Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πολύ γέλιο απ' τον cranky καθώς απονέμει (μετά λύπης) το βραβείο της χειρότερης αεροπορικής στην Air India, στερόντας το απ΄την all time classic Alitalia. Aξίζει το άρθρο του για την Air India αφού κάποια στιγμή θα αναρωτηθείτε "Μα τι μου θυμίζουν όλα αυτά?"
:arrow: http://crankyflier.com/2011/08/30/air-india-is-now-the-worst-airline-ever/
 
Ωστόσο κάποιοι σχολιαστές τού Κράνκειου άρθρου επισημαίνουν ότι τα πράγματα δέν είναι ακριβώς έτσι και ότι ο νέος managing director τής εταιρίας κάνει προσπάθειες να βελτιώση την απόδοσή της.

Πάντως πράγματι,όλα αυτά κάτι μού θυμίζουν..... :D

ΥΓ.Ο Ινδός πρώην υπουργός μεταφορών όμως είναι στοργικώτατος πατήρ :mrgreen:
 
Η εντύπωση που έχω για την Air India είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο μπ@ρδ@λο από αυτούς...Όπου σταθώ ακούω ιστορίες παρόμοιες με αυτή

Σκέλος Δ
2 μέρες ακόμα στην Καλκούτα ήταν αρκετές για να υποκύψει το στομάχι μου στα τοπικά μικρόβια, παρά τα 3 διαφορετικά χάπια που έπαιρνα (έπινα?) πιστά καθημερινά..Και μετά η επίσκεψη στα γραφεία της Αιρ Ινδια:
Σκηνή «Γ»:
... Έλληνας φίλος ήθελε να αλλάξει το εισητήριο του για Λονδίνο-αφού είχαν κατάργησει το τοπικό απευθείας δρομολόγιο:υπήρχαν 5 «ορατοί» υπάλληλοι (μετά αρχίζαν να βολτάρουν κ άλλοι χωρίς προφανή απασχόλιση) , με τους 4 σε πηγαδάκι κ μία στο γραφείο χωρίς να εξυπηρετεί. Το κόλπο, αν δεν θες να περιμένεις για 5-6 ώρες, είναι ότι πρέπει να ρωτάς συνέχεια αν μπορεί να σε εξυπηρετήσει και αφου φας 5-6 άκυρα θα σου πει να πάρεις τηλέφωνο (στο τηλ. Κέντρο της Καλκούτας που είναι στο διπλανό γραφείο). Τότε λες το «αυτοί μου είπαν να έρθω σε σας» κτλ (όπως πράγματι είχε γίνει μετά απο 15 μέρες συνεχόμενων τηλεφωνημάτων, που ως «εκ θαύματος» τα email επιβεβαίωσης δεν έφταναν ποτέ)... η πρόταση της κυρίας ήταν να πληρώσει εξτρα για να πάει στο Δελχί κ από εκεί Λονδίνο. Για να μην πολυλογώ όλα στην Ινδία είναι θέμα παζαριού, κ έτσι όταν είδαν ότι ;'επρεπε να κλείσουν κ δεν φεύγαμε συμφώνησαν, κ κάναν την δουλειά σε 5 λεπτά...
viewtopic.php?f=7&t=6330#p93932

Αν ο νέος CEO θέλει να αλλάξει κάτι, θα πρέπει να αλλάξει όλους τους υπαλλήλους του με νέους που ξέρουν και θέλουν να δουλέψουν. Αν τα καταφέρει, γιατί τα συνδικάτα στην Ινδία δεν αστειεύονται.
 
http://www.youtube.com/watch?v=469aGPxSLGU&feature=related

Αρκετά ενδιαφέρον video από την παλιά ΟΑ με τις προετοιμασίες για την πτήση....


Y.Γ. Ίσως χρειάζεται να αναφέρω οτι υπάρχει το εξής: Copyright Themis Katakalos - Eddie Armaos
 
Ενδιαφέρουσα η "πλοήγηση" στά άδυτα τού operation τής αείμνηστης,που μάς υπενθυμίζει πόση δουλειά χρειάζεται γιά να προετοιμαστή μιά πτήση ακόμα και μικρής διάρκειας.

