Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Την ένδειξη "WINCH ONLY" την έχω δεί κι'εγώ,αλλά χωρίς H,διότι είναι άλλο πράγμα,σημαίνει ότι μπορείς να ανασύρης κάτι από το σημείο αυτό μόνο με γερανό (βίντσι).Τό ότι το H μπορεί να σημαίνη hoist (συρματόσχοινο) το σκέφτηκα κι'εγώ τώρα που είδα την πρώτη φωτό τού Βασίλη γιατί εκεί που είναι αυτό το σημείο δέν μπορεί να κατέβη ελικόπτερο,είναι πολύ μικρή έκταση και έχει και εμπόδια (τόν πρυμνιό ιστό τής σημαίας,π.χ.).Πάντως σέ άλλα πλοία εκεί που είναι το H το σημείο είναι αρκετά ευρύχωρο και γι'αυτό υπέθεσα ότι μπορεί να είναι γιά προσνήωση.
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Το Η υπάρχει είτε για προσνήωση, είτε για hoist (γράφει winch only). Ακόμα κι αν επιτρέπεται όμως η προσνήωση, το βάρος του ελικοπτέρου είναι πολύ μεγάλο για να το ρισκάρω (8 τόνοι), οπότε χρησιμοποιούμε πάντα το hoist.
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

@vassdel
Tο σκηνικό που περιγράφεις με τον αρχιχειριστή της Ευρωκόπτερ, το λέει (και το παραδέχεται) πιό κυριλέ ο της Thales.
“It requires too much training,” Bonnet said. “The cockpits are designed by very clever engineers but managed by pilots from diverse backgrounds. There is too much opportunity for human error and too many complex functions that are not used.” Cockpit 3.0, accordingly, needs to be crew-centric, “using the benefits of the crew’s strengths and helping them manage their weaknesses.”
@hasta
Ohhh yes, η Θαλής είχε σχέση με τους σένσορες της μοιραίας πτήσης της AF και μάλιστα είχε συστηθεί η αντικατάστασή τους.
Για τους Αιθίοπες Εβραίους δεν γνώριζα οτιδήποτε :oops: , αλλά back in '91 το μόνο που με ενδιέφερε ήτο οι αλάνες και το ποδόσφαιρο :mrgreen: . Στη wiki διάβασα κάποια πράγματα, ελπίζω να είναι ακριβή...

-------------------------------------------------------------------------------

ΝΕΟ AΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ LOCO
Τα νέα καθίσματα :?: της FR πρόκειται να παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο Aircraft Interiors Expo Americas. Κατασκευάστρια η ιταλική AvioInteriors, η οποία πρώτα αναμένει commitments (έξυπνα πουλιά οι Ιταλοί) και έπειτα θα υποβάλλει αιτήσεις για την αδειοδότηση του πολύ γενναιόδωρου αυτού καθίσματος με seat pitch 23 ολόκληρες ίντσες :evil: ...
:arrow: http://www.usatoday.com/travel/flights/2010-09-10-airlinestanding10_ST_N.htm
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Νέα μέθοδος αποβίβασης επιβατών!Επίσης, ένας διαφορετικός παιδότοπος...!(τέλος καλό όλα καλά να λέμε) :twisted:

http://www.flightglobal.com/articles/20 ... errun.html
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Εγώ θά σχολιάσω μόνο το εξής απόσπασμα τού κατασκευαστή αυτών τών "σελλών" (διότι γιά σέλλες πρόκειται,τό χαλινάρι μόνο λείπει).

"For flights anywhere from one to possibly even up to three hours ... this would be comfortable seating," he (δηλαδή ο Dominique Menoud) says. "The seat ... is like a saddle. Cowboys ride eight hours on their horses during the day and still feel comfortable in the saddle."

Βεβαίως και οι καουμπόϋδες περνάνε οκτώ ώρες τη μέρα στη σέλλα τού αλόγου τους,αλλά η κοινωνία μας δέν αποτελείται μόνο από καουμπόϋδες.Με την ίδια λογική και επειδή οι φρουροί τών ανακτόρων κάθονται ακούνητοι και αμίλητοι επί δυό ώρες την μέρα,άς φτιαχτούν και καμπίνες αεροπλάνων χωρίς κάν καθίσματα,οι επιβάτες θα βιδώνωνται με ειδικές βίδες στο δάπεδο και πάλι θα νιώθουν άνετα (αλήθεια,ο κύριος Menoud κάνει και αυτός ιππασία οκτώ ώρες καθημερινά,να δή την "γλύκα";)

Ολα τα πράγματα έχουν και τά όριά τους.....
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

FlyHigh":1bpc4s4y said:
Νέα μέθοδος αποβίβασης επιβατών!Επίσης, ένας διαφορετικός παιδότοπος...!(τέλος καλό όλα καλά να λέμε) :twisted:

http://www.flightglobal.com/articles/20 ... errun.html

Είναι τρελλοί αυτοί οι Ρώσοι! (ειδικά το πιπινάκι που φαίνεται στο 2:29 να γλιστράη από την τσουλήθρα λές και είναι σε πασαρέλα καλλιστείων :D )
 
Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

To ''H'' σίγουρα υπαρχει και για προσνήωση αλλά όχι σε τέτοια πλοία.Δε μιλάω π.χ. για φρεγάτες που η πρύμνη τους είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αντέχει βάρη ελικοπτέρων και ''καθαρή'' από εμπόδια τριγύρω.Εδώ μιλάμε για κοινά επιβατηγά πλοία και κρουαζιερόπλοια τύπου Royal Iris, Blue star Ferries κλπ.Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δεί κάποιο επιβατηγό οπού το ''Η'' του να είναι για προσνήωση.
 
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Ελπίζω ότι το thought που θα προκύψη από αυτό το food να μήν είναι ότι "τελικά,δέν έπρεπε να ιδιωτικοποιηθή η Ολυμπιακή".

Τώρα άν οι τής ΕΕ δέν έλαβαν υπ'όψιν του ότι και τά slots (που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ" αλλά χρονικές στιγμές) αποτελούσαν περιουσία τής αείμνηστης,άς πρόσεχαν.Τώρα δέν μπορούν πιά να κάνουν τίποτε.

Πάντως το άρθρο "μυρίζει" προκατάληψη υπέρ μιάς κρατικής και ζημιογόνου εταιρείας...
 
Top