Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ απορώ γιά το εξής:Λέει το δημοσίευμα ότι she (δηλαδή η Miss Rose) had filled in a report with the Federal Aviation Administration, which said she could face a fine, a pilot's licence suspension, or no action at all.

Και το μέν πρόστιμο και η ανάκληση τού πτυχίου της είναι λογικά επακόλουθα,το "no action at all" πώς να το εξηγήσουμε άραγε;Δηλαδή η κυρία αναστάτωσε το σύμπαν,έβαλε δύο F16 να τρέχουν από πίσω της και τελικώς ούτε γάτα ούτε ζημιά;

ΥΓ.Πάντως παρά τα 75 της,είναι όμορφη.Μπάς κι'έχει κάνει κανένα lifting;
 
Φίλε Hastaroth, πιστεύω εντόπισες ένα πιθανό λάθος στο άρθρο.

Είμαι σίγουρος ότι η Mrs Rose (είναι χήρα) δεν κατέθεσε καμιά δήλωση στην FAA, όπως δηλώνει το BBC, απλά πιθανόν το έγραψαν έτσι για να είναι απλός κατανοητό το άρθρο. Από τα χρόνια μου στην Αμερική, έμαθα τα εξής. Μην αφήσω δικηγόρο να πέσει πάνω μου με το αυτοκίνητο του ενώ κάνω ποδήλατο, γιατί εγώ θα χάσω τον νομικό πόλεμο (εκτός αν έχω καλύτερο δικηγόρο), και δεύτερον, αν υποψιαστώ ότι π.χ. παραβίασα εναέριο χώρο, είτε μόνιμο, είτε προσωρινό (TFR) ή ότι παραβίασα κάποιο περιορισμό ελεγκτή, να συμπληρώσω εντός 10 ημερών το λεγόμενο “NASA Report”.

Δεν είναι αναγκαστικό και αναλαμβάνεις ευθύνη για κάτι που πιστεύεις ότι έκανες λάθος όπου πιστεύεις ότι παραβίασες κάποιο νόμο, έτσι η NASA συλλέγει τις πληροφορίες και τις χρησιμοποιεί για τις έρευνες της πάνω στο θέμα CRM (Crew Resource Management, για όσους δεν το ήξεραν) με στόχο να δημιουργεί συνεχώς νέες προτάσεις και συμβουλές για την FAA και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Το όφελος για τον “φταίχτη” είναι ότι αυτά τα στοιχειά παραμένουν στην NASA και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου και επίσης αυτή η πράξη σου πρέπει να την λάβουν υπόψη, πριν εκδοθεί οποιαδήποτε ποινή ώστε πιθανόν να σου σώσει το δίπλωμα. Αυτό είναι το “motive”. Πιστεύω το λινκ από κάτω από ένα αμερικανό δικηγόρο τα λέει καλύτερα., και παρακάτω πως συμπληρώνεις NASA Report.

http://www.richardtmillerlaw.com/FAA_Filing-a-NASA-Report.htm

http://asrs.arc.nasa.gov/report/caveat.html?formType=general

Έτσι πιστεύω αυτό που ήθελε να πει το BBC, είναι πως η “Mrs Rose filed a NASA Report”. Στο FAA δεν έχεις να δηλώσεις τίποτα. Απλά περιμένεις υπομονετικά να επικοινωνήσουν μαζί σου.

Εγώ όταν πετούσα Αμερική, με είχε μάθει ο εκπαιδευτής μου το εξής. Με την παραμικρή υποψία πως παραβίασα εναέριο χώρο ή “clearance” και δεν κατάφερνα να έρθω άμεσα σε επαφή, προσωπικά με το άτομο εκείνο ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα μεταξύ μας, να συμπληρώσω αμέσως NASA Report ώστε να είμαι καλυμμένος, διότι υπάρχουν μερικοί ελεγκτές που είναι κοινός κακότροποι και εκδικητικοί (παντού υπάρχουν) και αν θέλουν να σου κάνουν κακό, περιμένουν μερικές μέρες πριν δηλώσουν επίσημα το συμβάν στην FAA, ώστε να χάσεις την ευκαιρία να στείλεις την δήλωση στην NASA, διότι έχεις 10 μέρες περιθώριο από την μέρα του συμβάντος.

Αυτά. Ξεκινώ τώρα να προσθέσω τόνους στο κείμενο, γιατί δεν έχω βάλει ούτε ένα τόση ώρα.
 
Νομίζω ότι κατάλαβα τί εννοείς:ο συντάκτης τού άρθρου σκέφτηκε ότι ο πολύς κόσμος θα μπερδευτή με τον όρο "NASA report" γιατί "τί δουλειά έχει η NASA με την πολιτική αεροπορία;" ενώ θεωρεί ότι η FAA είναι πιό "λογικό" να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αυτό το NASA report όμως,απ'ό,τι είδα είναι το ίδιο που έχω δεί ώς ASRS (Aviation Safety Reporting System) report.Εχω μιά σειρά από βιβλία με τον γενικό τίτλο Controlling Pilot Error κι'εκεί έχει ούκ ολίγα τέτοια reports (γιά runway incursions,airspace violations και άλλες περιοτώσεις όπου τίθεται θέμα ασφάλειας πτήσεων),όμως δέν τα αναφέρει πουθενά ώς NASA reports.Επίσης απ'ό,τι έχω διαβάσει,αυτά τα reports θεωρούνται εμπιστευτικά και δέν χρησιμοποιούνται ώς ενοχοποιητικά στοιχεία.

ΥΓ.Αν και έχω χρειαστεί κάποιες φορές την συνεργασία δικηγόρων,δέν θα ήθελα να μπλέξω ποτέ με Αμερικανούς συναδέλφους τους.Είχε μπλέξει ένας παλιός μου εργοδότης και τού χρέωναν ακόμα και την ώρα που πήγαιναν στην τουαλέτα επειδή,λέει,σκεφτόντουσαν εκείνη την ώρα γιά την υπόθεσή του.....
 
Ναι έχεις δίκιο, δεν σκέφτηκα να το γράψω και ως ASRS, που το έχει αναλάβει η N.A.S.A. υπό FAA.
Πιθανόν λόγο του ότι στην N.A.S.A. είχε ανατεθεί το έργο να αναπτύξει μια μέθοδο εκπαίδευσης και ενημέρωσης το 1979 ώστε να περιοριστεί το λεγόμενο “Human Error” που πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αύξηση της αξιοπιστίας των αεροσκαφών και των ανάλογων συστημάτων, είχε γίνει η κυρίαρχη αιτία πρόκλησης ατυχημάτων. Έτσι και γεννήθηκε το “CRM”

Όσο για την κα Myrtle Rose, αν παρατήρησες προσγειώθηκε σε ιδιόκτητο διάδρομο με την ονομασία “Mill Rose”. Τυχαίο; Αϊ ντόντ θίνκ σόου! Οπότε και έτσι συμπεράνουμε με ασφάλεια πως ο μακαρίτης κος Rose την άφησε με αρκετό “πράσινο” για αρκετά λίφτινγκ, τεχνητές οδοντοστοιχίες και κόντρες με πλήρως οπλισμένα F-16!!!!!
 
Μετά την Alaska Airlines σειρά παίρνει και Delta. Αρχικά θα γίνουν test με iPads ως flight bags και στην συνέχεια θα δοκιμαστούν και τα Motorola Xoom.

:arrow: http://www.flightglobal.com/articles/20 ... ation.html
 
Ακόμα ένα βήμα γιά το "πολυπόθητο" paperless cockpit δηλαδή...
 
Top