Παρατήρηση:στο 22:47 φαίνεται ο rotor (τού N1 στροβίλου,άν δέν απατώμαι) τού δεξιού κινητήρα να περιστρέφεται αργά.Ομως,στο 25:45 που φαίνεται ο αριστερός κινητήρας,δέν δείχνει να περιστρέφεται.Ωστόσο,κανένας από τους κινητήρες δέν λειτουργεί,προφανώς.Μπορεί κάποιος επαϊων να μάς εξηγήση το φαινόμενο;
 
Πολυ καλο βιντεο αλλα μια ερωτηση.Μπορει ενα αεροσκαφος να παρει τοσα καυσιμα ετσι ωστε να μπορει να κανει και τα 2 σκελη μιας πτησεις??(Δηλαδη Αθηνα-Ρωμη-Αθηνα)
 
Φίλε Hastaroth, Καλησπέρα.

Το "Low Pressure Fan" είναι ελεύθερο να περιστρέφεται από τον άνεμο (Windmilling). Δεν είναι σαν τα τα Turboprop, που μπορείς να κάνεις "Feather" την προπέλα, η να κλειδωθεί ακίνητη (Free Power Turbine).

Πιθανόν περιστρέφεται ο κινητήρας που είναι μέσα στον άνεμο, ενώ ο άλλος προστατεύεται από την άτρακτο.

Είναι χαρακτηριστικό σε πολλούς κινητήρες τα LP Fan Blades να είναι του τύπου "Dove tail". Αυτές όταν τις κουμπώνουν στις βάσεις τους πάνω στον άξονα (Spool) έχουν ένα μικρο περιθώριο να μετακινούνται, ώστε να υπάρχει περιθώριο για συστολή/διαστολή των μετάλλων, διότι είναι διαφορετικού τύπου από τις βάσεις. Γιαυτό όταν ένας στροβιλοκινητήρας είναι σβηστός στο έδαφος και περιστρέφεται από τον άνεμο, ακούγεται ένας μεταλλικός επαναλαμβανόμενος ήχος να έρχεται από τούς κινητήρες, διότι μετακινούνται μέσα στις βάσεις οι λεπίδες. Όμως, με την κεντρομόλο δύναμη πού ασκείται στις λεπίδες από τις βάσεις όταν περιστρέφεται, οι λεπίδες κουμπώνουν σταθερά στην θέση τους.


Φίλε Valentino,

Μπορεί, αλλά δεν συμφέρει γιατί καίει καύσιμα για να κουβαλάει παραπάνω, λόγο επιπλέον βάρους.
Αυτό που συζητούσαν στο "preflight" Ήταν ότι λόγο της τιμής καυσίμων στον προορισμό τούς, τούς συνέφερε να πετάξουν με τα απαραίτητα καύσιμα μόνο ώστε να γεμίσουν με όσα καύσιμα τούς συμφέρει στην Ρώμη, ώστε με βάση το φτηνότερο κόστος του καύσιμου και την επιβάρυνσή της εξτρά κατανάλωσης λόγο του επιπλέον βάρους καυσίμου να υπολογίσουν πόσα μπορούν να πάρουν μαζί τούς, ώστε να τούς βγει ποιο οικονομική η πτήση, και γενικώς η όλη διαδικασία αγοράς καυσίμων για την λειτουργιά του αεροσκάφους και για επόμενες πτήσεις. Η μέθοδος λέγεται "Fuel Tankering".
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα αεροσκάφος μπορεί να πετάξει "άδειο" σε ένα προορισμό, γεμίσει τέρμα και παρά την εξτρά κατανάλωση λόγο του εξτρά βάρους, επειδή ήταν τόσο φτηνότερο το καύσιμο από το προηγούμενο σημείο πώλησης, να τούς βγει ποιο οικονομική αυτή η κίνηση. Ισχύει και το αντίστροφο, εάν τα καύσιμα στον προορισμό είναι πολύ ακριβά.

Υ.Γ. Πολύ καλό το Βίντεο. Ενδιαφέρον το 737-400 με όλα τα "Round Dials". Έχει γούστο να το συγκρίvεις με το NG. Παρακάτω βρείτε και ένα σχεδόν αντίστοιχο video της Αιγαίου.

http://www.youtube.com/watch?v=_z7awIiZlEc&feature=related
 
Top