Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Απο σήμερα το βράδυ ξεκινά η απεργία των ΕΕΚ της Γαλλίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

http://www.skai.gr/news/world/article/1 ... medium=rss
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Μια ιστορία ενός πιλότου της Delta όταν έκαναν divert και προσγειωθήκαν σε ένα αεροδρόμιο στον Καναδα, λόγω της 9/11.

http://www.racematters.org/adeltapilotsstory.htm
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Και επειδή τούτο το φόρουμ έχει ενημερωτικό σκοπό, δε νομίζω να ξέραμε πολλοί ή να ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε ποιος εφηύρε το "μαύρο κουτί". Ήταν ο Αυστραλός Ντέιβιντ Γουόρεν και λέω ήταν γιατί σε ηλικία 85 ετών έφυγε απο τη ζωή.

http://www.skai.gr/news/world/article/1 ... y-koytioy/
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Χαίρομαι που κάποιος το ανέφερε. Μράβο Socrates!!!! Περίμενα να το δω στην κεντρική σελίδα σαν νέο, αλλά μάλλον ορισμένοι το μαύρο κουτί και το δημιουργό του τα θεωρούν ασήμαντα σε σχέση με τα πόσα θα βγάλει ο Βασιλάκης φέτος από τις άγονες γραμμές. Καλό θα ήταν ένα site όπως το airliners.gr να τιμάει τέτοιους ανθρώπους με κάποια μικρά αφιερώματα. Το αν η χ ή ψ εταιρεία έκανε deals ή πωλήθηκε ή αγοράστηκε δεν είναι κάτι που θα θεωρείται εγκυκλοπαιδική γνώση σε μερικά χρόνια. Το να ξέρουμε όμως λίγα πράγματα για κάποιον ο οποίος με την εφεύρεσή του έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ασφάλεια των πτήσεων είναι κάτι ουσιώδες για όσους ασχολούνται με την αεροπορία.
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Και όπως συμβαίνει πάντοτε με πολλούς που βλέπουν πέρα απ'την μύτη τους,ο David Warren αρχικά αγνοήθηκε απ'τούς ίδιους τούς συμπατριώτες του-η εφεύρεσή του θεωρήθηκε "άχρηστη" απ'την Αυστραλιανή ΥΠΑ.Χρειάστηκε ένας "ξένος" (Βρεταννός αξιωματικός) γιά να εκτιμήση σωστά την αξία αυτής τής συσκευής........
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Πολύς κόσμος, κι εμείς αρκετές φορές, αναπολεί τις παλιές καλές μέρες του αεροπορικού ταξιδιού. O Scott McCartney τoυ WSJ έπιασε κι έκανε ένα πολύ ωραίο ρεπορτάζ-έρευνα ώστε να αποφανθεί αν τώρα ή τότε το αεροπορικό ταξίδι είναι καλύτερο και γιατί.
:arrow: The golden age of flying

To ρεπορτάζ συνοδεύει μια ωραία επιλογή ρετρό φωτογραφιών καθώς κι ένα βίντεο με ένα λάτρη της PanAm που έστησε στο γκαράζ του σπιτιού του την 1η θέση ενός Β747 της.
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Χμμ γιά να πώ την αλήθεια,ήταν οριακό το takeoff roll.Δέν θα ήθελα να είμαι μέσα σ'αυτό το αεροπλάνο.Ο πιλότος κατάφερε μέν να το απογειώση αλλά πάω στοίχημα το τρίχωμά μου ότι "έφαγε" όλον τον διάδρομο μέχρι το κατώφλι γιά να το πετύχη.Και πάλι "παιζόταν" η φάση.

Οι γνώμες τών σχολιαστών πάντως (18 σελίδες σχόλια είχε το άτιμο το βιντεάκι) διίστανται.Προσωπικά,νομίζω πως άν ήμουν στη θέση του,θά είχα ματαιώσει την απογείωση......
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Ρωσία.. Απλα.
 
Top