Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Νομίζατε πως μόνο η ΤΗΥ τα "θαλασσώνει" στις προσγειώσεις;; Η United στο παρακάτω βίντεο λέει: "I can do worse, hold my beer" :oops:


Θα έλεγα ότι κάποιος ξέχασε να μαζέψει τα spoilers και να ενεργοποιήσει το TOGA...
 
Η ΙΑΤΑ βελτίωσε την πρόβλεψή της για την κερδοφορία των μελών της για το 2024 (η προηγούμενη εκτίμηση στο ποστ #2789).

-Αναμενόμενος τζίρος: $996 δισ. (ρεκόρ όλων των εποχών)
-Κέρδη $30,5 δισ. (αντί για 27,5 στην προηγούμενη εκτίμηση).
-Περιθώριο κέρδους 3,1%
-Οι ταξιδιώτες το 2024 θα είναι σχεδόν 5 δισ., ρεκόρ όλων των εποχών.
-Μέσο κέρδος ανά επιβάτη: 6,14 δολάρια.
-Average load factor: 82,5%
-Η ζήτηση για ταξίδια αναμένεται να ανεβαίνει κατά 3,8% ετησίως κατά μέσο όσο για τα επόμενα 20 χρόνια.

Περισσότερα εδώ

Όλα τα παραπάνω, ενώ ο κλάδος αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τους κατασκευαστές, χιλιάδες αεροσκάφη είναι στο έδαφος λόγω των γνωστών προβλημάτων των GTF, έχουμε δύο πολέμους σε εξέλιξη στην ευρωπαϊκή μεθόριο, υπάρχει έλλειψη πιλότων (θα λείπουν περίπου 50.000 ως το 2025) και μηχανικών.

Υποψιάζομαι ότι η μεγάλη ζήτηση για ταξίδια εκ μέρους του κοινού κρατά ψηλά τις τιμές και το load factor, αλλά με μέσο κέρδος 6 δολάρια ανά επιβάτη και περιθώριο κέρδους 3,1%, δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό θα ήταν να περιμένουμε μειώσεις.
 
Ένα Α321 της Austrian Airlines( OE-LBM ) έπεσε σε χαλαζοκαταιγίδα με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο κομάτι από την "μύτη" του, εκεί όπου στεγάζεται το ραντάρ καιρού. Αν κρίνω από την κατάσταση των παραθύρων του πιλοτηρίου, μάλλον πραγματοποίησε ILS Cat II / III και μετά το πήραν με tow truck σε χώρο στάθμευσης.

 
Πιστεύω έχει να κάνει με APU fail η smoke . Επίσης φαίνεται η γυμνια ενως διεθνούς αεροδρομίου έλλειψης εξωτερικής μονάδος κλιματισμού για να τροφοδοτεί το αεροσκάφος σε μια θερμή μέρα. Οι περισσότερες στις φυσουνες του Βενιζέλου μπορούν να τροφοδοτησουν μέχρι Α321 . Εν έτη 2024 και οι φυσουνες ξεχασμένες από εποχή Παπαδόπουλου.
 

Πραγματικά,ήταν μαζί τους όλοι οι Άγιοι.....Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο στη φωτιά της Ναυπακτίας​


1719342899826.png

 
Kρίμα που δεν μαζεύτηκαν οι άγιοι και για τα παλληκάρια που σκοτώθηκαν πέρυσι στην Εύβοια.
 
Πόσα πλήρωσε η Qatar και δε βγήκε στα media αυτό το (τραγικό κατά τα άλλα) συμβάν; Επιβάτες περίμεναν μέσα στο αεροπλάνο εν μέσω καύσωνα για >3 ώρες; Δε μπορώ να καταλάβω πως το πλήρωμα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πατάει το κουμπί και λέει "πίσω στο τέρμιναλ δεν πάμε πουθενά".

Βάσει FR24, το αεροσκάφος ήταν το Α7-BAL που αντί να αναχωρήσει στις 13.55 της 10/6, τελικά αναχώρησε την επόμενη στις 06.45
 
Έχουν κάνει κουμάντα, δεν είναι τίποτα χαϊβάνια :mrgreen:
Η δημοσιογραφία δεν έχει την φήμη για τις αντιστάσεις της στην διαφθορά. Μάλλον το αντίθετο.
 
Top