείνει...
Should we get rid of air miles for climate change?
Όποτε βλέπετε τίτλο δημοσιεύματος με ερωτηματικό στο τέλος, σημαίνει ότι η απάντηση είναι "Όχι". Νόμος.

Επιπλέον, το δημοσίευμα του BBC είναι απλώς η άποψη ενός ανθρώπου (και ερευνητή του Harvard) ο οποίος πιθανότατα θέλει να φτιάξει το όνομά του με δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ (εκτός από τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις) ώστε να τον καλούν να μιλήσει κ.λπ. Ένα άρθρο σαν αυτό, λογικά θα του αποφέρει μερικές συνεντεύξεις σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο.

Αφορμή για το άρθρο είναι η άποψη ενός άλλου ακαδημαϊκού (Richard Carmichael) που εκείνος πρώτος πρότεινε την κατάργηση των FFPs, ενώ ακόμα και οι ειδικοί οι οποίοι ερωτήθηκαν για το άρθρο δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις.

Για μένα, το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το 30% των μιλίων (μιλάμε για δεκάδες τρισεκατομμύρια) καταλήγουν αχρησιμοποίητα για διάφορους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει νομικός τρόπος με τον οποίο θα υποχρεώσει κάποιος (ποιος; ) μια τεράστια πολυεθνική βιομηχανία (όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες) να καταργήσουν αυτά τα προγράμματα. Μιλάμε για σενάριο ακαδημαϊκής φαντασίας ανάξιο συζήτησης.
 
Last edited:

flesland

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
14/09/2008
Μηνύματα
2.326
Likes
629
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDK
Χαζομαρούλες. Μεγαλύτερη έννοια έχει να απαγορευτεί η μεταφορά και εισαγωγή εμφιαλομένου νερού από άλλη χώρα (βλέπε νερό Φιτζι) ή αβοκάντο στη Σιβηρία που έχει παραχτεί στο Μεξικό και συσκευαστεί στην Χιλή. Πολλές εταιρείες πλέον αγοράζουν το offset του CO2 για τα στελέχη τους. Εγώ λέω να απαγορεύσουμε και στους Κινέζους να υπάρχουν που παράγουν το 30% της παγκόσμιας μόλυνσης:rolleyes:

H αεροπορία είναι το 2% των παγκοσμίων ρύπων, δεν είναι λίγο αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί.
 
Top